Rada bi imela lepe stvari, pa nimam denarja
Pa ne neko preseravanje, samo doma bi rada imela lepo, lepe brisače, lepo posteljnino, lepo kvalitetno pohištvo, svetila, naprave, posodo kuhinjo…ne bi rada kupovala skos eno poceni zasilno sranje, ki je grdo in se skos kvari.
Imam končan fax, službo, moža in otroka, ampak vseeno nisem sposobna lepo opremiti osnovnega družinskega prostora. In to me živcira, ne morem tega sprejet in ne morem več tako živet.
In? Kaj pravzaprav želiš? Potrebuješ notranjega opremljevalca ali denar za nakup lepih stvari? Je že tako, nekateri ljudje imajo smisel za lepo in obenem praktično, kaki drugi ne, imajo pa kaj drugega.
Tudi z ne najdražjimi predmeti se da čudovito opremiti prostore. Če je pa denarja več, gre morda tudi malo lažje, ni pa to nujno.
Govoriš o lepoti potem pa o kvaliteti. Dve različni zadevi.
Dom imaš lahko lep in ta ni odvisen samo od denarja. Odvisen je od tebe ali imaš tisti pravi dotik in smisel za to ali pa ne.
Lahko si pri bogatunu pa je grdo lahko pa pri nekomu, ki ima denarja le za sproti pa ima dom tako lep, da se zamisliš lahko.
Kvaliteta materialov, stvari pa je tako, kot je. Za malo denarja malo muzike, kot se reče. Nekateri pravijo, nimam veliko denarja, da bi poceni kupoval.
Pač, namesto 4 ih posod kupiš eno kvalitetno. Prav tako pa z drugimi stvarmi, če želiš imeti kvaliteto.
Lahko pa je vse skupaj le preseravanje in vam nikoli ni dovolj. Že tisto, kar ste naštevala, da imate je nekaj kar mnogi nimajo. Pravijo bodi zadovoljen najprej s tistim, kar že imaš. Če nisi pejt na obisk tja, kjer nimajo tistega kar ti že imaš. Pa boš drugače gledal na svojo srečo in imetje.
Če pa boš gledal tiste, ki imajo več pa bo obratno.
Stvar prioritet, organizacije, premisleka in potrpljenja.
Ne kupuj pofla, počakaj na akcijo in kupi kvaliteto. Drugo – znamka ne pomeni vedno tudi kvalitete, kupuj informirano.
Tretje, veliko se da poceni priti skozi, pohištvo recimo, pri nas je kupljenih kosov malo, več nabranih zastonj in skoraj zastonj in z ljubeznijo obnovljenih (imam pač s tem veselje) in izgledajo dragoceni in lepi.
Nazadnje še: imeti moraš okus.
Moja prijateljica s faksa je v prvem stanovanju imela pohištvo iz palet in gajbic za jabolka, pa je bilo top.
Eni znajo, eni imajo pa lahko vse najdražje, pa bo kr neki.
pipi kuku, 12.05.2022 ob 13:06
Pa ne neko preseravanje, samo doma bi rada imela lepo, lepe brisače, lepo posteljnino, lepo kvalitetno pohištvo, svetila, naprave, posodo kuhinjo…ne bi rada kupovala skos eno poceni zasilno sranje, ki je grdo in se skos kvari.
Imam končan fax, službo, moža in otroka, ampak vseeno nisem sposobna lepo opremiti osnovnega družinskega prostora. In to me živcira, ne morem tega sprejet in ne morem več tako živet.
Če sama nimaš smisla za opremljanje, kopiraj tisto, kar ti je všeč in bi lahko z enakimi zadevami opremila svoje stanovanje. Malo poglej po netu, prospektih in trgovinah, katalogih, … malo poglej cene in prilagodi svojim zmožnostim.
Božo ne kenjaj, 12.05.2022 ob 13:25
jasno, da mora biti okrog človeka vse estetsko. In zakaj ne? Torej mora bit po tvoji logiki vse grdo okrog tebe, ali kako?
