računalnik se ne ugasne
Pred kratkim sem kupila računalnik. Zanj sem odštela ne malo denarja, saj veste kako je pri računalnikih. Prvi promlem je nastal kmalu, ko so mi ga inštalirali. Računalnik se m prižgala, delal je le ventilator ostalo je bilo tiho. Povem računalničarju, ki mi ga je prodal – odnesel je računalnik, zamenjali so osnovno ploščo. Ok, zdaj pa bo delalo, sem si mislila. Drug problem: po menjavi osnovne plošče: Ko ugasnem računalnik, se mi še enkrat zažene. Ko ga ugasnem še enkrat, se mi lepo ugasne. Kaj naj bi bilo narobe. Računalničar je sicer že prišel, vendar…. brez uspeha – računalnik se kar ugaša v drugem poskusu. Ali je kaka možnost da to sama popravim? Mogoče v nastavitva. Namreč že kar nerodno mi je klicariti računalničarja, ker je bil že tolikokrat pri meni, pa nič ni naredil!?
Tretji problem. Imam skener Umax Astra 2100S. Milim da je računalničar nekaj zaj… ker : Ko ugasnem računalnik, moram izpiliti UPS kabel iz skenerja, drugače se računalnik ne ugasne. Oz. če hočem, da sa računalnik normalno prižge, mora biti skener – kabel UPS iztaknjen in skenerja, le ko želim skenirati, naj bi bil kabel vtaknjen. Ali je to normalno? Iztikanje in vtikanje UPS kabla?
Ali je starost skenerja kaj povezana z novim računalnikom? Namreč skener sem kupila junija lansko leto, računalnik pa kak mesec nazaj. Konfiguracija računalnika: Procesor AMD THUNDRE 1800 XP, osnovna plošča ??? (ker je druga, ne vem katero so mi podtaknili), 256 mb, 266 MHZ DDR, 40 GB7200 MAXTOR, MIŠKA, TIPKOVNICA, DDV ROM PIONEER 116/16/40, mONITOR samsung 775 DF…
Torej zanima me: Zakaj se računalnik ugasne drugič?
Zakaj se skenerja ne da “normalno” priklopiti?
In še to? Kje se nastavi Zgodovina (History) , ko odpreš internet (priljubljene, zgodovina…) Pri meni namreč zgodovina ne dela. (Računalničarju sem omenila, pa je rekel, da niti približno ne ve, kje bi se to dalo nastaviti)
Sami problemi.
Za odgovor se najlepše zahvaljujem!
Nataša
Če je vse skupaj novo – REKLAMIRAJ!
Delala sem v računalniškem podjetju in najhuje je bilo z uveljavljanjem garancije pri tistih, ki so sami popravljali!
Če je katerakoli komponenta ali periferija računalnika “fuč”, ti jo morajo zamenjati za novo.
Po zakonu je takole: vsako reklamacijo morajo rešiti v 45 dneh od dneva prevzema v servis, v nasprotnem primeru si upravičena do novega blaga.
LP,
Natasha
V tem je problem, računalničar, od katerega sem kupila računalnik, je bil že neštetokrat pri meni, pa ni naredil NIČ. Jezna sem že, ker nič ne ukrene.
Mašino naj popoka in jo odnese v servis – če računalnik nujno potrebuješ za svoje delo, naj ti za čas popravila nudijo nadomestnega.
Jaz bi to zahtevala – na lep način – to ti pripada.
naj bodo v primeru servisa ravno tako prijazni in uslužni, kot so bili ob prodaji in prejemu denarja.
Natasha
v ponedeljek še enkrat pokličem – zadnjič in bom zahtevala, naj mi ga popravijo n inštalirajo kot je prav, naj vzamejo še skener, da bo vse delalo tako kot treba. Bomo videli, kaj bo.
Uf, uf uf! Včasih se resno zamislim. Kam smo pravzaprav prišli! Si predstavljaš, da bi si kupila pralni stroj za 250 jurjev (za ta denar bi moralimeti zlate gumbe!) in bi potem mirno gledali, kako se serviserji sprehajajo še cel mesec, pa mal vratca zamenjajo, pa mal programator zamenjajo, pa pazte mal gospa, ko bo centrifugiranje mimo, morte vodo zapret. Najbrž ne bi. Prodajo nam nekaj, za kar niti ne vemo kaj je (po menjavi plate ti sploh niso povedali kaj so ti vgradili!) pa mirno delamo ko nam ne dela. In da ti reče da ne ve, kje se nekaj nastavi (History oz Zgodovina je nekaj manj zakompliciranega!), to pa je višek.
Pri vsem tem pa smo sami krivi, da smo jih takole navadili.
Takole: tole s skenerjem NI normalno in ti mora delat pa plata or ali dol.
History se naštima v IE Tools/Internet options, tam boš pa že videla.
To z dvojnim ugašanjem pa sploh ne toleriraj. Navsezadnje so ti prodali dražje in boljše in sploh supidupi ATX napajanje, da boš tako komot in lažje delala. Torej? Mora delat.
Torej pozivam k revoluciji. Dovolj teh tiranov! Uprimo se!
Najprej pa ti v prve bojne vrste.
Za začetek povej, kdo sploh so ti kekci, ki take pokajo. Dan danes se znajo v nekaterih štacunah že obnašati profesionalno.
Kaj dogaja Nataša? Je tvoj serviser še v komi in leži v bolnici, al pa so ti že pripeljali nov računalnik. Ravno se mi je milo storilo, ko gledam ponudbo Infoteama Ržišnik & Perc iz Šenčurja pri Kranju, ki bo članom kranjskih sindikatov ponudil ‘ugoden’ nakup 3 konfiguracij računalnikov (Priložnost, da obdarujete svoje otroke za Miklavža in Božička… so zapisali..).
Najcenejša konfiguracija: ‘rač. za domačo rabo – Celeron 1100, grafika na osn. plošči, 128 RAM-a long DIMM, disk 40 GB, 5400 obr., cd-rom, ….93.000 tolarčkov.
Ma smo se malo hecali? Alora, spet bodo otroci članov kranjskih sindikatov žalostni in slabe volje. Do božiča pa bo rač. še bolj zastarel kot je v ponudbi. Sic?!
Forum je zaprt za komentiranje.