Rad bi se zahvalil vsem, ki so prejšni teden izropali trgovine
In kaj tebi ni jasno? Se ti zdi, da je taka galama zaradi enega bogega nedolžnega virusa kašlja? Takšnega virusa še ni bilo.
In vsi, ki zbolijo, se niti slučajno ne dušijo, ne pretiravaj in ne zganjaj panike. Nekateri to bolezen prebolijo z blažjimi simptomi, kot marsikdo navadno gripo – si že kdaj sploh imela ta pravo gripo ali poznaš koga, ki jo je imel? Je zelo zelo hudo – korono mnogi prebolijo lažje. Lani je pri nas, v Sloveniji, zaradi navadne gripe umrlo 150 ljudi. Pa si histerirala? Si histerirala, če jo je kdo od domačih dobil? Torej ne paniciraj po nepotrebnem. Fajn je, če ne zbolimo vsi hkrati, ampak se razvrstimo potem, ko bo že kar nekaj ljudi imunih, ko bomo imeli kakšno dobro zdravilo za lajšanje težav, sploh pa, če/ko bo cepivo.
Fora teh ukrepov ni, da ne bi nihče več zbolel, ker je to nemogoče doseči. Ampak da gremo po kontroliranih valovih.
[/quote]
Se strinjam. Največ škode so vedno povzročili paničarji, ker se obnašajo kot brezglava podivjana čreda.
Aha to pa je ohrabrujoče, če je tako, kot praviš, kot navadna gripa. Saj me udij izpoveid znanih, ki jamrajo zarad izolacije in ne zaradi hudih bolečin ali dušenja.
Ja, lani decembra/januarja sem imela vrsto gripe. Kašelj, grlo, glava, kosti, mišice, vročine 39.* Vsak dan sem 3 x dnevno vzela 2 lekadola skup, vendar pa je vročina padla le na 38* in se ni spustila dol. Zato sem šla po 1 tednu k zdravniku, sama z avtom, vzeli so mi kri, dokazali, da je virus in da ni bakterija in ne potrebujem antibiotika, namesto lekadola so predlagali Analgin. Močno me je bolela glava, ko sem se vrnila domov, razbijalo v glavi, vzela sem Analgin in nazaj šipkov čaj in ležat, takrat mi je vročina prvič padla vročina na 35,5, zbudila se se brez bolečin, vsa lahkotna, prvič lačna, čeprav čisto premočena. S tistim dnem se je še naslednji teden dvignila na 37’5, nikoli več pa na 38/39. Tako da sem šla v službo nekje po skoraj 3 tednih, Kašelj me je pa mučil še kar nekaj tednov, še 2 meseca sem izkašljevala.
Ali je možno, da smo v Sloveniji že januarja imeli korono, delam s kitajskimi izdelki,
Zato me čudi, da nam dohtarji predlagajo 2 lekadola proti coroni!
Kot rečeno, konec decembra mi 2 lekadola nista prijela proti vročini, imela sem 39 * in mi je potem padla na 37’8, nikoli pa na normalo.
Corona pa je hujši virus in če pri vsakem povzroča pomanjkanje zraka, sem v riti. Zato ne vem, zakaj ponujajo lekadol kot rešitev, ki je tako zelo švoh zdravilo! To me skrbi. In ne mi pisat, da sem paničar. Jaz imam za kaj bit, ker me dušijo tudi navadni spreji Fa, Rexona, pa insekticid. Vedno mi to izzove glavobol in napad kašlja, vendar pa astme nimam dokazane. Težko prebolevam razne gripe.
Ibuprofen in aspirin sta prepovedana, ker ti lahko zjebata obrambni sistem, ker imata protivnetno delovanje! In če veš, kaj pomeni onemogočen obrambni sistem …
Potem pa vzemi 4 lekadole, če že moraš. Sicer ne vem, kako je z zbijanjem temperature, meni se zdi, da vse (pre)dobro znižuje temperaturo. Aspirin imam za bolečine pri drugih obolenjih, ker mi lekadol ne pomaga veliko. Ampak jaz tega res skoraj nikoli ne jemljem!
