Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Rada bi se izpisala iz Katoliške cerkve

Rada bi se izpisala iz Katoliške cerkve

Jezus sprejme vse, tudi neverujoče.

Niti Jezus nikjer ne pravi, da ne smeš izstopit izstopit iz pokvarjene grabežljive organizacije, ki skriva pedofile. In da boš kaznovan, če izstopiš.

To so si izmislili pokvarjeni grabežljivci sami, da bi bremzali izstope in ohranjali moč. Logično vsakemu z malo pameti.

Je Res.

Mnogi izstopajo iz RKC, ki je leglo pedogilije, blasfemije, korupcije in nemorale.

RKC je institucija, ki je izgubila vso kredibilnost.

Izstopiti iz cerkve ne pomeni odrekanje Jezusu. Ljudje imajo še vedno Jezusa v sebi. Biti veren Jezusu pomeni, da  ne rabiš posrednika v fratru in samooklicanega papeža, ki se udeležuje LGBT parad.

RKC je opisana v Poglavju Razodetje.

Vsak se odloci po svoje, kako bo zivel, ni pa prav, da iz svojega izhodisca omalozavate druge in njihovo pripadnost eni ali drugi veri. Korona je enim prav prisla, da so zopet imeli hude popadke glede cirkve in katoliske vere. In ja, ravno to so osebe, ki so neinteligentne, izobcene od druzbe, napadualne, agresivne, prazne, doziveto iz bliza. Ce hoces ibrisat krst, obhajilo, birmo, to ni samo iztop iz cirkve ampak iz vere. Cirkov, zupnik, biskupija je recmo posrednik, njihovi grehi pa nimajo vpliva na moj stalisca, ker jaz dobar vem kdo sem in zakaj sem tam, ko sem. Mene se ne da zmanipulirat, sem trd oreh.

Lahko va povem za en meni zelo zalosten primer, sin od sestricne je sel studirat v Sarajevo, padel pod vpliv Islamske skupnosti, se odrekel katoliske vere in prevzel islam. Od druzine se povsem izoliral, starsa sta ga dobesedno zgubila. Da se razumemo, v njegovi druzini ni bilo ne alkohola, nasilja, vse stimal. Velika verjetnost, da je v zameno prejel denarna sredstva, v tem primeru je prodal duso hudicu.

Kakšnemu hudiču, saj imajo muslimani istega boga, Jezusa imajo radi itd… To je samo variacija iste puščavske mitologije.

Marsikaterega zaostalega v najbolj zaostalo verzijo potegne, to je čisto naravno

Odgovor na objavo uporabnika
Turnšek, 05.11.2024 ob 15:35

Krščena kot otrok proti svoji volji…sedaj bi rada da me RK cerkve izpiše iz svoje evidence. Ali je res težko kot pravijo? Prosim za izkušnje. Negative komentarje prosim zadržite zase.

Nikamor nisi včlanjena… nihče od tebe nič ne terja, ne dobivaš vabil, ne položnic…. torej?

Če si pa bila krščena (noben otrok ni po svoji volji, ampak takrat odločajo starši oz. skrbniki) se pač tega ne da izbrisati, ker je to dejstvo preteklosti. Ostajaš za vedno navedena v posebnih knjigah. To je pa tudi vse. Zate. Če bi vztrajala bi lahko zraven naredili zaznamek. A ta v tvojem življenju ne bo nič spremenil, nič pomenil. Bolj naj te skrbi priprava na večno življenje, kot pa zapisi v knjigah. Priprava na večno življenje pa je biti dober človek, spoštovati, ljubiti, delati dobra dela, ne sovražiti (niti staršev, ki so te krstili, niti cerkve, v katerih knjigah je naveden tvoj krst), …. itd… Če vse to si. Čestitke. Živi naprej svoje  življenje.

Sploh ne razumem v čem je smisel izstopa. Zakaj se bi s tem sploh ukvarjala?

Razumem izstop v Nemciji, ker tam si dolžan kot vernik plačevati cerkveni davek.

Sveto pismo ne omenja krsta Jezusa v reki Jordan? Apostol Peter je bil prvi papež, slabo poznavanje svetega Pisma ne pomeni da to nikjer ne piše.

Če je Peter bil pedofil z lastno državo in v zlato odet stare ženičke nafukaval za denar, potem res SP namiguje, da bi bilo dobro take sprevržence tolerirat, drugače pa ravno ne.

O to pa neee. Tudi darila ne bo vrnila. Pri sekti Univerzalno življenje, ki v Sloveniji nagovarjajo k kao izstopu, niso najbolj dosledni.

Vsak po svoje, 05.11.2024 ob 21:40

Draga moja, preberi kakšna pričevanja. Tudi medicinsko osebje ti lahko kar kaj pove. Na smrtni postelji se jih mnogo spreobrne v vernike, pa so vero skozi življenje kategorično zavračali. Le zakaj?

Mogoče bi bila pa rada muslimanka.

