Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek rada bi očistila zelo zelo umazano pečico

rada bi očistila zelo zelo umazano pečico

Kako se naj lotim zelo zelo umazane pečice. Sem že preizkusila z vsem pa enostavno ne gre dol mačobe in zažaganine. S katerim čistilom in kako? Dajte mi kak preizkušen nasvet, ker res ne vem več kako bi jo naj očistila oziroma s katerim čistilom.

Pečico zvečer malo segrej, našpricaj s peno mr.muscolo za pečice in pusti čez noč.
Če zjutraj ne bo šlo dol, pol pač ne bo šlo, je očitno tolk zažgano, da ne gre.

Tole bi tudi mene zanimalo.

In pa potem, ko imaš kao čisto pečico, kako jo ohranjate čisto. Ali vsakič po pečenju obrišete pečico, ali pa recimo po peki piškotov ne.

Zanimivo, vse imam čisto, vse imam v nulo spucano, pečica je pa taka…

http://lifestyle.enaa.com/Kulinarika/Kuharski-nasveti/Ekolosko-ciscenje-kuhinje.html

Jaz tudi nisem več vedela kaj naj storim s pečico in s čim naj jo očistim.Sem probala z raznimi čistili pa ni bilo nič bolje.Potem pa sem enkrat, ko sem nekaj spekla in je bila pečica ne več tako vroča ampak prijetno topla vzela strgalo s katerim čistim tudi steklokeramično ploščo in zelo lepo in narahlo, da nisem slučajno kaj preveč zarezala sčistila vso tisto nesnago. Za na fino pa sem nato uporabila še čistilo za maščobo in se je v trenutku blečšalo vse kar mi je toliko časa delalo sive lase.

Še nasvet za privržence čiščenja z neagresivnimi, naravnimi sredstvi. Rahlo navlažite notranjost pečice in potresite debelo plast jedilne sode oz. sode bikarbone. Pustite učinkovati tri ure. Nato notranjost pečice poškropite z belim destiliranim kisom. Po nekaj urah delovanja, z vlažno gobo in vodo odstranite nastalo mešanico. Vaša pečica bo prav tako sijoča inčista, kot, da bi uporabili komercialno čistilo.

Najbolje pa bo, da kar preprečimo nastajanje maščobnih madežev, in sicer tako, da gobo ali krpo pomočimo v bel destiliran kis in podrgnemo po vseh stenah pečice. Če med peko umažemo pečico, na madež nanesemo pest soli. S tem bomo preprečili neprijetne vonjave, nastala bo lahka zapečena skorja, ki jo je mogoče zlahka odstraniti, ko se bo pečica ohladila. Neprijetnemu vonju po peki se lahko izognemo na ta način, da na pekač ali v primerno posodo postavimo polovice sveže limone.

z naravnimi čistili si pri zelo, zelo umazani pečici žal ne moreš pomagat – ja potem, ko jo nekako spraviš v red z njimi lahko vzdržuješ čistočo 🙂 Drugače pa tako kot je svetovala mr.musculo – zvečer jo fajn segrej, poščricaj s čistilom za pečice in zjutraj drgni, drgni,… Ko jo splakneš, jo prebriši še s krpo namočeno v razredčen alkoholni kis, da pobere preostali vonj po čistilu. Žal pa na zelo, zelo umazani pečici rada ostane kakšna zažganina 🙁 (tudi sama sem predolgo odlašala z čiščenjem :))

čistilo za steklokeramično + strgalo za steklokeramično

Eno zelo umazano pecico sem ocistila s cisto navadnim cistilom za mascobo iz Lidla. Skoraj kot v reklami, pa se nisem pustila tako dolgo, da se “namaka”.
Moja prijateljica pa prisega na Trim za mascobe. Pa se oba sta poceni v primerjavi s tistimi, ki so extra za pecice.

Za pečico.

Navaden Meglio – rumen, našpricam, medtem pečico segrejem na 50 stop., pustim pol ure, potem pa gobico, krpice in poberem vse, kar steče na dno, našpricam še enkrat, spet poberem, z gobico zdrgnem stene in mrežice, potem je pa za moje pojme čist lepa in neham to počet.
Sicer pa meso vedno pečem v vrečki za pečenje in tako maščoba ne šprica okrog.

Še vedno pa obstaja specialno čistilo za pečice, ki ga imajo predvem v večjih kuhinjah – menzah, kjer pa verjemite mi, čistijo pred obiski inšpekcije!!! To čistilo učinkuje podobno kot Meglio, mogoče je še agresivnejše.
V menzah – kaj vse se vidi za štedilniki in pečicami in v njih. BREZ BESED. Ampak to je že druga tema.

In kako odstranite čistilo? Našpricat ni problem, ampak kako do čistega zbrisat pečico, ker ta čistila za razmaščevanje se dolgo časa penijo. NI mi pa do tega, da potem jem pščanca z okusom in vonjem po čistilu.

Kako to pečete, da je pečica umazana? Resno me zanima, saj pa keksi ne špricajo okoli, meso npr. pečem v jena posodi, pokrito.

Miele čistilo za odstranjevanje stare umazanije iz pečice se kupi na Tržaški v Ljubljani.trgovina Etis.Vse kot novo …garantiram.pošpricaš ,pustiš ene dve uri in vse obrišeš z viledo.Ni pa poceni….mislim ,da ene 8-10 evrov,ampak imaš za večkrat.

New Report

Close