Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek računalnik v otroški sobici

računalnik v otroški sobici

Ker je pač stanovanje majhno, smo dali računalnik v otroško sobico. Sedaj pa že nekaj časa spi v tej sobi, pa sem vedno postavlja vprašanje, če ni kaj sevanja ……………..

Računalnik lahko igra samo popoldne, potem prezračimo sobo in računalnik pokrijemo …………

A je tko vredu?

A ima morda še katera od vas računalnik v otroški sobici in kako rešujete s temi “sevanji” …………?

Ja, mi ga imamo, ker drugje ni prostora. Glede sevanja…pa nimam pojma; zaenkrat se na sinu”ne pozna”!

prezračite sobo, računalnik pa izklopite za čas, ko ga ne potrebujete. Ne le izklopite, pač pa potegnite iz elektrike

Mi ga sicer nimamo v otroški sobi, ker se mi to itak ne zdi pametno. glede sevanja pa baje pomaga, če daš pod ekran nekaj divjih kostanjev. Baje pa se kupijo tudi neke ploščice proti sevanju.
Lp, MatejaS

Tudi v majhnem stanovanju se da primerno urediti računalniški kotiček.
Sevanju navkljub- ste pomislili, kako bo, ko bo otrok sčasoma vedno več časa presedel pred zaslonom, saj ste mu računalnik dali v sobo kot igračo..

babica Zima

Računalnik ne spada v otroško sobo zaradi :
– sevanja ( tudi če prezračiš)
– ker računalnik ni igrača
– ker igrice poneumljajo
– ker otrok preveč časa preždi pred ekranom ( vedno več in več) in zanemarja družbo in gibanje na zraku
– ker še prehitro odkrijejo chate in potem ste pečeni ( chatajo tudi ponoči!)

Če si pametna, računalnik v prostor, kjer bo kontrola dostopa, če pa si še bolj pametna, pa kar v klet.

Midva sva se odločila, da ga v otroški sobi ne bo. Tudi ko bo starejši že v srednji šoli, bo pač kucal v dnevni sobi. Ravno tega bi se bala, da bi ponoči rogovilil gor, saj veš ko so starejši jih je težje imeti pod kontrolo.

Se strinjam s She, mi smo v novi hiši sicer načrtovali telefonsko povezavo iz otroške sobe ravno zaradi možnosti neta potem ko so najstniki, ampak, je bila šokirana arhitetkta, ko sem rekla, da dokler sem jaz živa … bo računalnik ali v dnevni sobi ali pa v najinem kabinetu.

Računalnik želim imeti pod nadzorom. VEDNO bo imel dostop, če ga bo potreboval za šolo itd. pa tudi za zabavo, tudi midva z možem ga potrebujeva za službene zadeve in zabavo, ampak tako bo, da bova z možem vedela, kdaj je gor, zakaj je gor …

Prav tako zagovarjam, da otroci v svoji sobi nimajo teveja.

mašino izštekaj iz vtičnice ko ni prižgana … če imate razdelilec … nabavi tistega ki ima stikalo za izklop… in čez noč izklapljaj.

mi imamo na srečo PC-sobo … kjer ima vsak svoj PC .. in tako bo ostalo.. tudi kot najstnik nebo imel računalnika v svoji sobi.

tudi TV je samo v dnevni sobi in to je vse.

B.

No, edino to bi dodala, da vse rač. igrice ne poneumljajo. Najti je pač treba take, da ni stvar v spretnosti, koliko jih pošicaš, ampak koliko veš. Mi pri 5 letih z veselim veseljem igramo Zgodovino, nekaj let starejši otroci naših prijateljev pa igrico, ki se ji reče Strategije ali nekaj podobnega … nekaj v zvezi z zavojevanjem, igrica zahteva ful logičnega mišljenja in predvidevanja …
T.

Ja, saj pri nas tudi ne igra vsega mogočega.

Tukaj na forumo ste mi dale dosti linkov za igrice: spomin, pobarvanke (ko si izbere slikico in jo potem poljubno barva in spreminja), ……….

New Report

Close