Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Rada bi prodala avto, ki je bil kuplen na lizing

Rada bi prodala avto, ki je bil kuplen na lizing

Torej, rada bi prodala avto, ki je bil kupljen na lizing pred 3 leti. Lizing bom izplačala čez 2 leti in me zanima ali lahko prej prodam avto in uzamem drugega (večjega). Kakšen je postopek? Se to sploh da?

avto ni tvoj dokler ne odplačaš lizinga…torej ne verjamem da ga lahko prodaš

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Don't cry, just say "f°ck you" and smile ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

Vprašati ni greh, pokličite, kako bi on to neredil:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4640338&show=1

Kupec odplača lizing do konca…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Jaz bi vzela drug avto v avtohiši, tudi na lizing? Ali se da z avtohišo to dogovoriti?

Pa dej ne sprašuj oslarij! A ti je škoda imulzov al kaj??

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

že, že…samo najti nekoga, ki bo to plačeval…in zakaj bi odplačeval starejši avto, če lahko greš po novega in ga pravtako vzameš na lizing

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Don't cry, just say "f°ck you" and smile ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

seveda se da. Pokliči v tvojo lizing hišo in vprašaj.

že, že…samo najti nekoga, ki bo to plačeval…in zakaj bi odplačeval starejši avto, če lahko greš po novega in ga pravtako vzameš na lizing[/quote]

Kupec odplača lizing takoj in avto je njegov…seveda bo moral pa prodajalec za tako uslugo spustit ceno kar konkretno…

res bo mogla kar konkretno spustit ceno ja…sicer pa naj pokliče v avtohišo…sem prepričana, da ji bodo svetovali kako in kaj

a je to tok težko????

Za trenutni avto, ki ga prodajaš, greš na leasing hišo, kjer imaš financiranje ali pokličeš in jih prosiš če ti povejo, koliko je še za poplačilo vozila.

Ko boš avto poplačala boš od leasing hiše dobila po pošti v nekaj dneh dokument, da je avto v celoti izplačan, tako postaneš lastnik vozila in lahko avto prodaš z najmanj kolobocij naprej.

Za drugo vozilo lahko vzameš normalno leasing naprej.

Mene pa zanima, če lahko predčasno prodam avto, ki sem ga kupila na kredit
na 5 let brez vednosti avtohiše ali morajo oni dovoliti to prodajo? Hvala.

lahko ga prodaš, ne kreditira te avtohiša, ampak banka, in ja, ker se gre v tem primeru za namensko posojilo, bi načeloma potrebovala dovoljenje banke za prodajo,,ampak, ker pridno odplačuješ svoj kredit, ga lahko mirne duše prodaš

pokličeš na leasing kjer so ti uredili finaciranje, ti naredijo obračun za dokončno odplačilo, plačš znesek čez dva dni dobiš od njih dokumet s katerim dokazžeš da so do njih poplčala vse terjatve, ..v praksi to zgleda takole..v avtohiši kjer kupuješ nov avto ti odkupijo starega, avtohiša v tvojem imenu nakaže na leasing hišo znesek ki ga še dolguješ, ostanek ( če ga je kaj) pa gre za polog pri novem

Seveda lahko prodaš. Sorazmerni del kupnine se nakaže direkt lizing hiši za poplačilo in to je to. Nov avto pa vzameš na nov lizing. Mi imamo vse avte tko kupljene.

Jaz pa ne verjamem, da gre tako zlahka.
A ni kot lastnik vpisana leasing hiša? Uporabnik pa je tisti, ki plačuje?
Kako boš prodal avto, katerega lastnik nisi? To mi ni čisto jasno…

Enako kot prodaš hišo na kateri ima banka vpisano hipoteko.
Leasing hiša pove koliko znaša tvoj dolg do nje in ta del kupnine kupec nakaže direkt leasing hiši. Preostanek kupnine pa tebi. Ko ima leasing hiša odplačan dolg ti preda izbrisno pobotnico s katero urediš prepis s kupcem. Če avto prodaš kakšni avtohiši je to vse v enem dnevu rešeno. Sam pa mogoče potrebuješ dan dva več. Taki postopki so dejansko dnevna rutina.

Ti povem iz prve roke, ker sem naredil isto:
– prva možnost – izplačaš ostanek, dobiš potrdilo od leasing hiše, prodaš
– druga možnost (ki sem jo uporabil jaz) – dobiš kupca, gresta skupaj na leasing hišo, on poplača razliko leasinga, razliko do cene avta da tebi, naredita prepis
– tretja možnost – kupec prevzame leasing, vendar ga mora prevzeti pod pogoji, kot si jih imel ti (obresti itd.)

Mene pa zanma ce poplacam razliko lizinga ali moram tudi obresti placati pri predcasnem poplacilu

NI RES, LAHKO GA PRODAŠ PREJ….PAMETNJAKOVIČ!!!!

New Report

Close