Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Radiatorji – kje naj dobim???

Radiatorji – kje naj dobim???

Vem, da nimam veliko možnosti, ampak vseeno poskusim tudi tule.

Iščem bele radiatorje. Problem je v tem, ker bi želeli imeti gladke radiatorje. Ne rebrastih, ampak čisto gladke.
In naslednji problem je v tem, da sem jih sicer našla pri več proizvajalcih, ampak je dobavni rok 2 – 3 mesece!!!

In zdaj sprašujem: ali lahko kje v Sloveniji (kjerkoli, pridem iskati) dobim lepe kvalitetne bele gladke radiatorje v roku 3 tednov? Res se nam mudi!

Bo hvaležna Petra

Si takole kaj probala ? http://www.google.si/search?hl=sl&q=radiatorji&btnG=Iskanje+Google&meta=

Kaj pa Merkur, Obi,…?

Mogoče v Remih inženiring, Stegne, Ljubljana
S temi dobavnimi roki je v Slovenij res “zabavno”, jaz sem to rešila preprosto tako, da sem vse za prenovo kupila v Avstriji in max. čakalna doba je bila 1 teden.
Naši gladki beli so pa od tu: http://www.metalka-torna.si/k.html Seveda s čakalno dobo 3 mesece,po krasni slovenski navadi!!!

Ja, sej tele Jaga sem tudi že gledala, imam že njihov predračun!, ampak kot rečeno – 3 mesece čakaš!

Tudi midva že gledava, da bi morda v Avstriji naročila, pa zaenkrat še nisva našla, kar sva želela oz. so bile podobne čakalne dobe.

Seveda, vse možno že iskali preko interneta. Mislim, da bo moj mož kmalu že lahko doktoriral iz radiatorjev:)))

Merkur ima samo dva tipa (oba rebrasta, noben gladek).
Obi – ne vem več na pamet. Vem, da sem obiskala že cca. 10 trgovin na temo radiatorjev.
Res smo že veliko truda vložili v te radiatorje. Saj kot rečeno – se dobi, samo čakalni roki so res strahotno dolgi.

Ja, sej tele Jaga sem tudi že gledala, imam že njihov predračun!, ampak kot rečeno – 3 mesece čakaš!

Tudi midva že gledava, da bi morda v Avstriji naročila, pa zaenkrat še nisva našla, kar sva želela oz. so bile podobne čakalne dobe.[/quote]

Še to, kako sta pa zadovoljna s temi Jaga radiatorji. Sem jih že toliko videla, da imam vse v glavi že pobrkljano. ALi so čisto gladki, ali so malo hrapavi?

Jaga so čisto gladki, moraš pa vedeti, da so konvekcijski in ne klasični. Tam pri Remihu imajo klasično varianto v gladki izvedbi, tudi cenovno so nekaj ugodnejši, so pa od firme Vogel&-Noot. Z zadovoljstvom pa takole: če bi šlo za hišo ali za stanovanje z etažnim centralnim ogrevanjem, bi ti skoraj sigurno odgovorila, da sem zelo zadovoljna: so varčni, takoj se odzivajo na spremembe (malo vode v radiatorju, ni nobene akumulacije toplote..)V bloku s centralnim na toplotno postajo je to prej slabost kot prednost, ker ko se gretje okoli 11-te zvčer izklopi, tudi radiator od sebe ne oddaja praktično nič več. Poleg tega živiva v starejšem bloku, ki je posledično slabo izoliran, izračun za moč radiatorjev je bil narejen na temperaturo 21 stopinj, ker je tak menda standard(nisva vedela in ne bila opozorjena) in nama je to vsaj 3 stopinje premalo (na srečo sem jaz želela, tako za vsak slučaj, nekoliko močnejše radiatorje kot po izračunu). Problem v starejših blokih je tudi to, da stanovalci pri obnovi ponavadi v stanovanja montirajo radiatorje po sistemu “kolikor je prostora pod oknom” ali kar nekaj “od oka”.Posledično imajo vsi premočne radiatorje, v stanovanjih se jim zdi prevroče, seveda radiatorjev ne priprejo ampak odpirajo okna in se pritožujejo, da je toplotna postaja nastavljena na prevroče in da zato plačujemo preveč. Ker je takih večina, znižajo temperaturo vsem, posledično naju zebe…Na kratko: v starejši blok in skupno centralno jaz ne bi montirala Jago, drugače pa bi bili ti radiatorji moja prva izbira (po estetski in tehnološki plati) Srečno z izbiro in z dobavnimi roki!

Ja, pri nas je obnova hiše. Torej bi bilo ok.
Samo da jih najdem s krajšim dobavnim rokom:))
Hvala za vso pomoč!

poiskusi pri van den tel. 04 251 98 01

New Report

Close