Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Radar LJ – ali te lahko kaznuje ali ne ?

Radar LJ – ali te lahko kaznuje ali ne ?

Pri velikem križišču v Ljubljani na Celovški cesti, ko prihajaš iz smeri Tivoli v levo pot Na jami (desna smer je Drenikova ulica), da bi šel proti bolnišnici Petra Držaja. Tam na velikem križišu sem opazil, da je na drogu zgoraj ena kamera, pri semaforju ko je kazala rumena luč, sem zavil na levo stran Na jami in malo hitreje pospešil pa je takoj mimo kazala rdeča luč, nisem mogel močno ustaviti. Ali kljub temu, da je bila že rdeča luč pri zavijanju v levo, ne bo kakšna kazen, ker tam je kamera ?

Prosim za odgovor, hvala.

Odgovor na objavo uporabnika
Zacetnik11, 03.04.2025 ob 15:49

Pri velikem križišču v Ljubljani na Celovški cesti, ko prihajaš iz smeri Tivoli v levo pot Na jami (desna smer je Drenikova ulica), da bi šel proti bolnišnici Petra Držaja. Tam na velikem križišu sem opazil, da je na drogu zgoraj ena kamera, pri semaforju ko je kazala rumena luč, sem zavil na levo stran Na jami in malo hitreje pospešil pa je takoj mimo kazala rdeča luč, nisem mogel močno ustaviti. Ali kljub temu, da je bila že rdeča luč pri zavijanju v levo, ne bo kakšna kazen, ker tam je kamera ?

Prosim za odgovor, hvala.

Tista kamera na semaforju verjetno služi kot navidezna zanka, ki zaznava promet in na podlagi tega prilagodi delovanje programa semaforja.

Torej tista kamera, ki verjetno snema, ne bo nobene kazni, kajne ?

Kamere so vedno postavljene zato, da ne bi koga videli v prekršku!

Kaznujejo te lahko samo neposredno po prekršku, ko te zaustavijo in te seznanijo s prekrškom.

Kazen preko kamer je samo za prekoračitev hitrosti in odsotnost vinjete.

Super, potem to velja tudi tam pri velikem križiču, kar sem že opisal zgoraj pri prvem postu, kajne ?

New Report

Close