Računalnik na obroke brez obresti

A se, da še kupiti računalnik na obroke in ti ne zračunajo obresti?
Lp,
C
Mislim, da je obročni nakup v Merkurju (na 6 obrokov) še vedno brez obresti (potrebni pa so čeki, prvi obrok plačaš s kartico). Nekaj stroškov sicer je, a bistveno manj kot v trgovinah, kjer ti odobrijo t. i. hitri kredit (stroški odobritve, zavarovanja in obresti).

Comtron v LJ – BTC-ju imaš na 24 obrokov preko trajnika. S seboj seveda potrebuješ bančno kartico in osebni dokument, naredijo ti tam v 15 minutah.
Sodelavec je tam vzel PC, pri vrednosti 240.000 sit bo preplačal slabih pet tisočakov, kar je po mojem ugodno.
Hja, Cec, ne vem sicer koliko bo računalnik preplačal tvoj sodelavec. Ampak po informacijah iz Comtrona v Kranju na današnji dan bi nakup v vrednosti 240.000 SIT na 24 obrokov stal 269.000 SIT, torej skoraj 30.000 SIT več kot z gotovino.

Tajfun, to bi v končni fazi pomenilo tisočaka namesec… Veliko ? Za nekoga ki nima keša, je tudi ta varjanta ok…
Sem pa sedaj za kontrolo vzel v roke njihov katalog (poštni) in kalkulator ter kontroliral eno ceno pcja za 150 tisočakov – nobene panike ! Tudi sam sem lansko leto vzel pc in monitor na 24 obrokov, preplačal ju bom 7.000 sit.
Sicer pa – dekle išče informacije, vsaka ji bo verjetno dobrodošla, odločitev pa je seveda – njena.
Sploh ni pomembno, kaj je za koga ugodno in kaj ne. Z informacijo, da je prijatelj za 24-mesečno posojilo izdelek pri Comtronu preplačal za slabih 5 tisočakov, hote ali nehote ZAVAJAŠ Cvetačko, ki se zanima za nakup računalnika na obroke BREZ obresti. Če bi se namreč po tvojem nasvetu odločila za Comtron in na koncu seštela obroke, stroške odobritve in obresti, bi namreč ugotovila, da se je teh tvojih slabih 5 tisočakov nakuhalo na slabih 30 tisočakov.
Mislim, da sem v svojem odgovoru dovolj jasno prikazal, kako je zadnje čase z nakupi računalnikov na obroke. Banke so namreč pritisnile na trgovine in niso več dovoljevale nakupe prek trajnikov. Zato trgovine sedaj ponujajo t. i. hitre kredite, ki so za kupce dosti manj ugodni. Seveda pri blagajnah o tem modro molčijo.
Merkur pa še vedno nudi 6-obročne nakupe na čeke BREZ obresti. Seveda pa se strinjam s teboj, da so obročni nakupi še vedno ugodna varianta za večino kupcev.

Hvala obema. Si bom vzela čas in odšla do obeh in prosila za izračun. Danes sem si dala delat tudi zeleno Mercator kartico s katero lahko kupijemo na obroke brez obresti tudi v trgovinah Mercatorjeve tehnike.
Lp,
Martina
Naj te samo opozorim: če boš kupovala na pika kartico, moraš obvezno prvi obrok plačat s kartico (ti potegnejo takoj dol), ostale obroke pa kakor se boš dogovorila.

Hvala lady! Je res, da bi lahko računalnik kupila tudi z gotovino, ampak nekaj rezerve pa mora tudi ostati na računu.
Forum je zaprt za komentiranje.