Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek računalniški trdi disk se noče sprostit

računalniški trdi disk se noče sprostit

Kaj je narobe z mojim trdim diskom, ker se disk enostavno noče sprostit in sploh nimam več tolko stvari naloženih na računalniku nubenih filmov, music res zelo zelo malo, ker je vse na ključkih diska pa skorej nič prostega ni.
No prostega je tam okoli 300MB od 43GB pa sploh ni tolko zaseden disk
Koš je prazen, če zaženem ccleaner je isto ali pa se pojavi samo ene 10MB več kot prej itd, sploh nič več ne pomaga kaj je to z diskom narobe da se noče sprostit do 40GB kot je bilo na zečetku.
To je na sistemu D na sistemu C je pa še manj prostora tam pa je 4MB od 400GB.
ne vem kako naj to sprostim oz popravim

Kaj pa koš, si zbrisala?

saj je napisano, da je koš prazen in vse

Počist še vse kopije za obnovitve, razen zadnje. Kateri windows imaš?

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

mam windows 7
kje pa so te kopije to ne vem…

pri čiščenju, klikni dodatne možnosti čiščenja…in izberi izbriši vse kopije za obovitev razen zadnje..

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

kje to sploh kliknem kam moram sploh pridt da najdem te dodatne možnosti čiščenja a je to c cleaner, ker tam gor nič takega ni.ali pač ne vem.
Pač kam morma sploh it da najdem dodatne možnosti čiščenja.

Našel? Takole zgleda, klikneš tam kjer je na sliki puščica.
[img]http://www.monitor.si/media/monitor/slike/arhiv/clanki/__1200/restore_points.jpg[/img]

klikneš na disk z desno tipko, spodaj izbereš lastnosti in zatem čiščenje diska, nadaljevanje iamš priloženo to sliko z neta

zdej izračunava koliko prostora bo lahko sprostiti na disku.

sam zmerom če potem to izračunava piše da ni možno na koncu ne vem no, upam da bo kaj od tega potem.
sm dav pač za čiščenje diska in potem mi zdej izračunava koliko prostora bo možno ..

zdej je pa ena težava ko kliknem tisto ko piše da izbrišeš obnovitvene toče razen zadnje pa ko klikneš izbriši se ne naredi nič popolnoma nič se ne primakne ko klikneš izbriši kot da nebi kliknil

Greš na nadzorna plošča – Administrativna orodja in tam izbereš čiščenje diska in izbereš particijo c. Potem tam izbereš počisti sistemske datoteke in odkljukaj vse, kar ti ponudi.
In potem izbriši.
Potem še greš na nadzorno ploščo in izbereš “možnosti mape” in tam izbereš ” prikaži skrite sistemske datoteke”.
Greš na disk c in pod svojim imenom najdeš mapo “app”. In poglej koliko prostora zaseda in potem jo odpreš in pogledaš kaj zavzema toliko prostora na disku.
Prav tako izbriši v brskalniku vso zgodovino brskanja ter staro pošto, če imaš poštnega odjemalca, ki shranjujejo pošto na disku.

kje so na nadzorni plošči administrativna orodja imam samo tole
sistem in varnost
omrežje in internet
strojna oprema in zvok
programi
uporabniški računi in družinska varnost
videz in prilagajanje
ura jezik območje
središče za dostopnost

Nisi šla na pravo nadzorno ploščo.
V meniju start izberi išči in vpiši nadzorna plošča ali pa na namizju kliknite desno tipko na miški in izberi prilagodi ter potem imaš možnost na desni strani v okencu nadzorna plošča.

Odpri ccliner – zavihek orodja-analizator diska,
odkljukaj vse in poženi zadevo in boš videl kaj vse ti odžira prostor na disku, nato izbriši vse kar veš, da ne rabiš.
Tudi iskalnik dvojnikov je uporabna reč.

ej, jaz ti predlagam, da si naložiš tale program: http://windirstat.info/index.html

ti bo analiziralo disk in grafično prikazalo kaj zaseda ogromno prostora… sem ravno pred kratkim to naredila pri mojem disku, ker se mi je zdel nenavadno poln, pa sem potem odkrila, da nisem pobrisala starih projektov enega programa za urejanje videa, so bile pa ogromne datoteke…

New Report

Close