Meni lepo se nekaj pimeni, a meni so lepe stvari, ki drugim niso, kar zadeva moderno, mi pa dol visi.
Pohistvo imam staro skoraj 25 let, vcasih razmisljam o menjavi, ker bi se ze spodobilo in potem iscem nekaj podobnega, tega pac ni, pomiskim, da mi je moje pohistvo se vedno vsec, da je funkcionalno in zelo ohranjeno, tako da odneham z razmisljanjem o menjavi.
Ce bi ga zamenjala, bi ga s pravim masivnim, za to mi je pa skoda denarja.
Glede ostalih stvari recimo, veliko uporabljam raznorazno embalazo za shranjevanje, ni licno, je pa prakticno in vecinoma pospravljeno v omarah in predalih, da se itak ne vidi. Lahko bi sla v trgovino in zapravila recimo jurja ali vec za posode, skatle, kosare in podobne shranjevalne pripomocke, a mi je to brez veze.
Pomembno mi je, da je dom funkcionalen in cist, koliko je to estetsko in moderno, mi je pa vseeno.
Ne razumem, zakaj ste nekateri raje v gredm okolju, ki je resda praktično in čisto, kakršno pa je vendar lahko tudi estetsko? Zakaj mešate estetiko z dragimi rečmi? Torej estetiko imajo doma lahko samo bogati, oni ta drugi pa naj živijo v grdem? Eh, slovensko razmišljanje…verjemite, življenje v neprijetnem okolju pripomore tudi k temu, da so taki ljudje precej neprijetni. Govorim za take, ki v tem namerno vztrajajo.
Lahko,Lahko.
Lahko si lepo opremiš,samo čas je bistvo. Jaz sem v fazi prenavljanja stanovanja. Pa imam garsonjerco pa socialko. Prenavljam že eno leto. In bom še 2 leti. Skupaj si bom za prenovo vzela 3 leta. Če na tako dolgo raztegneš,komot prišparaš,daješ na stran in košček po košček kupuješ stvari,aparate,tudi dražje.. pač ko našparaš. Ne moreš pa v enem mesecu seveda.
Jaz pohištvo ze vse zamenjala,zdaj imam na vrsti aparature. Trenutno junija kupujem kuhinjsko napo. Potem jeseni pa planiram hladilnik. Med drugim me pa še čaka: smart TV,pomivalni stroj,razvlažilec zraka,pečica. Kuhalno ploško indukcijsko pa že imam.
Samo daj si začrtej 3 leta in ti bo ratalo. Sej to vse stoji,nikamor se ne mudi. Na konuc pa pusti za detajle (zavese,dekice,povšrtčki,servis,svečke,kipci in okraski..)
ena primerjava prej in zdaj.
To je bila moja dnevna prej,pa zdaj
Problem je ker nimas denarja in smisla za opremljanje. Ce bi imela vsaj denar, bi lahko najela notranjega oblikovalca. Ce imas kako prijateljico, ki je bolj vesca tega opravila jo prosi za pomoc. Zavedaj se da za malo denarja, dobis malo muzike, so pa poceni stvari lahko lepe za pogledat, ce je ze kvaliteta bolj vprasljiva.
zakaj estetsko ne more biti praktično in tudi varčno, 12.05.2022 ob 15:02
Ne razumem, zakaj ste nekateri raje v gredm okolju, ki je resda praktično in čisto, kakršno pa je vendar lahko tudi estetsko? Zakaj mešate estetiko z dragimi rečmi? Torej estetiko imajo doma lahko samo bogati, oni ta drugi pa naj živijo v grdem? Eh, slovensko razmišljanje…verjemite, življenje v neprijetnem okolju pripomore tudi k temu, da so taki ljudje precej neprijetni. Govorim za take, ki v tem namerno vztrajajo.
To leti name, a ne?
