Najdi forum

Računalnik za očeta

Pozdravljeni,
mojemu očetu iščem primeren klasični računalnik,ker sedaj je imel res zelooo starega 🙂
Ko sem se lotila gledat po netu,mi je kar slabo postalo 🙁 Sploh se ne znajdem z vsemi tistimi oznakami…tak in tak procesor,ram…. prosim za pomoč na kaj naj bom pozorna pri nakupu? Potrebuje enega za neko solidno ceno,na njemu bi imel outlook pošto, pa slike,pa kakšen programček,ki je potreben za delovanje…skratka neko osnovno varianto 🙂
Hvala za odgovore 🙂

Brez nekega okvirnega budgeta je zelo težko kaj pametnega svetovat. Lahko kupiš konfiguracijo za 250€ ali 500€, obe sta osnovni, ena bo malo bolj odzivna in sestavljena iz bolj kvalitetnih komponent, tudi računalnik bo bistveno tišje deloval.

Sicer pa je pri sestavi pomembna uravnoteženost komponent, kar pri že sestavljenih računalnikih redko upoštevajo. V sisteme dajo najzmogljivejši i7 procesor, ki ga povprečni uporabnik nikoli ne izkosristi, potem pa najcenejše ohišje, napajalnik, osnovno ploščo itd. Tukaj je bistveno da se cel sistem zgradi na podobnem cenovnem rangu, tako je računalnik optimalno uravnotežen. Edina prednost predsestavljenih računalnikov je operacijski sistem, ki je po večini že vključen v ceno, ki je ponavadi malo nižja, kot če sestaviš sistem po želji in dodaš operacijski sistem, ki stane cca. 100€.

Lepe in uravnotežene predloge sestav najdeš na tej spodnjih linkih.

Rač. sistem za 270€ ima pravzaprav vse kar bo oče potreboval, od večine predsestavljenih se razlikuje po tem da ima relativno dobro ohišje, dober napajalnik, ter optimalni procesor v tem cenovnem rangu.

Rač. sistem za 420€ ima bolj kvalitetno ohišje, zaradi katerega bo tudi računalnik malo tišji, hitrejši procesor, ki se očetu v praksi dosti ne bo poznal, mogoče čez kakšno leto ali dve, bistven pa je SSD disk, ki pa občutno pohitri odzivnost računalnika in je danes že skoraj must have, če si ga lahko privoščiš (stane slabih 90€).

Za skoraj popolnoma tih sistem, pa bo treba odšteti čez 500€, ampak predvidevam da to ni bistvenega pomena.

Dobra opcija so tudi Hoferjevi Medion računalniki, jih imajo v ponudbi na cca. vsaka dva meseca, cenovno so kar ugodni, tudi ok sestavljeni, imajo prednaložen operacisjki sistem ter 3-letno garancijo. Sicer imajo računalniki in komponente v povprečju 2-letno garancijo …

Najbolj ugodne trgovine za nakup računalniške opreme so sicer Funtech, Dinokomp, Mlacom. Imajo največ izbire, ugodne cene, dobro podporo kupcem itd.

nika111, registriraj se – lahko ti za očeta prodam brezhiben račuanlnik po res super ceni ter vse nastavim in pokažem. 🙂

Hvala obema za odgovore. Bom posredovala očetu informacije in bo on potem odločil 🙂
Kaličopko, lahko mi pošljete vaš meil,da vas kontaktiram?

Z veseljem 🙂
[email protected]

nika: če v poštev pride tudi prenosnik in je oče nezahteven – ne bo igral nekih zahtevnih igric – lahko pogledaš tegale Lenovota, ki je z znižanjem res ugoden [b]Lenovo Value Line G780[/b]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close