Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis radi beremo

radi beremo

Nekaterim je všeč ta knjiga,drugim druga ,katera je res dobra je težko reči.Osebno rada prebiram knjigi pisateljice Marlo Morgan .”Imenovali so jo Dvoje src in Sporočilo iz večnosti “.Zanimiva pa je knjiga Malidoma Patrice Some “O vodi in Duhu”-resnična izpoved afriškega šamana. Marlo Morgan pa piše o plemenu avstralskih aboridžinov.Bila je med njimi ,živela z njimi……… in prav to življenje nam na zanimiv in svojstven način opisuje v svojih knjigah. Citat iz njene knjige Imenovali so jo Dvoje src.”Vsi imamo v sebi divjino,v kateri doživljamo izkušnje,ki nam pomagajo rasti;po naključju pa so se moje resnično dogodile v avstralski divjini.In storila sem,kar bi gotovi storil ti.Ko boš listal po knjigi ,naj se ljudje v njej dotaknejo tvojega srca…………..
Lpo branje želim!

Nekdo je nekoč izjavil o avtorici knjige, imenovali so jo dvoje src, da če bi vse doživela kar opisuje, da ne bi preživela niti dva dni. Popolnoma se strinjam z njim. Knjiga je lahkotno branje, samo približno toliko je bila pri vsem zraven kot avtor Vinetuja. Me zanima kakšno knjigo bi o njej napisali aboridžini.

Knjigo sem prebrala in sem popolnoma drugačnega mnenja. Menim, da je avtorica vse do doživela, vsaj zame je delovala zelo prepričljivo. In celo tako dobra mi je bila, da sem jo prebrala v enem dnevu. Drugih dveh pa še nisem dobila, ker so venomer izposojene. Sem pa prebrala kar precej drugih, pravtako odličnih.

Očitno nas je nekaj, ki radi beremo takšne knjige. Me veseli Oka, da si tudi ti ena od nas. A si že prebrala od Van Praagha: Pot do nebes, Pogovor z nebesi in Zdravljenje žalosti? Tudi fantastične knjige!
Lep pozdrav.
Lena

Spoštovana Lena ,prebrala sem vse tri njegove knjige.Van Praagha spoštujem kot izrednega medija in izrednega poštenjaka.Nekajkrat sem ga imela že priliko videti na ameriških TV show-ih.To kar zmore on,prepričana sem o resničnost njegovih pogovorov z Dušami,ne vem če še kdo .Ne vabi namreč on Duš, ampak Duše same se žele preko njega pogovarjati s svojimi bližnjimi.Zadjo knjigo” Zdravljenje žalosti”bi priporočila prav tistim,ki se ne morejo sprijazniti s smrtjo svojih najdražjih.Znanki je v prometni nesreči umrl sin in ko bo najhujša žalost vsaj malo” popustila”, ji nameravam knjigo podariti.Srečno pri izbiri knjig še naprej !

Še enkrat lep pozdrav Oka.

Spet sem naletela na čudovito knjiigo, ki jo kar požiram. Če je še nisi prebrala, ti jo priporočam: Rampa T. Lobsang – Tretje oko. Knjiga je posvečena Tibetu, življenju v tej deželi in govori o značilnostih tibetanskega verovanja, lamaizma, ciklusu življenj in smrti. Zares dobra knjiga.
Lep pozdrav.
Lena

Prebral sem dve knjigi od Lobsang Rampe.
Niso slabe, ampak avtor ni Tibetanec, ampak cistokrven Anglez, kar pa ne pokvari knjig, vendar pac niso avtobiografske, kot izgledajo.

Hvala Lena za nasvet! Bom prebrala, nujno.
Lep pozdrav!
Angel

Lena hvala lepa .Knjigo sem prebrala že pred dvema letoma.Brala sem jo z tako zavzetostjo,da sem se skoraj poistovetila z lamo.Posebej me je pritegnil tisti del ko je spoznal sebe( svoje telo) iz prejšne inkarnacije. Rada bi povedala da sem o reinkarnaciji in inkarnaciji 100% prepričana.Sama sem že doživela,da sem se z možem ,po kosilu,za mizo pogovarjala in hipec sekunde nisem bila jaz ,pač pa ženska v roza jopici s svetlimi lasmi in v rokah sem imela dojenčka.Bil je resnično hipec.Mož je rekel,ko sem mu povedala kaj se je zgodilo samo”bla bla..” Sama vem kaj je bilo samo ne vem ali sem bila hipec časa nekdo iz prejšnega življenja ali že naslednja inkarnacija.
Lep pozdrav!

