računalnik stavka
Hojla!
Imam problem z računalnikom, par let star IMB-ov navaden računalnik in monitor.
Ko ga zaženem, se mi na monitorju za kako sekundo pokaže normalna slika, potem postane monitor črn. Tudi ko se “postavi”, nimam slike, še vedno črn monitor, Če monitor ugasnem in ponovno prižgem, kliknem z miško, se spet za sekundo (ampak res nič več) pokaže normalna slika, vidim, da se je v bistvu računalnik normalno zagnal in potem spet tema.
Zamenjala sem kabel, ni razlike.
Zamenjala sem monitor, ni razlike.
Predvčerajšnjim je po par ugašanjih začel spet normalno delat, včeraj pa tudi po par ugašanjih ne.
Na žalost točnih komponent, kaj je v računalniku, ne vem. Inštalirane imam Windows XP, ampak kot pravim, če se slika pojavi, je namizje na prvi pogled (drugega ni več, slika prej izgine) čisto normalno.
Kaj predvidevate, da bi lahko bilo narobe? Moj prvi preblisk je, da je slab stik zadaj, kjer pride kabel vtaknjen v ohišje?
Živjo,
tvoj problem je lahko tudi v grafični kartici, mal bi ga bilo treba testirati. Če nimaš nobenega znanca, ki se s tem ukvarja, me lahko pokličeš pa ti zrihtamo zadevo. Tel 041 215 949.
Lep pozdrav
Ali imaš v računalniku grafično kartico ali je računalnik brez nje?
Takrat, ko ni slike malo porukaj računalnik, kabel za monitor zadaj pri računalniku in grafično kartico, če jo imaš (ta je na zadnji strani računalnika, tam kjer pride ven kabel za monitor). Če se slika med rukanjem pojavi, potem imaš nekje v računalniku slab stik.
Morda bo pomagalo, če odpreš računalnik, posesaš prah, stisneš vse konektorje, preveriš, če so RAM moduli in matična dobro pritrjeni, izvlečeš grafično kartico in z radirko očistiš njene kontakte. Ravno tako z radirko očisti kontakte RAM modulov.
Ali si prepričana, da ti ni kakšen šaljvec nastavil timeoute za power saving ali screen saver na 0? Ali morda v BIOSU izklopil monitor?
Forum je zaprt za komentiranje.