Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Rada bi shujšala

Rada bi shujšala

Jenej jesti, saj tudi ne piješ non stop. Psiha ti nagaja.

Na dan 17.06.2023 je bilo moje stanje tako: 166cm in 80 kg.  Danes imam točno 16,5 kg manj, brez kakršnegakoli stradanja in telovadne, je bilo pa veliko gibanja čez poletje – hitri sprehodi dnevno povprečno med 5 in 10 km. Jedla sem samo en obrok na dan in spila do 3 litre vode. Deluje, verjemite in še zmeraj izgubljam težo. S takim pristopom izgubite med 1 in 1,5 kg na teden.

156cm in 89 kil, pizda a se kotališ al še lahko hodiš??? Manj žri pa boš shujšala. Tako telo potrebuje cca 2500  -3000 kalorij na dan da sploh funkcionira. Ti jih pa pojej 2000 na dan pa boš delala deficit in hujšala. To je maraton ne tek na kratke proge!

Injekcije. Na recept.

No jst imam 162 cm in trenutno 92kg imam 3 otroke in med tazadnjo nosečnostjo sem se sčunkala na 106 kg letos poleti pa mi je dopizdlo in sem se odločla da morem shujšat. Jem normalno hrano kot sem jo jedla prej nisem na nobeni dieti kuham takšno hrano da lahko je tudi najmlajša ki je stara 1 leto. Torej veliko sadja in zelenjave največ pojemo juh in enolončnic. Sem pa nehala jest med obroki imam 3 glavne obroke in si nadevam na krožnik za en normalen obrok to pojem in neham jest do naslednjega obroka. Vedno počakam do naslednjega obroka ko že res čutim lakoto. Če je sila pojem kakšno jabolko ali pa mandarino ali kaj takšnega. Pijem večina samo vodo sokov niti nikoli nisem pila.. Alkohola v našem življenju sploh ni… in kilogrami grejo lepo počasi končno dol. Aja gibam pa se normalno ne telovadim ali kaj takšnega grem pa vsak dan z otroci na sprehod.

no jz..ne jem vlik..vcasih po par dni..nic..

pa ne gre dol .

res pa me nese..pol obcasno.pa v postelji čokolado..al neki..

am pa iz 135kg z operacijo zelodca..prska na 75kg.. zdej

po prometni in po vseh tabletah..mam pa

15kil spet viška

Pridi k meni.

Hladilnik imam skoraj prazen. Otroci čimveč pojejo v šoli, čez vikend nekaj sčaram za jest.

Sem 171 in imam 48kg. Lahko tudi z mano hodiš v službo…zaradi mobinga shujsaš 2-3kg vsak teden

Manj žri dieta in OGROMNO gibanja

Jaz sem shujšala s prehrano in nič več gibaja, kot prej. Črtala sem samo vse sladke pijače z mehurčki in sladkor ter dodala malo več spanje.

V enem letu shujšala 18 kg in imam sedaj pri višini 172 cm, 60-61 kg. Sedaj težo držim že več kot pol leta enako.

Se da, tako da najdite stvari, ki so visokokalorične in jih odstranite iz prehrane Te stvari samo še bolj spodbujajo tek, ker sladkor v krvi hitro naraste in tudi hitro pade ter posledično povzroči občutek lakote.

Pa seveda kaj more tudi ostati za veselje.

Kako pa zapolniš 24 ur? Iz sedla na sedlo? Napiši, kaj ješ čez dan. Če bi pa hujšala tako, da bi pojedla še vedno dva jurjavjalorij in bo neka čudežna tabletka posesala salo, bo pa to misija nemogoče. Kjer niti pet ßteng ob tem ne prehodiš.

Odgovor na objavo uporabnika
Ne zavajat, 19.10.2023 ob 10:39

Nikdar nihče ni shujšal samo s prehrano in lažnimi kapsulami ! Tudi noben fitnes hitra hoja NE POMAGATA ! Manj kalorične hrane ne pomeni kilogrami dol. Lahko se nekdo na trepalnice meče pa ne bo shujšal z listki solatke.

Vse je v genetiki in dedno! Če imaš podedovano in si bolj nagnjen k debelosti, nimaš šans spravit težo dol. Ni noben tolk pameten da na to ne pomisli ?

Dieta je glupost, samo odrekaš telesu hrano da je lačno ti pa stradaš in enkrat ko je lakota premočna, se spet naješ in to je to.

Sprejmite svoje telo kakršno že je. Je pa dejstvo da se vam tudi ni treba basat s kranjskimi klobasami in poticami krofi vsak dan

To Je največja laž! V moji družini so vsi debeli. Zakaj so debeli pa  vam lahko povem.  Nič gibanja, lenoba in hrana na hrano. En drugemu kimajo ko jamrajo kako je tako že od nekdaj, da so bili že njihovi starši debeli in da se ne da nič narediti. In takih je 99% teh dednih debelosti.

Ne more biti vsak suh, lahko pa je vsak normalne kilaže. Debeli od nič hrane ga pa ni junaka.

Bo treba malo migat za to ljubica draga. J

Ti Si genetsko fuknjen/fuknjena!!!

Ne opravičuj svoje debelosti z genetiko ker nima ena z drugo nič.

Še moja izkušnja, 19.10.2023 ob 14:03

Na dan 17.06.2023 je bilo moje stanje tako: 166cm in 80 kg.  Danes imam točno 16,5 kg manj, brez kakršnegakoli stradanja in telovadne, je bilo pa veliko gibanja čez poletje – hitri sprehodi dnevno povprečno med 5 in 10 km. Jedla sem samo en obrok na dan in spila do 3 litre vode. Deluje, verjemite in še zmeraj izgubljam težo. S takim pristopom izgubite med 1 in 1,5 kg na teden.