Pozdravljeni prijateljčki!

Oka -Tudi jaz verjamem v reinkarnacijo. Nekoč mi je neka znanka po nekakšnem postopku, ki ga ne poznam izračunala, da sem živela okrog leta 1200 v Romuniji in da sem tam bila nekakšna raziskovalka. Sama v sanjah dostikrat hodim po čudnih krajih, ki precej spominjajo na Romunijo. Zato bom verjetno v kratkem šla na regresijo, ker me zares zanima, kje sem pred tem življenjem že živela.

Včeraj sem imela srečo, saj sem v knjižnici dobila še štiri dobre knjige, od Marlo Morgan Sporočilo iz večnosti, od Lobsanga Rampe Votlino prednikov, in pa Veliko knjigo o smrti in umiranju ter knjigo o Tibetu. Avtorjev teh dveh se ne spominjam, ker imam knjige doma. Prelistala sem jih na kratko … ČUDOVITO!

Razen včeraj, ko sem gledala tragedijo v Ameriki, sem TV dobesedno izključila iz svojega življenja. Gledam res samo potopisne in naravoslovne oddaje in me osladni filmi sploh več ne zanimajo. Mora biti res kakšen dober, da me prežene od knjige.

Jest – prav žalostna sem postala, ko si napisal da je Lobsang čistokrvni Anglež. Prepričana sem bila, da je knjiga avtobiografska. Daj, povej vsaj, da je živel v Tibetu ali pa proučuje kulturo te čudne dežele.

Angel – res pohiti, knjiga je nekaj posebnega. Ne bo ti žal časa. Ko bom prebrala še ostale, bom povedala, če so tako dobre, kot je ta. Vsaj zame.

Lep dan vsem skupaj:

Lena

Lena,če se dobro spominjam ni bilo govora,da je Anglež pač pa,da je študiral v Angliji .Lahko pa me spomin vara.”Votlino prednikov” pa bom pričela iskati,pravtako tudi drugo knjigo.Ali ni zanimivo,ko “padeš” v knjigo, se ti resnično neda gledati filmov,vse se ti zdi limonadasto.Sama,odkar berem knjige duhovne vsebine ,ne morem več brati navadnih romanov.Recimo,oboževala sem Victorio Colt ,sedaj je ne morem več brati.Rada pa prebiram avtobiografske romane.Prepričana sem,da bi bila tudi tu navdušena nad knjigo “O vodi in duhu”
pisatelj;Malidoma Patrice Some,v kolikor je nisi že prebrala.Priporočila bi tudi knjigo”V objemu svetlobe”pis.;Betty J.Eadie
Lep pozdrav!

Pozdravljena Oka.

Vse drži. V objemu svetlobe sem že prebrala, ostalo pa še bom. Še nekaj ti moram izdati. Po očetovi smrti me že celih deset mesecev mučijo nočne more. Velika večina se mi jih je uresničila že prihodnji dan. Celo očetovo smrt sem sanjala tisto noč, ko je zjutraj umrl. In zato sem šla včeraj k psihiatru, ki mi je rekel, da imam jasnovidne sanje in mi priporočil psihoanalizo. Kaj misliš o tem?
LP
Lena

Zivjo,

Lena – mislim, da L. Rampa ni bil nikoli v Tibetu, je pa sigurno studiral njihovo kulturo. Kot sem rekel, to ne spremeni vrednosti njegovih knjig, meni so vseeno dobre.

Oka – to da je studiral v Angliji, je rekel sam, kar seveda drzi, ne drzi pa, da je bil tibetanec, enkrat sem na internetu nasel neke njegove fotografije in ne izgleda prav nic tibetansko.

lepo branje

Jest

Pozdravljen Jest.