Amoak tole zgleda se je pa zgleda težje izpisat kot iz sveta knjige.  Svobodna volja posameznika, ne velja nič?

Kdor se odpove tradiciji svojega naroda, kar je del njegove zgodovine, se odpove narodu. Z izstopom nič ne pridobiš, nič ne izgubiš, morda uresničiš kakšno svojo misel o nekem zadoščenju, ki ustreza tvojemu nivoju.

Ja radi katoliki pravijo, da nam je Bog dal svobodno voljo. Zgleda pri krstu ne, tam te nekdo  večini primerov drug določi za neka “neizbrisna” znamenja, pa je vse lepo in prav.

WD40, 05.11.2024 ob 19:34

s tem je tako kot z monom. Uradno verjetno lahko zahtevaš da ti izbrišejo, če se da pa ne vem. Zgodovina ostane. Lahko pa nehaš zahajat na forum, če ti je vseeno zanj, ti ne bo hudega.

@wd40

Nekako tako je, ja. Ali pa primerjava s propadlim razmerjem, lahko zbrišeš stare slike in sporočila in ne vem še kaj. Ampak resnično svoboden si šele, ko ti je popolnoma vseeno.

Sem dala čez vse troje: razmerje, MON in RKC

Ajonha, 06.11.2024 ob 12:06

Nikamor nisi včlanjena… nihče od tebe nič ne terja, ne dobivaš vabil, ne položnic…. torej?

Če si pa bila krščena (noben otrok ni po svoji volji, ampak takrat odločajo starši oz. skrbniki) se pač tega ne da izbrisati, ker je to dejstvo preteklosti. Ostajaš za vedno navedena v posebnih knjigah. To je pa tudi vse. Zate. Če bi vztrajala bi lahko zraven naredili zaznamek. A ta v tvojem življenju ne bo nič spremenil, nič pomenil. Bolj naj te skrbi priprava na večno življenje, kot pa zapisi v knjigah. Priprava na večno življenje pa je biti dober človek, spoštovati, ljubiti, delati dobra dela, ne sovražiti (niti staršev, ki so te krstili, niti cerkve, v katerih knjigah je naveden tvoj krst), …. itd… Če vse to si. Čestitke. Živi naprej svoje  življenje.

Zeloooo dober zapis, nicesar ni za dodat.

👏👏👏

Anonimno 3275, 06.11.2024 ob 17:24

@wd40

Nekako tako je, ja. Ali pa primerjava s propadlim razmerjem, lahko zbrišeš stare slike in sporočila in ne vem še kaj. Ampak resnično svoboden si šele, ko ti je popolnoma vseeno.

Sem dala čez vse troje: razmerje, MON in RKC

Bravo. S tem se dejansko lahko pohvališ. Srečno.

Zakramentalna vez je doživljenjska. Tega ne moreš izbrisati.

Odsvetujem pa ti, da poskušaš izstopiti iz cerkve. EXTRA ECCLESIAM NULLA SALUS!

Brez veze si delati stroške, skrbi in zapravljati čas za to. Javno povej, da si ateist ali katere druge vere in je to to. Kljub temu, da imam tudi jaz krst, obhajilo in birmo, se imam za ateista in tudi vsakemu to povem, ko mi začne pridigati o veri. Ne verjamem ne v boga, še manj pa v nekega jezusa in nedolžno marijo. Za ostale vere mi pa isto dol maha ali pa še bolj, ker jih ne poznam.

Profitiraš čisto nič, ker so taki skrivači, da niti izstopov v svojo letno statistiko ne vnašajo. Samo čas zapravljaš za te goljufe lažnive, to je pa vsaka minuta preveč.

Ti brezdelneži teološki neuporabni majo neskončno časa, da te jebejo v glavo, te pošiljajo od vrat do vrat, pa bluzijo o nekih čarovnijah pa znamenjih. Zdaj nek deloven človek se ne more spustit na njihov nivo, enostavno nima časa za to. Če si tak idiot, da se jim pustiš za neke papirčke jebat, so te mogoče prepričali v svoje čirule čarule. Pameten človek gre samo čimbolj stran od teh RKC bolnikov bleferskih.

Ni zveličanja izven cerkve! Spoštujte cerkev in zaupajte v Kristusa.

Zanimivo, da največ o cerkvi in veri vedo tisti, ki niso verni in ne hodijo v cerkev. Sposobni so narediti doktorsko disertacijo o tem, kaj je delal oziroma ni delal Jezus, kaj piše v bibliji, kako potekajo postopki v cerkveni inštituciji, preštete imajo vse pedofile, natančno vedo, koliko premoženja ima cerkev, in še posebej, do potankosti poznajo vse cerkvene zakramente.

Ne kompliciran, saj nima nobenega smisla. Pri nas ni treba plačevati cerkvenega davka, zato je čisto vseeno. Živiš tako kot ti paše, saj te noben nič ne sili. Veliko čistih ateistov je bilo nekoč krščenih in pri birmi, pa se sploh ne obremenjujejo s tem.

New Report

Close