računalniški trdi disk se noče sprostit
Kaj je narobe z mojim trdim diskom, ker se disk enostavno noče sprostit in sploh nimam več tolko stvari naloženih na računalniku nubenih filmov, music res zelo zelo malo, ker je vse na ključkih diska pa skorej nič prostega ni.
No prostega je tam okoli 300MB od 43GB pa sploh ni tolko zaseden disk
Koš je prazen, če zaženem ccleaner je isto ali pa se pojavi samo ene 10MB več kot prej itd, sploh nič več ne pomaga kaj je to z diskom narobe da se noče sprostit do 40GB kot je bilo na zečetku.
To je na sistemu D na sistemu C je pa še manj prostora tam pa je 4MB od 400GB.
ne vem kako naj to sprostim oz popravim
Počist še vse kopije za obnovitve, razen zadnje. Kateri windows imaš?
pri čiščenju, klikni dodatne možnosti čiščenja…in izberi izbriši vse kopije za obovitev razen zadnje..
Našel? Takole zgleda, klikneš tam kjer je na sliki puščica.
[img]http://www.monitor.si/media/monitor/slike/arhiv/clanki/__1200/restore_points.jpg[/img]
klikneš na disk z desno tipko, spodaj izbereš lastnosti in zatem čiščenje diska, nadaljevanje iamš priloženo to sliko z neta
Greš na nadzorna plošča – Administrativna orodja in tam izbereš čiščenje diska in izbereš particijo c. Potem tam izbereš počisti sistemske datoteke in odkljukaj vse, kar ti ponudi.
In potem izbriši.
Potem še greš na nadzorno ploščo in izbereš “možnosti mape” in tam izbereš ” prikaži skrite sistemske datoteke”.
Greš na disk c in pod svojim imenom najdeš mapo “app”. In poglej koliko prostora zaseda in potem jo odpreš in pogledaš kaj zavzema toliko prostora na disku.
Prav tako izbriši v brskalniku vso zgodovino brskanja ter staro pošto, če imaš poštnega odjemalca, ki shranjujejo pošto na disku.
ej, jaz ti predlagam, da si naložiš tale program: http://windirstat.info/index.html
ti bo analiziralo disk in grafično prikazalo kaj zaseda ogromno prostora… sem ravno pred kratkim to naredila pri mojem disku, ker se mi je zdel nenavadno poln, pa sem potem odkrila, da nisem pobrisala starih projektov enega programa za urejanje videa, so bile pa ogromne datoteke…