Imaš prav. Sploh ni pomembno, če je tibetanec ali ni. Knjige so zelo prepričljive in to je pomembno, da te prepričajo v tisto, kar si prebral. Pa tudi če bi bila vse skupaj fantazija, bila mi je všeč.
Lep vikend.

Lena

Mene pa zanima kako je lahko tako izčrpno,izredno natančno,opisal življenje in delo tibetanskih lam.Ali premore tako bujno fantazijo ali je samo budist in odtod njegove informacije. Kot sem povedala me je še posebno fasciniral v zadnjem delu knjige.Piše o stvareh,ki so več ali manj navadnim smrtnikom nedostopne.
Hvala za sodelovanje spoštovani “jest”.Sedaj smo že trije.

Lena,mi lahko zaupaš ali si rojena v znamenju Tehtnice ?Baje imajo ljudje rojeni v tem znamenju jasnovidne sanje.V kolikor se ti to dogaja si vse sanje prični zapisovati.V začetku je malo hudo ker se ponoči prebujaš, kasneje pa ti dobesedno odgovarjajo na tisto za kar prosiš.Važno je tudi,da si omisliš slovar sanj,ki naj bo samo tvoj ker potem tvoja podzavest sporoča prav na osnovi tvojih simbolov.Nikar ne glej v sanjske knjige ker so nekaj splošnega .Preberi si knjigo pis.Maggie Peters “Raziskovanje sanj “-vaš osebni vodnik.
Lep pozdrav !

Pozdravljena Oka.
Rojena sem v znamenju dvočjkov. Imam pa dve šestici v rojstni letnici, to je 6.6.. Če bi bila še ena, bi imela znamenje S …. Tudi v davčni številki imam šestice in to kar štiri. Sedaj se že malo šalim. Petersovo bom prebrala, ko bom lahko prišla do nje, saj jo iščem že kakšnega pol leta, in tudi na zapisovanju sanj že delam, ker mi je isto svetoval tudi zdravnik.

Do konca sem prevbrala Vrnitev iz večnosti od Marlo Morgan. Moram reči, da mi je bila Imenovali so jo dvoje src boljša. Mogoče tudi zato, ker mi je bila vsebina že nekoliko domača iz prejšnje knjige. Je pa zelo v redu za prebrati.

Danes pa bom spet pričela z Rampo – Votlina prednikov.

Pri nas dežuje – ravno pravšnji dan za branje knjig.

Lep pozdrav!

Lena

Tudi meni je bila prva knjiga bolj všeč-bolj zanimiva.Prvič ko grem v knjižnico pa bom povprašala po “Votlini prednikov”.
Praviš,da imaš veliko šestic.Pravzaprav je to število ljubezni,privlačnosti in umetnosti.Najbrže si tudi romantična duša.Značilo za ta števila(6.15.24.) je tudi,da se kmalu zaljubite saj je življenje brez ljubezniza vas prazno………Slaba stran tega števila pa je nerazumevanje,skeptičnost in škrtost. Na vsak način pa je potrebno biti previden pri izbiri partnerja.Izogibaj se ljudem rojenim 4.ali 8. v mesecu.Uspeh se kaže na področju dekoracije,umetnosti,govorništvu,literaturi,kozmetiki……skratka povsod kjer je kaj povezano z lepoto.
Kot Dvojček si pravtako zelo komunikativna in vedno v gibanju,prilagajaš se izredno hitro vsaki situaciji. Seveda pa Dvojček nebi bil to kar je če nebi obvladal dvojnost .Dvojčke zanima vse in na nič se ne navežejo……….pa kaj ti tvezim pravgotovo si o vsem tem že prebrala kupe knjig.Pri znamenju pa je bolj važno kje imaš ascendent in luno.Potem so še hiše,pa koti itd.Sončno znamenje ne pomeni prav veliko.
Želim ti lep teden.

