Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis radi beremo

radi beremo

Pozdravljena Oka.

Verjemi ali ne, tudi sama najraje berem knjige o posmrtnem življenju in že precej časa se želim prepričati, da to zares obstaja. Knjigi Onostranska popotovanja in Življenje po smrti sem prebrala pred pol leta. Življenje po smrti me je nekoliko razočarala, saj so napisani tudi porotiargumenti, ki pa jih žal težko sprejemam. Morda pa sem knjigo prebrala prezgodaj, takoj po očetovi smrti in jo bo treba ponovno. So me pa prepričale v obstoj druge strani nekatere druge knjige, ki jih je v naši knjižnici kar precej in posredno tudi Rudi, ki mi je nekajkrat priskočil na pomoč.
Sama iščem branje z ezoterično, duhovno, psihološko in podobno vsebino na naslovu http://www.om-ezoterika.sempco.si/default.html. To je spletna stran knjigarne OM Ezoterika Šiva, kjer najdeš knjige po vsebini in kar je najboljše, pri vsaki knjigi imaš kratek povzetek vsebine.

Lep pozdrav.

Lena

Hvala za nasvet.Knjiga “Življenje po smrti” mi je všeč prav zaradi argumentov in protiargumentov, saj le tako najdem odgovor na vprašanja.Kadar se pogovarjamo s prijatelji o življlenju po smrti lažje argumentiram svoja stališča.Morda si knjigo res brala v času ko je bilo v tebi veliko preveč žalosti.Veš, ko je meni umrla mama sem se zatekla k Sv. pismu.Odpirala sem naključne strani in našla veliko odgovorov in tolažbe.Takrat me nihče drug ni mogel tolažiti, knjig sploh nisem brala vse je bilo tako čudno prazno in najbrže je pri tebi isto,saj ti je umrl oče.
Pa ne ,da bi propagirala Sv.pismo tako je pač bilo in še sedaj kadar sem v veliki stiski storim isto.Prepričana pa sem,da po smrti živimo dalje iz lastnih doživetij.Veliko imam videnj moje mame,z njo se pogovarjam in prepiram(v sanjah)
kot,da je živa.Daje mi nasvete in vem,da me varuje.Kar se je dogajalo moji znanki
kateri je umrla najboljša prijateljica pa je poglavje zase.Vem,da si še žalostna zaradi smrti očeta, poskusi najti z njim stik- ne preko Rudija- pač pa sama.Vsem nam je to omogočeno.Pozdrav predno poteče stran.

Pozdravljena Oka!

Verjamem, da ti je sveto pismo pomagalo. Tudi sama sem ga včasih odprla. Se pa počutim dosti bolj pomirjena od časa, ko sem prebrala nekaj knjig o Tibetu, o lamaizmu, budizmu, o avstralskih staroselcih, mehiških šamanih. V vseh sem našla nekaj dokazov, da ni vsega konec. Z očetom sem kar nekajkrat kontaktirala v sanjah in iz njih tudi razbrala določena sporočila. Enkrat se mi je celo uresničila želja glede očeta. Zelo sem si namreč želela, da bi me še enkrat objel. In res, tisto noč sem sanjala o njem. Prosila sem ga, naj me objame in res me je.
Tisto, kar mene muči pa so nočne more, ko sanjam o grobovih, odprtih in zaprtih, ko pod mano na pokopališču poka zemlja in se rušijo grobovi. In takrat mi pri razlagi teh sanj, ki me navdajajo z grozo pomaga Rudi. Z njegovo pomočjo sem te nočne more lažje sprejela – ugotovila sem namreč, da je to moja nemirna podzavest in da moram to sama spraviti iz sebe.

Ja, pa še popraviti se moram. V enem prejšnjih postov sem napisala napačen naslov Rinpočejeve knjige. Pravi naslov je Tibetanska knjiga življenja in umiranja.
In ta res govori o tem, kar jaz iščem.

Jest, oglasi se! Ta Rinpoče pa je pravi Tibetanec!

Lep dan.

Lena

Lena Rudi ima najbrže prav, gotovo ti je povedal da so za tvoje nočne more krivi nekakšni vzorci katerih se oklepaš z vso močjo,čeprav bi bilo bolje da jim dovoliš oditi.Kadar pod tabo poka zemlja se najbrže tudi v resnici tako počutiš.Prestrašena. Ne vem koliko si stara,mislim pa da si v življenju že veliko doživela in preživela.Najdi si najboljšega ” vodnika” ,da boš iz situacij v katerih si odšla.V primeru,da je to Rudi naj bo pač on.
Kadar sanjamo o pokopališčih nas podzavest opominja,da moramo nekaj “zakopati” in iti dalje.Želim ti ,da ti to uspe!
Lep pozdrav.

