Rada bi shujšala
Nikdar nihče ni shujšal samo s prehrano in lažnimi kapsulami ! Tudi noben fitnes hitra hoja NE POMAGATA ! Manj kalorične hrane ne pomeni kilogrami dol. Lahko se nekdo na trepalnice meče pa ne bo shujšal z listki solatke.
Vse je v genetiki in dedno! Če imaš podedovano in si bolj nagnjen k debelosti, nimaš šans spravit težo dol. Ni noben tolk pameten da na to ne pomisli ?
Dieta je glupost, samo odrekaš telesu hrano da je lačno ti pa stradaš in enkrat ko je lakota premočna, se spet naješ in to je to.
Sprejmite svoje telo kakršno že je. Je pa dejstvo da se vam tudi ni treba basat s kranjskimi klobasami in poticami krofi vsak dan
Ne zavajat, 19.10.2023 ob 10:39
Nikdar nihče ni shujšal samo s prehrano in lažnimi kapsulami ! Tudi noben fitnes hitra hoja NE POMAGATA ! Manj kalorične hrane ne pomeni kilogrami dol. Lahko se nekdo na trepalnice meče pa ne bo shujšal z listki solatke.
Vse je v genetiki in dedno! Če imaš podedovano in si bolj nagnjen k debelosti, nimaš šans spravit težo dol. Ni noben tolk pameten da na to ne pomisli ?
Dieta je glupost, samo odrekaš telesu hrano da je lačno ti pa stradaš in enkrat ko je lakota premočna, se spet naješ in to je to.
Sprejmite svoje telo kakršno že je. Je pa dejstvo da se vam tudi ni treba basat s kranjskimi klobasami in poticami krofi vsak dan
Mater, si pametna. Res. To so sami izgovori za debilne luzerje kot si ti. Najlažje je reči, da je vsega kriva genetika in da ti ni treba niti s kurcem mignit.
Poglej se v ogledalo in sama sebi odgovori, če je to, kar si napisala resnično.
Ti bom napisala točne nasvete:
1. Poglej si tale video in si izračunaj, koliko kalorij moraš pojesti na dan: https://www.youtube.com/watch?v=Vg7c2Bs_uwk&ab_channel=JordanSyatt
2. Naloži si aplikacijo My Fitness Pal in kak mesec vnašaj vse, kar poješ (VSE, tudi tisti en piškot ali pest bonbonov), da dobiš predstavo o tem, koliko kalorij ima kaj.
3. Postavi si realne cilje – 2 kg na mesec je dovolj, tudi 1 kg na mesec je dovolj, če gre vztrajno navzdol. Raje hujšaj počasi, da ne bo potem vse viselo od tebe.
4. Za samo hujšanje v bistvu ni treba, da ješ zdravo, in se niti gibati ni treba, lahko ješ karkoli in sediš cele dneve, če se le držiš kalorij, pa boš shujšala. AMPAK! Zelo pomemben je tudi psihološki vidik: če se boš gibala, se boš boljše počutila, imela boš več energije in je manj verjetno, da se boš nažirala. Z gibanjem dobiš zavedanje lastnega telesa, samozavest, to pa pomaga tudi pri tem, da paziš, kaj daš vase. Dolgčas in stres sta velika faktorja pri nažiranju – odstrani oboje. Ves čas nekaj počni, najdi si hobije, zaposli se, čimveč bodi zunaj, pomagaj sosedi na vrtu itd. karkoli, samo da ne sediš pred TV-jem ali s telefonom v roku, ker je potem bolj verjetno, da boš zraven tudi jedla.
5. Pozabi na diete, izločanje npr. hidratov, keto štose itd. Jej normalno, pazi na kalorije. Spremeni odnos do sebe in do življenja, drugače se boš prej ko slej zredila nazaj. Intermittent fasting je v redu, ampak samo, dokler se držiš splošnega kaloričnega vnosa, pa ti mogoče postenje pri tem pomaga. Nič pa ne pomaga, če si določiš recimo 8-urno okno za hrano in potem v tem času poješ 7000 kcal.