Hvala Oka.
Priznam, velika večina teh ugotovitev pri meni še kako drži. Dejstvo je, da zelo lepo rišem in so me v šoli hoteli usmeriti na likovno akademijo, vendar iz subjektivnih razlogov do tega ni prišlo. Pišem že od malih nog, in dobila sem že kot otrok ogromno priznanj za napisane zgodbe. Tudi berem že, odkar poznam črke. Zelo rada imam ljudi in živali, sem pa tudi nenormalno senzitivna, zato me mogoče tudi bolj kot druge ljudi bolijo krivice. Tudi dvojnost pri sebi opažam, vendar, vsaj mislim tako, da ne v negativnem smislu. In kozmetika. Neverjetno, tudi tu sem naredila tečaj in sicer pri kozmetiki Artistry. Vendar pa je tudi res, da sem povsod površna. Tako kot pri kozmetiki npr. sem se začela s tem ukvarjati, pa me je prav kmalu minilo. Edino dobre knjige so tiste, ki me imajo ves čas v rokah, vsega ostalega, razen družine seveda, pa se vem kar kmalu naveličati.
No veseli me, da te šestice niso znamenje S….. S tem me je včasih dražila moja dobra prijateljica, res samo dražila in sva se zavoljo tega dostikrat dobro nasmejali.

Votlina prednikov je nekakšno nadaljevanje knjige Tretje oko, čeprav vsebina ni enaka. Junaki zgodbe so isti kot v prejšnji knjigi in na vidiku so nova učenja in nova znanja. To je moj vtis po prebranih začetnih straneh.

Lep teden tudi tebi Oka.

Lena

Pozdravljena Oka,

kot sem rekel, nisem prepričan ali je bil Rampa kdaj v Tibetu, vem pa da ni bil tibetanec. Njegovo pravo ime je bilo Cyril Hoskins. Našel sem eno stran o njemu (s fotografijami): http://mypage.uniserve.ca/~dharris/Rampa/rampa.htm

lp

Jest

jest,hvala za pojasnilo.V knjižnici sem iskala knjigo “Votlina prednikov” pa je seveda izposojena kot večina drugih knjig o tibetancih.Ali mi lahko posreduješ še kakšne druge naslove knjig o Tibetu.Prebrala sem že “Sedem let v Tibetu”,”Tretje oko”,”Tibetansko knjigo mrtvih” in Flisarjevo knjigo(naslova se žal ne spomnim),kjer tudi odlično opisuje svoje dogodivščine v Tibetu.
Včasih sem knjige kupovala vendar mi potem ko jih preberem leže na polici .
Lepo pozdravljen!

Mislim, da se Flisarjeva knjiga imenuje Carovnikov vajenec

Lp Mojca

Hvala, točno tako “Čarovniški vajenec”.Lahko rečem,da je dobra knjiga.

Mojca oprosti ,naslov knjige je “Čarovnikov vajenec” in ne Čarovniški,kot mi je spodletelo.Lep pozdrav.

Pozdravljeni!

Iz knjižnice sem prinesla še dve zanimivi knjigi, tako mi je vsaj rekla knjižničarka in sicer:
Sogjal Rinpoche: Velika knjiga življenja in umiranja. To je duhovna mojstrovina oznanjevalca tibetanskega budizma in še knjigo, ki sta jo napisala njegova svetost Dalajlama in dr. Howard Cutler. Knjiga se imenuje Umetnost sreče – priročnik za življenje.
Obe knjigi se dotikata tibetanskega verovanja, kulture in življenja.
Zato, draga Oka, poskusi. Morda bosta zanimivi tudi zate.
Pozdrav.
Lena

Lena hvala ti, bom vprašala vendar so vse knjige s tematiko o budizmu vedno oddane. Sem se pa spomnila na dve knjigi, ki sta me tudi pritegnili.Mene zelo zanima vprašanje življenja po smrti zato me tudi tovrstne knjige pritegnejo.Prva je
ONOSTRANSKA POTOVANJA pis.Carol Zaleski in PARARELNI SVET pis.BD.Benedikt.
Trenutno imam ” v paci” knjigo ŽIVLJENJE PO SMRTI pis.Jenny Randles in Peter
Hough.(nima zveze z knjigi Življenje po življenju).Knjiga govori o dokazih in protidokazih življenja po smrti, torej je dokaj realna in pusti da se človek o tem vprašanju sam odloči.Govori tudi o spiritizmu,sanjah,kaj so pravzaprav poltergajsti ,minulnih življenjih ……. Dolgčas mi ni .
Lep pozdrav

New Report

Close