Računalnik občasno ne zazna zvočnikov
Pozdravljeni!
Imam težavo, ki se mi sicer pojavalja če celo leto, pa me zanima, ali se jo da kako odpraviti. Na vsake toliko časa, ko prižgem računalnik, mi zvočniki enostavno ostanejo gluhi, v desnem spodnjem vogalu pa je ob ikonci za zvočnik rdeč križec. Če kliknem na ikono s križcem, se odpre okno za odpravljanje težav, v katerem pa se mi čez nekaj časa izpiše, da zunanja naprava (zvočniki) ni priključena. Naj povem, da zvočnikov nikoli ne izključujem in tudi nastavitev ne spreminjam. Včasih potem ugasnem in ponovno prižgem računalnik in po tem se velikokrat zgodi, da pa zvočniki delajo. Dostrikrat pa tudi po tem dejanju ne delajo…Tako sem brez zvoka lahko kak dan, kak teden, celo kak mesec…..potem pa zvok spet kar naenkrat pride. Zelo me vse skupaj jezi, ker računalnik uporabljam tudi za poslušanje glasbe in gledanje filmov…. Sumim, da je to povezano s kakšnimi samodejnimi posodobitvami računalnika….ali pa mogoče s čim drugim? Ali obstaja kakšen način, da to težavo enkrat za vselej odpravim?
Hvala za odgovore.
Sicer nisem ekspert, se pa meni tudi občasno zgodi –
Kot mnogo drugih kablov imam tudi zvočnike priklopljene v razdelilec USB ki visi v zraku, pa je možno, da se kdaj pa kdaj zaradi različnih fizičnih dejavnikov “odklopi”.
Če pri meni ni zvoka, torej najprej odklopim in še enkrat priklopim USB kabel v razdelilec, pa je urejeno.
Kaj drugo ti osebno ne morem svetovati, v kolikor pa obstaja možnost enake napake, pa lahko sprobaš, če bo kaj pomagalo.
LP in veliko uspeha !
Pozdrav,
Kot je že predhodnica ugotovila, lahko da zaradi premikanja kablov od zvočnikov, kdaj ne pride do stika do računalnika, druga zadeva pa so gonilniki od zvočne kartice od računalnika.
Je pa pogosto pri zunanjih zvočnikih tako, da povezovalni kabel rad kje zataji. Nasplošno je dobro, da se kabel ne zvija preveč (v smislu torzije), ker se potem žice v njem lahko preveč raztegnejo in se povezava prekine.
Forum je zaprt za komentiranje.