računalnik v otroški sobici
Ker je pač stanovanje majhno, smo dali računalnik v otroško sobico. Sedaj pa že nekaj časa spi v tej sobi, pa sem vedno postavlja vprašanje, če ni kaj sevanja ……………..
Računalnik lahko igra samo popoldne, potem prezračimo sobo in računalnik pokrijemo …………
A je tko vredu?
A ima morda še katera od vas računalnik v otroški sobici in kako rešujete s temi “sevanji” …………?
Računalnik ne spada v otroško sobo zaradi :
– sevanja ( tudi če prezračiš)
– ker računalnik ni igrača
– ker igrice poneumljajo
– ker otrok preveč časa preždi pred ekranom ( vedno več in več) in zanemarja družbo in gibanje na zraku
– ker še prehitro odkrijejo chate in potem ste pečeni ( chatajo tudi ponoči!)
Če si pametna, računalnik v prostor, kjer bo kontrola dostopa, če pa si še bolj pametna, pa kar v klet.
Se strinjam s She, mi smo v novi hiši sicer načrtovali telefonsko povezavo iz otroške sobe ravno zaradi možnosti neta potem ko so najstniki, ampak, je bila šokirana arhitetkta, ko sem rekla, da dokler sem jaz živa … bo računalnik ali v dnevni sobi ali pa v najinem kabinetu.
Računalnik želim imeti pod nadzorom. VEDNO bo imel dostop, če ga bo potreboval za šolo itd. pa tudi za zabavo, tudi midva z možem ga potrebujeva za službene zadeve in zabavo, ampak tako bo, da bova z možem vedela, kdaj je gor, zakaj je gor …
Prav tako zagovarjam, da otroci v svoji sobi nimajo teveja.
mašino izštekaj iz vtičnice ko ni prižgana … če imate razdelilec … nabavi tistega ki ima stikalo za izklop… in čez noč izklapljaj.
mi imamo na srečo PC-sobo … kjer ima vsak svoj PC .. in tako bo ostalo.. tudi kot najstnik nebo imel računalnika v svoji sobi.
tudi TV je samo v dnevni sobi in to je vse.
B.
No, edino to bi dodala, da vse rač. igrice ne poneumljajo. Najti je pač treba take, da ni stvar v spretnosti, koliko jih pošicaš, ampak koliko veš. Mi pri 5 letih z veselim veseljem igramo Zgodovino, nekaj let starejši otroci naših prijateljev pa igrico, ki se ji reče Strategije ali nekaj podobnega … nekaj v zvezi z zavojevanjem, igrica zahteva ful logičnega mišljenja in predvidevanja …
T.