Kaj se bo zgodilo, ko bos zacela normalno ziveti, normalno jesti in se gibati? Lahko drzis tak rezim celo zivljenje?

Hoop, 07.11.2023 ob 20:12

Pridi k meni.

Hladilnik imam skoraj prazen. Otroci čimveč pojejo v šoli, čez vikend nekaj sčaram za jest.

Sem 171 in imam 48kg. Lahko tudi z mano hodiš v službo…zaradi mobinga shujsaš 2-3kg vsak teden

Nismo vsi taki, eni se zaradi mobinga in stresa redimo. Dokazano je, da enim stres zapre apetit, enim ga pa odpre. Jaz osebno pod stresom lahko pojem 3x vec kot obicajno in to ne obicajno hrano, ampak same sladkarije in junk food, zmazem vse kar vidim. Zdaj sicer iz izkusenj vem, da se mi to dogaja in pazim, zavem se, da hrepenim po mastnem hamburjerju ali pici zaradi stresa, tako da si 1x se privoscim, vec pa ne, kar pa ne pomeni, da potreba izgine, je se vedno tu, mozgani in telo hocejo krofe, kremsnite, bureke in pice, a sem se navadila, da se vzdrzim, samo moc volje deluje.

Obcudujem ljudi, ki pod stresom ne jedo!

Samo keto prehrana je 100% učinkovita. Preberi si, pa še lačna neboš.

Itak si tako predebela, da boš prej ko slej fasala sladkorbo, dokler je pa nimaš pa si tudi tako debela, da ti dohtar lahko da  injekcije ozempic, proti sladkorju in za hujšanje. Boš pa morala vseeno migati in telovaditi, če ne ne bo nič??? Ne rečt da nimaš časa migat??? po štengaj letaj al pa drugače migaj 🙂

Reši te samo bulimija ali pa popolna sprememba prehranjevalnih in gibalnih navad. Izbiraj. Tablete pozabi.

Vidiš, zanimivo. Jaz pa včasih ne najdem časa za jesti, vedno se pa najde čas za gibanje. Genetika, jebiga.

Avtorici in podobnim

Vidim, da se veliko piše, da telovadba ne pomaga dosti. Ok, pri hujšanju je glavna hrana, je pa telovadba tudi pomembna za oblikovanje postave oz. mišic. Če hujšate je dobro vzporedno s tem dvigniti še kakšno utež ali vsaj, ne vem…plastenko vode, narediti kakšen počep, izpadni… da delajo tudi mišice in boste, ko shujšate, imeli neko obliko. Za izgubo maščobe pa je edino pravilo manjši vnos kalorij kot je poraba, torej kalorijski deficit. Debelost je kompleksna težava, pogosto povezana s čustvenim prenajedanjem, ki je velikokrat povezano z mankom ljubezni v otroštvu. Filanje s hrano kot filanje z ljubeznijo, ki je ženska ni prejela kot deklica. Če se čustveno prenajedate, delajte na spremembi navad v tistih kritičnih trenutkih dneva, ko vas žene, da bi jedli. Težko je, vem.. Zamenjajte nujo po hrani z nečim drugim. PRISILITE SE in spijte kozarec vode z limono, naredite en krog okrog hiše, ko vas prime, da bi jedli, čeprav veste, da ste “tehnično” že siti. Ste pa čustveno lačni.. Z neko trmo in zagrizenostjo vam bo uspelo. Kamenček na kamenček vsak dan in boste čez pol leta čisto drugi. Sploh pri ljudeh z veliko kg viška gre ta proces hujšanja na začetku zelo hitreje kot pri nekom, ki mora dat dol samo par kg, ker telo izgublja polno vode. Le pogumno!

grenivka neprijavljena, 19.10.2023 ob 10:46

Mater, si pametna. Res. To so sami izgovori za debilne luzerje kot si ti. Najlažje je reči, da je vsega kriva genetika in da ti ni treba niti s kurcem mignit.

Poglej se v ogledalo in sama sebi odgovori, če je to, kar si napisala resnično.

BRAVO!

To se pa motiš. Genetika ima sicer res nekaj vloge, naprimer kakšno imaš presnovo, način, kako tvoje telo porablja in skladišči odvečne kalorije, na katerem delu telesa se ti bo bolj nabirala maščoba, pa tudi pod kakšnimi pogoji se bodo kg hitreje kopičili in pod kakšnimi bodo izginjali. Torej ja genetika, a da se ne da nič narediti, ne bo držalo. Jaz sem imela kak kg preveč, nič katastrofalnega, a tudi jaz sem vedno skomignila z rameni in zavzdihnila ah, geni pac. Pa  sem zaradi določenih zdravstvenih težav začela delati vaje za moč mišic (celo telo). Hkrati sem med nosečnostjo dobila nosečniško sladkorno in bila prisiljena v spremembo prehrane. Ker mi je ustrezalo, sem s takim režimom prehrane nadaljevala tudi po porodu, ko sladkorne ni bilo več. In vaje za moč v kombinaciji s prehrano so se začele še kako poznati na moji postavi. Tako da ne se tolažit. Kljub genetiki se da marsikaj storiti.

Spet ni citiralo. Odgovarjam “Ne zavajat”.

Jedeš malo,
skidaš salo
a onda gledaš,
što je ostalo!

simpl…

Enako. Se pa trudim, da zadnji obrok pojem nekje do 17.00. Jem vse a “po pameti”, zajtrk jem okrog 10ih/ 11h, ko pač sem lačna. Deluje, brez lakote!

New Report

Close