Najdi forum

Računalnik se ne ugasne

Zanima me, v čem bi lahko bil vzrok, da se mi računalnik, ko pritisnem Turn off ugasne in potem zopet sam prižge nazaj. Računalnik je nov, imam pa operacijski sistem Windovs XP. A je možno, da je to zaradi modema, ki sem ga sam namestil. Modem dela dobro in se brez problemov povežem v internet. Zahvaljujem se za kakeršnokoli pomoč. Lep pozdrav! Boris

Poglej tukaj

Če ne bo pomagalo povej, pa bomo našli kaj drugega.

1. Ne razumem te dobro, kaj misliš s tem: “… ko pritisnem TurnOff”? Gumb na rač.?
2. Lahko bi bil vzrok ena od starejših verzij Roxio CD Creatorja, če ga uporabljaš?

Ja, ko ga hočem ugasniti se ponovno restarta. Ne uporabljam CD Creatorja. Hvala za pomoč!

Mogoče slabi kontakti v gumbu-na plati? A potem iz 220V ven potegneš da sklopiš al kaj je tvoj problem?

Držim nekaj sekund gumb za vklop računalnika spredaj na ohišju in mi ugasne, oz. izklopim stikalo zadaj računalnika.

Mi smo imeli podobne tezave… Racunalnik smo potem na “silo” ugasevali tako, da smo preprosto elektricni podaljsek izklopili. Tezava pri nasje bila maticna plosca, ki je sla rakom zvizgat… Smo jo menjali, zdaj pa zadeva normalno laufa. Naj ti raje kak racunalniski ekspert pogleda.

Resetiranje lahko povzroča tudi eden od nameščenih programov. Tak je bil recimo Roxio CD Creator 5.0, ki je takoj po instalaciji delal preglavice z ugašanjem. Po namestitvi nadgradnje in pri novejših verzijah Creatorja teh problemov na XP-jih ni bilo več.

Boris, sam se sprašuješ, ali je lahko razlog modem. Ali se je računalnik pred njegovo namestitvijo normalno ugašal?

Ja, prej se je računalnik normalno ugašal. Ne vem, mogoče je to vzrok. Upam, da nisem kaj narobe naredil, ko sem ga montiral, čeprav mi internet dela dost dobro, pa tudi drugače ni nikakeršnih težav. Hvala vsem, ki se trudite in pomagate! B.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close