Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Radiatorski ventili

Radiatorski ventili

Menjat moram 2 ventila na radiatorju, saj sta lani konec sezone vzela dušo.

Razmišljam da bi namesto termostatskih dala kar navadne ventile. A to sploh še kdo uporablja? :)))

V bloku sem na sredini in je potrebno zelo malo gretja. Termostatski ventili mi grejo na živce zjutraj, ko se začne kurit, ker ful ropotajo. Vroca voda pride do ventila, in ful ropota, ker jo termostatski ventil zabremza, ker je dovolj toplo. In to me zbudi vsako jutro.

Sklepam da bi bilo z navadnim ventilom bolje, saj če bi imela malo odprtega, bi voda krožila in tudi ropotalo ne bi.

Se motim?

Ne ropota ti zaradi ventilov, temveč zaradi raztegovanja cevi ob segrevanju in morebitnega zraka v njih. To je pri satrih napeljavah pogost pojav.

Ne. Ko je ventil cisto malo odprt lahko konkretno sumi. Le, da je pri termostatskih glavah to bolj pogosto opazno, ker je pac ventil veckrat v taki poziciji. Ce navaden ventil samo malo odpres bo enako sumelo.

Ne govorim.o šumenju, ampak ropotanju.
Včasih, če v sobi ni pretoplo, pomaga, če termost.ventil odprem do konca in spusti vodo v radiator. Takrat ne ropota. Če je v sobi pretoplo, pa termost.ventil ustavi dotok, in takrat se sliši, kot bi nekdo tolkel po ventilu in ceveh.

Ne. Ko je ventil cisto malo odprt lahko konkretno sumi. Le, da je pri termostatskih glavah to bolj pogosto opazno, ker je pac ventil veckrat v taki poziciji. Ce navaden ventil samo malo odpres bo enako sumelo.
[/quote]
Pravi da gre za ropotanje, torej ne šumenje, ločiš tui to dvoje ? Zakaj se vedno najde neko, ki takoj začne srat, ko nima pojam o ničemer, niti osnovnega samoumevnega razuma? Bolj ste zabiti, bolj ste vsiljivi in drekasti, mater, vas ima človek vrh glave.

Navadni ventil pomeni običajno večji strošek ogrevanja, ker če je odprt “kuri” na polno, ne glede na temperaturo v prostoru. Če si v bloku in imaš števec za odčitavanje porabe na radiatorju, bo le ta v primeru navadnega ventila tekel na polno, ustavil se bo le, če boš imela zaprt radiator. Zato vsi priporočajo termostatski ventil, ker ko je v prostoru dosežena nastavljena temperatura, se radiator avtomatsko zapre.
Če se ne motim, danes strošek termostatskega ventila ni nek bav bav, zmanjšuje pa stroške ogrevanja, poguglaj.

Pravi da gre za ropotanje, torej ne šumenje, ločiš tui to dvoje ? Zakaj se vedno najde neko, ki takoj začne srat, ko nima pojam o ničemer, niti osnovnega samoumevnega razuma? Bolj ste zabiti, bolj ste vsiljivi in drekasti, mater, vas ima človek vrh glave.
[/quote]

Meni je jasno kaj je mislila s tem ropotanjem. Tebi pa ocitno niti malo, tako, da se ne zaganjaj prevec.

Pa lep dan se naprej… 😉

Meni je jasno kaj je mislila s tem ropotanjem. Tebi pa ocitno niti malo, tako, da se ne zaganjaj prevec.

Pa lep dan se naprej… 😉
[/quote]
Tebi je ja, čeprav ti ne bo nikoli, Stare kovinske cevi in radiatorji pač pokajo, ko se raztegujejo na hitro pod vročo vodo, zraven pa pripomore še običajno žlobodranje zraka v ceveh in to ne glede na ventile. Amapk tebi je jasno, le da driskaš in si butasto kot noč in nič ne veš.

viharni jezdec – Low Quality Photographer

Pa saj pravi, da noče termostatskih ventilov. Zakaj vsiljevanje teh?
Očitno raje da pa evrov več za ogrevanje, pa da ima malo manj ropotanja.

Ja, mavrični, tudi ti si pomagalo avtorici, še bolj kot uno zgoraj.😂

Probaj elektronske ventile najprej, mogoče bo kaj bolje. Izkušenj z njimi nimam, mogoče lahko tudi nastaviš histerezo, pa so manj časa v neki vmesni poziciji, pa več časa on/off. Jaz bi raje poskusil to, kot se popolnoma odpovedal regulaciji.