Zakaj bi menjala 7 delno omaro do stropa v spalnici, ki je stara 23 let, ce vse na njej deluje kot mora, prostorna je enako kot ob nakupu in v vseh teh letih sem menjala edino en kolescek na enem predalu? Tudi postelja je se vedno stabilna in drzi naju oba z mozem, takoj na zacetku sva ojacala sraufe, ki jo skup drzijo, vmes menjala letvice in jogije. Zdaj bova narocila novo posteljo, a le iz razloga, ker si zeliva visje lezisce in podposteljni predal, visje lezisce bi lahko speljala tudi na tej postelji, a predala zal ne, zato bova menjala.
Zakaj bi menjala omarice v dnevni, ce niso nic obrabljene, le moderne niso vec? Sedezno sva zamenjala, ko je zacela kazat znake obrabe, kupila tako, ki je usklajena z omaricami.
In meni so se vedno vsec tako omarice v dnevni kot omara v spalnici, ce bi morala kupiti nove, bi najraje kupila enake.
Torej, zakaj bi menjala nekaj, kar se vedno dobro sluzi svojemu namenu in mi je vsec? Da bo moderno?
Pred leti sem opremljala stanovanje za oddajo, tega sem opremila moderno in za ugodno ceno, ampak jaz ne zivim v njem in ce bi zivela, bi ga opremila povsem drugace! Predvsem bi gledala, da kupim trajnostne materiale in dizajne, marsikaj bi dala delat mizarju, ce bi mi finance dopuscale, bi izbrala masivno pohistvo, ki zdrzi neskoncno.
Moja svakinja je zdaj prenavljala kuhinjo na vikendu, stara masivna kuhinja, cesnja, je dala prebarvat v svetlo, zamenjala pult in zgleda fantasticno, 100x bolje kot nove, pa se dalj cas bo zdrzala.
Meni je tak nesmisel kupovati nove stvari samo zato, ker so stare iz mode!
Res ne razumem zakaj je treba vse kupiti najcenejše. Jaz bi poskusila opremiti en prostor, ki mi res veliko pomeni, tako kot si želim. Ostalo bi pustila, važno je da funkcionira. Pa dodatki so pomembni. Ne kar nekaj kar se kopiči že 30 let. To je šara. Včasih že usklajeni dodatki ( naprimer povstri na kavču, tepih in vaza usklajenih barv) naredijo povsem drugačen feeling. Pa naj ti ne bo nerodno po te stvari zaviti v jysk al pa Tedi kjer ob akcijah dobiš res super stvari. Tako naredim jaz pa si lahko privoščim te stvari samo nočem preveč zapravljati.
Nič ni narobe s starimi rečmi, še posebej takimi,ki so lepe še po več desetletjih, morda z malo servisa ali osvežitve. Ni šans,da bi jih dala stran, imam nekaj takih kosov,pomešanih z novimi kosi in rezultat je krasen.
Ne bi pa želela imeti okrog sebe stvari, ki sicer še nekako funkcionirajo (govorim o pohištvu), ne bi pa razveselile mojega pogleda,ko jih poboža. Grde stvari so, ojoj, zelo huda stvar zame. Mislim, da vsak raje vidi lepo,kot grdo stvar.
In res, sploh ni treba ,da najdeš lepo stvar po dobri ceni, včasih še zastonj.
Ampak, enim se niti to ne ljubi. In potem se ne čudim, da so nekateri Slovenci tako zateženi, če živijo v grdih domovih.
…. in ne živeti. Kolpa, sorry izrazu, tudi takrat, ko boš imela vse poslihtano ne boš zadovoljna. Če ne bi imela otroka, bi morda lahko kupila vse luxuz. Imam vse opremljeno v lux stilu, da je stanovanje res top, ampak to ne pomeni, da sem dala veliko denarja za opremo. Sorry, edina naložba, ki šteje je naložba vaše in ne v materijo!!!