Strinjam se s tabo Oka. Tudi sama si svoje more že en kratek čas razlagam na ta način. Poskušam zakopati nekatere stvari iz podzavesti, vendar vse ne gre, sploh pa, če si na eni strani poskušaš pomagati, na drugi strani pa imaš osebo, ki ti skuša škodovati. Pri svojih 43 letih sem res že marsikaj doživela in imam kar precej življenjskih izkušenj. Ene so krasne, druge so strašne.
Ne vem, kdo bi mi bil lahko boljši vodnik kot prijatelji, s katerimi se lahko pogovoriš.
Zaenkrat sta to Rudi in ti Oka. Z drugimi o teh stvareh nočem govoriti, saj večina ljudi gleda nekoga, ki verjame v drugo stran, kot da je prismuknjen.

Hvala za vzpodbudo in lep vidend ti želim.

lena

Samo nasvet, ki se ti bo zdel čuden a je preizkušen. Osebi,ki ti na kakršenkoli način poskuša škodovati pošiljaj samo ljubezen.Premisli zakaj to dela in če le moreš se osredotoči na tiste strani pri njej, ki se ti ne zde tako slabe ali celo dobre. Verjemi mi ,da samo ljubezen zatre vsako sovražnost,pošiljanje slabih energij itd.,škodovanje ….. To je neke vrste vampirstvo saj, določene osebe žive prav od tega, da škodujejo drugim.To jim je hrana.Ne moreš se zaščiti z enakim.
Še enkrat- samo ljubezen bo premagala vsako negativno energijo.
Želim tudi tebi lep vikend

Pozdravljena.

Poznam to vrsto premagovanja sovražnosti in pri nekaterih ljudeh je uspešna. Pri svakinji žal ne pali, verjemi, da sem poskusila. Zato sem se poslužila drugega načina. Ne pošiljam ji nobenih čustev, ne ljubezni in ne sovraštva, ne hodim v njeno bližino, ne posvečam ji nikakršnih misli in se ji raje ognem, če se le da. Nekakšen čustveni mrk, ki je mene recimo precej pomiril. In to ravno zato, ker mi s pošiljanjem lepih mesli ni uspelo. Je to v redu?

Lep pozdrav.

Lena

Lena, vidim da imaš svoj mail zato ti bom pisala kar tja.Lep pozdrav

Pozdravljena Oka.

Danes sem prejela tvoje sporočilo. Prav zares se ti opravičujem, ker sem ti sporočilo poslala na nepravi naslov. Očitno te nisem prav razumela in upam, da zaradi tega nisi imela težav. In kot zakleto sem se tako razpisala, kot da bi ti pošiljala roman.
V knjižnici sem iskala Slavinskega, pa ga žal naša knjižnica ne premore. Zato te prosim, če mi lahko poveš kaj o zaščiti o kateri sva govorili, mi bo prišlo zelo prav.
Ravno pred kakšnim dnevom sem ugotovila, da se me ignoranca in sovražnost osebe o kateri sem ti pravila, še vedno zelo dvigne. Tega ne želim. Naj vsak živi po svoje in pusti druge pri miru.

Lep dan ti želim.

Lena

Lena, ne skrbi tisti,ki je prejel tvoje pismo te sploh ne pozna, imam pa jaz njegov računalnik in sedaj je vse zmešano.Mislim rač. je moj ker sem ga od njega kupila samo z elektr.naslovi je zmeda.Bomo uredili in takrat ti bom veliko povedala.Slavinski se težko dobi,najbrže bi ga dobila če bi dala kam oglas.Knjig je veliko,tehnik v njih še več.Zid je enostavna.Med teboj in njo vizualiziraj kako gradiš zid,opeko na opeko in kadar se bosta srečali vidi ta zid in njo na drugi strani.Zid se sčasoma “utrjuje” in kmalu bo tvoja s.dobivala vse kar ti pošilja nazaj in tako je tudi prav.Sploh pa:oglasi se na PiAra forumu.Odkrila sem ga in sedaj sem tudi tam.Je precej prazen.Jaz vstopim preko Matkurje-napišem” piara” in kliknem potem na “forum”.Poizkusi in piši.Jutri bom tudi tam.
Lep pozdrav in rada klepetam s teboj.

Pozdravček Oka.