Srečno!
Pa ne pričakuj preveč prehitro. Malo po malo, vsak dan spremeni kakšno malo navadico, pa boš počasi dosegla veliko.
Za tisto, ki se spotika in genetiko – pa še kako veliko vlogo igra pri obliki telesa!
Seveda je bistven vnos in kvaliteta hrane! A tip postave se pa podeduje, tako kot višina, npr. Če imaš gen, da boš mali, ti vsa hrana na svetu ne pomaga, da boš zrasel na dva metra. In pri oblinah je podobno. Se pa da ogromno narediti z zdravim načinom življenja, to pa ja.
Vso srečo!
Tip postave se podeduje, tudi nagnjenost (npr k debelosti) se delno podeduje – bolj pa prenese z družinskimi vzorci in navadami.
A to so vse samo osnove. Važno je pa kaj iz teh osnov narediš. Za hujšanje je en sam recept – vnesti moraš v telo manj energije, kot jo pokuriš. Drugega načina ni. Razni fatburnerji in tablete… ti za nekaj tednov včasih sicer zvišajo potrošnjo in lahko telo spravijo malo bolj na obrate… a brez vadbe in drugih navad ne bo dolgo držalo – in na dolgi rok se vse skupaj vrne… s prijatelji!
grenivka neprijavljena, 19.10.2023 ob 10:46
Mater, si pametna. Res. To so sami izgovori za debilne luzerje kot si ti. Najlažje je reči, da je vsega kriva genetika in da ti ni treba niti s kurcem mignit.
Poglej se v ogledalo in sama sebi odgovori, če je to, kar si napisala resnično.
Za tisto, ki piše pod moj nick:
Lahko pišete pod grenivka ampak se na daleč izdate in se vidi da to ni moje pisanje. Jaz ne uporabljam vaših besed.
Sem že zasledila parkrat, da pišete kot jaz. Mene res ne moti, ampak samo toliko da opozorim da vidim in vem vse.
Se pa tudi jaz strinjam da je z geni povezano veliko tega, od videza, bolezni delno, pa tudi karakter.
Bodite pridne 😉
Ženske in moški se zeloo med sabo razlikujemo. Veliko je v genetiki. Jaz pojem več sladkarij kot mesa. Od stepene sladke smetane, keksi, cokoladno mleko, marmelade, napolitanke, nutella, džemi, čokolada, čips, kikiriki, snikers, palačinke, sadni kompoti… Pa sem že več let iste kilaže. Gibljem se pa edino to, da grem enkrat na teden peš do naše pekarne po kruh. In nekajkrat na teden, če je lepo vreme, s kolesom v trgovino. To ja pa tudi vse.
Punca, nihče ne shujša samo s tableti. Absolutno je potrebno v to vložiti malo več truda, kot to da kupuješ tablete, ležiš na kavču in se filaš s tableti. To tudi ni zdravo! Prvo kar narediš je to, da vse obroke količinsko zmanjšaš (če se da na polovico). Druga varjanta je dieta 8/16 v 16 urah ne smeš jesti nič, le vodo lahko piješ, v 8 urah pa lahko ješ (ne da se nažiraš, ješ npr 3 manjše obroke). Če nimaš časa za fitnes, tek, hojo…. lahko doma 1 uro telovadiš imaš na YT polno video vaj. Lahko le 30 minut. Ne moreš rečti, da nimaš v 24 urah časa pol ure! Če misliš, da nimaš, potem v življenju nekaj hudo narobe delaš, da nimaš niti po ure časa zase.
Ko boš shujšala boš bolj fit, lažje gibljiva in hitrejša pri vseh opravilih… takrat boš imela tudi več prostega časa 🙂
Ne rabiš nobenih zdravil, tablet, praškov in osebnih trenerjev. Jaz sem shujšala tako, da jem od 11. do 19. ure (pojem 2 ali 3 obroke). Veliko pijem tekočine. Vsaj 3x na teden grem ven hodit za 1 uro. Shujšala sem v pol leta 6 kg.