Točno!
Sedaj v trgovinah očitno ni na razpolago vseh izdelkov, ki bi si jih kdo želel.
Sama sem bila deležna negativnih kritik.
Še celo člani družine so bili prepričani, da se mi je povsem utrgalo! Sploh konec februarja, ko so se začele počitnice drugi polovici slovenskih šolarjev. Takrat je bilo na voljo še vsega, tudi kvasa.
Res nisem kupovala vseh izdelkov, ki jih kupujem običajno. Npr. kapsule Dasch, ki jih uporabljamo, sem nadomestila s cenejšimi in tudi s tekočim pralnim sredstvom iz diskontne trgovine.
Prav tako nisem kupovala gelov za tuširanje, ki stanejo 5 ali celo več € na pakiranje, ampak mnogo cenejše. Enako s šamponi. Kupila pa sem običajen balzam za lase, običajne kreme in podobno.
Ogromno izdelkov sem nadomestila z nekajkrat cenejšimi.
Zato sem porabila tudi veliko manj denarja, kot bi ga ob običajnih nakupih, a za nakupljeno je bil izdatek vseeno precejšen.
Je pa res, da nam sedaj ni potrebno v trgovino.
Tudi svežega sadja imamo še dovolj. Citrusi počakajo v hladilniku (dodaten hladilnik!!!), jabolka so skladiščena v hladnem in temnem prostoru.
Ni nobene potrebe po eksotičnem sadju!
Za cel april imamo jabolk zagotovo dovolj, še maja jih bo.
Potem bodo zorele že jagode in upam, prve češnje, če jih ne odnese mraz!
Glede na to, da se izteka prvi teden brez trgovine, lahko tako zdržimo še kar nekaj tednov, če ne mesecev!
Potrebovali bomo mleko, ampak ne še tako kmalu.
Mleko bomo kupili kar v vasi in ne bo treba v trgovino, ne na mlekomat.
Iz polnomastnega mleka lahko sami izdelujemo jogurt, skuto, tudi sir.
Semena sem tudi nakupila, sadike solate.
Se mi zdi, da nam bo od vsega še najprej zmanjkal WC papir, ker tega pa res nisem kupila ne vem koliko zavitkov!
In kaj je narobe, če smo že prej predvideli, kaj bo in ukrepali? Vsaj nismo še mi delali gužve pred tednom dni in tudi zdaj ne hodimo trosit ali iskat virusov.
Se strinjam. Največ škode so vedno povzročili paničarji, ker se obnašajo kot brezglava podivjana čreda.
[/quote]
Boljše paničarji, ki kupujejo na zaloge in so dejansko ves čas DOMA, kot pa mamica in ati, ki raje verjameta, da se jim ne more nič zgodit in vlečeta otroke na igrišča ali v park in trgovine, kot da je vsak dan nedelja. Ta dva, ki ju je bolj kot virusa strah ukvarjanja s samim seboj in lastno družino in ki nista sposobna furat družinskega življenja za 2 tedna doma, v miru, za štirimi stenami! Manj možnosti imaš da zboliš zaradi paničarja, kot pa zaradi neuravnovešenca, ki se boji lastne sence in psihično ne zmore 2 tedna potrpet DOMA, bog ne daj z neukročenimi otroci in najstniki, ki jih prej nikoli ni mel časa pravilno vzgajat, zdaj pa panika, ker morajo vsi doma ostat.
Pandemija je folk, OSTANITE DOMA, kaj vam ni jasno?? Začnite se ukvarjat s samimi sabo – kar bi že zgleda zdavnaj morali in ZAČNITE TUHTAT NA DRUGE! Na starejše, kronično bolne, ljudi ki prebolevajo raka itd. na družbo kot celoto! Samo tako bomo zajezili to. Drugače res nismo zreli za demokracijo in enostavno rabimo policijsko uro ali kaj hujšega – diktaturo — in to ravno zaradi takih, ki ne zmorejo OSTAT F*KING DOMA in zaradi katerih morajo obstajat vsa F*KING pravila!