Tebi je ja, čeprav ti ne bo nikoli, Stare kovinske cevi in radiatorji pač pokajo, ko se raztegujejo na hitro pod vročo vodo, zraven pa pripomore še običajno žlobodranje zraka v ceveh in to ne glede na ventile. Amapk tebi je jasno, le da driskaš in si butasto kot noč in nič ne veš.
[/quote]

Vem kako poka radiatorska cev ko se segreva, sploh na mestu, kjer je pretesno vpeta .
To pa je pokanje tik pred vwntilom, ki preneha, če ventil spusti vodo v radiator. Torej to očitno ni zraadi širjenja cevi.
Oziroma bi pomagalo, če bi obicajen ventil spustil vodo v radiator tudi ko je dovolj toplo, da je termostatki ventil ne. Ko se zbudim, bi itak zaprla ventil. Zato me večji strošek ne skrbi.

Vem kako poka radiatorska cev ko se segreva, sploh na mestu, kjer je pretesno vpeta .
To pa je pokanje tik pred vwntilom, ki preneha, če ventil spusti vodo v radiator. Torej to očitno ni zraadi širjenja cevi.
Oziroma bi pomagalo, če bi obicajen ventil spustil vodo v radiator tudi ko je dovolj toplo, da je termostatki ventil ne. Ko se zbudim, bi itak zaprla ventil. Zato me večji strošek ne skrbi.
[/quote]
Vsak iam pravico do svoje neumnosti. Zardi mene lahko tudi odšraufaš radiator in fokneš ven,😂 povedal smo ti le kaj je smiselno.

A termostatski ventil pa ne moreš zapret, le navadnega?😂 Daj ga ne serji no.

Sorry, ker ne dojemaš.
Zaprt termo ventil ropota. Ja? Zaprt!
Odprt termo ventil ropota, če je v sobi pretoplo in radiator ne greje.
Odprt termo ventil ne ropota, če je v sobi dovolj hladno, da radiator greje.

Ker bi ob navadnem ventilu radiator vedno grel, sklepam da ne bi ropotalo.

Samo vi tumbate svoje.

Polarno-viharni, težave imaš z razumevanjem… In potem iz drugih hočeš delat budalo? :)))

In to tolčenje ni drugega kot posledica raztegovanja in krčenja cevi.
To se dogaja pri veliki temperaturi vstopne vode. In za to niso krivi termostatski ventili.

[/quote]
Seveda je. Termostatski ventil ne poka.

Sorry, ker ne dojemaš.

Samo vi tumbate svoje.
[/quote]

Če zdaj pomaga pretocen termostatski ventil, bo seveda pomagal tudi odprt navadni ventil. Samo zna bit, da te bo namesto ropota zjutraj zbujala pregreta soba

Sorry, ker ne dojemaš.

Samo vi tumbate svoje.
[/quote]
Zvok se prenaša dekle drago in ti slišiš pokanje lahko od povsem drugod, kot dejansko je. Ventili ne pokajo, to ti tudi Robi pove.

Seveda je. Termostatski ventil ne poka.
[/quote]

Ok. Ampak neha, če voda steče v radiator. Logika?

Zvok se prenaša dekle drago in ti slišiš pokanje lahko od povsem drugod, kot dejansko je. Ventili ne pokajo, to ti tudi Robi pove.
[/quote]

Robi si ti z drugim nickom, tako da ne prodajaj svoje multiničnosti kot 2 različni osebi, shizo.

Robi si ti z drugim nickom, tako da ne prodajaj svoje multiničnosti kot 2 različni osebi, shizo.
[/quote]

Viharni jezdec
Polarni sij
Mavrični vitez

a zdaj pa še Robi?

In kdor pravi, da termostatski ventili na morejo ropotat, nima pojma o ventilih.

Viharni jezdec
Polarni sij
Mavrični vitez

a zdaj pa še Robi?

In kdor pravi, da termostatski ventili na morejo ropotat, nima pojma o ventilih.
[/quote]
Dobro je dobro, saj bo, še posebej kot pravi avtorica zaprt ropota na polno. 😂Mater ste tumasta multinična brezvezna drekala, to ne moreš verjet.

New Report

Close