Danes si me spet spravila v dobro voljo, saj sem našla tvoje sporočilce. Tudi jaz zelo rada klepetam s teboj in prav zares imam občutek da bo danes en lep dan. V mislih že zlagam zidake in mešam malto. Danes bom začela zidati zid, počasi in vsake toliko časa bom poskusila, če je dovolj trden. Kajti opažam, da me v določenih trenutkih tak grd odnos do soljudi, kot ga ima moja s. zares boli. Si lahko misliš, da na svojem dvorišču greš proti nekomu, pa se obrne vstran in gre v sadovnjak, da se ne bi slučajno s tabo srečal. In na koncu koncev je tudi ta sadovnjak moj. Saj to res lahko stori samo človek brez srčne kulture in morale. Če bi meni bil kdo zoprn, sigurno ne bi hodila k njemu, tudi če bi tam bil kdo, ki ga želim videti. Bi se pač dogovorila kje drugje. Tu pa je prav vidno, da to dela smo zato, ker hoče predvsem meni pokazati, da je ona tista, ki je glavna, da sem zanjo ničla. In to lahko počne zato, ker jo tašča ima rada, saj sta zelo podobnih značajev. Drugo pa je, da jo tašča mara zato, ker živi z njenim mlajšim sinom, ki ji pomeni največ v življenju. Moj mož je starejši brat, ve da ga mama nima tako rada in zato tudi on trpi, ko vidi takšno razliko. Meni ga je žal, saj pri meni doma tega ni bilo. Sva dve sestri in starši so imeli obe enako radi, nikoli niso delali razlik in tudi jaz se z mamo in sestro čudovito razumem. Imamo se neizmerno radi, si pomagamo. Zato sem tudi verjetno bolj občutljiva na početje moževih sorodnikov.

Draga Oka, pogledala bom tudi na PiAro.
Želim ti en krasen dan.

Lena

Želim ti en lep dan.Povej mi kaj je svakinja po horoskop.znamenju.Mogoče ti bom povedala kaj več.Ja, starši včasih samo ne vedo kakšne bodo posledice ker imajo enega otroka raje kot drugega.Posledice se pokažejo v kasnejših letih.Enostavno ne čutiš nikakršne sorodstvene povezave in ti je berat/sestra tujec.Starši pa premišljujejo kateri od otrok je “žleht”.
Prišlo mi je na misel, kaj pa če se te svakinja boji in ji pomeniš neke vrste konkurenco?Takrat navadno človek drugemu dela to kar ona tebi.
Lep pozdrav, se slišiva.
Mislim,da bo te osebne stvari najbolje počakati na elektronski naslov,sicer naju bodo tukaj nahrulili,kaj se greva.Samo še čakam na to.Piši mi kar na Piaro
Lep pozdrav

Pozdrav Oka.
Najina tema bi skoraj izginila iz seznama, v staro šaro, zato jo sedaj spet malo aktiviram. Kot sem obljubila, ti odpiram svoj mail. Nanj mi lahko pišeš kadarkoli.
Tudi jaz bi ti raje na tvojga osebnega, pa je tudi tako v redu.
Včeraj sem začela brati, moram o tem, ker sva na moljih, Coelhovo Ob Reki Piedri sem sedela in jokala. Po nekaj straneh imam občutek, da bo tudi to dobro branje.
Predvčerajšnjih sem začela brati tudi Oshojevo Ni vode, ni lune. To pa je že bolj zahtevno branje. Včasih namreč berem dve knjigi vzporedno.
Na prejšnji strani si mi napisala, da naj te vprašam kaj me zanima. Danes me zanima pedvsem to, če bo moj sine naredil izpit. A kaj vidiš mogoče? Pa tudi, če bo končal faks me zanima.

Lep dan prijateljica.

Žal tudi za TRETJE OKO pravijo, da Rampa (ali kako se že piše pisatelj, je že dolgo od tega, kar sem jo brala) ni nikoli bil v Tibetu in da že celo življenje živi v Ameriki, če se prav spomnim. Je pa knjiga fascinantna. Ko bi bila tudi resnična…

Res je Janja. Tudi jaz sem slišala da Lobsang T. Rampa ni tibetanec. Je pa ravno njegova knjiga Tretje oko bila povod, da sem začela segati po knjigah o Tibetu oz. s tibetansko vsebino. Tako sem prebrala tudi njegovo Votlino prednikov, za katero lahko rečem, da je tudi izvrstno branje. In končno sem iz drugih knjig, ki opisujejo Tibet, življenje in kulturo njegovih prebivalcev, tistih pravih tibetancev, ugotovila, da knjiga dejansko opisuje življenje te prekrasne dežele in da dejstva v njej niso potvorjena. Prav zato sedaj več nisem tako razočana, da Rampa ni tibetanec.
O tem pa se lahko prepričaš tudi sama, če recimo prebereš knjigo večih avtorjev Srečevanja s Tibetom.

Lep dan ti želilm.

Oka, Lena

cisto v redu je, da pac vsak bere, kar mu pase. Mene je Marlo Morgan na zacetku prav tako fascinirala, ker pa mi ocitno nekaj ni stimalo, sem malo pobrskala po netu in (razocaranje) odkrila nekaj zanimivih komentarjev.
Poglejta si tole:
http://www.west.com.au/reviews/morgan’s-mutant-fantasy.html
ali pa enostavno vpisita Marlo Morgan v kak iskalnik. Presojo prepuscam vama.

Lep pozdrav z MORJA!

New Report

Close