računalnik
Kupujem nov računalnik, ki bo primeren za delo z grafičnimi programi, kakšne glavne karakteristike bi moral imeti?
Lažje nam bo odgovoriti, če nam zaupaš katere grafične programe misliš uporabljati in kako? So ti bližji Windows PCji ali Maci?
Za 3 d senčenje ali animacijo potrebuješ procesorsko moč, za hitro obdelavo HD slik veliko RAM, za shranjevanje medijskih datotek verjetno potrebuješ veliko prostora na disku. Kakšno velikost in resolucijo ekrana potrebuješ? Ali potrebuješ kakšne posebne vhodne enote?
Uporabljam grafične programe Photoshop, Indesign in Ilustrator (obdelava slik in teksta). Bližji mi je Windows PC.
Ekran mi zadostuje star, posebnih vhodnih enot ne potrebujem.
????? hvala za odgovor, mi lahko še kaj svetuješ?
Torej, če prav razumem potrebuješ stacionarni računalnik? Moja izkušnja je taka, da imam laptop in zunanji ekrat. To je res super kombinacija, sploh če delaš še s kakšnim drugim programom, kot je world. Bistveno, je, da imaš čim več rama, fajn pa je tudi ssd disk – neverjetno hitrej, kot klasičen. Če bi recimo želela laptopa je tole recimo ok:
https://eshop.petrol.si/sl/petrol/prenosni-racunalnik-hp-elitebook-850-g2–39-6-cm-%2815-6%29-i5-8-ssd-120-fhd-dos-pbl146833/PBL146833
Hvala, ampak potrebujem pa stacionarni računalnik.
Forum je zaprt za komentiranje.