Rajderček…..
No, na zdravje, saj ne upam vsega sama,
sem še prešvoh, pa še taksist bom nocoj,
le požirek, da me ne ustavijo in mi dajo pihat,
ha, ha, ha! Ta bi bila dobra, kajne, jaz iti po
moža, mož piti in biti pijan, meni pa dati pihati …………
Nak, pa res ne grem ven, zdaj še ne!
Ni bojazni, da bi se ga fantovska klapa
tako hitro naveličala žurat! Me pa res zanima,
katero drevo bo nocoj vikal naš gospod! In
katero svetlo zadevo bo božal kao svojega
kužka? Heh, heh, heh, to bo še smeha, najbrž,
če ne bo čez most račke futral ???
A veš Nobči, na konja se pa ne bi upala
spraviti več. V davnih davnih časih, skorajda
še za časa cesarja Franca Jožefa II., ko sem
si še kaj upala!!!, se resda sedla eni kobili na
hrbet in potem čakala, kaj bo. Pa je očitno čakala tudi ona, kdo ve česa, pa sem čakala jaz in tako sva kar stali na mestu in druga druga čakali. Jaz njo, da me ponese in da se bom počutila kot cesarica na njenem hrbtu, ona najbrž mene, da ji to kot cesarica tudi ukažem. Pa sem bila otrpla kot leskova palica v njenem sedlu, ona pa se je očitno naveličala stati na miru in po pol ure tega trapastega čakanja je naredila po svoje – šli sva – drito v njen hlev! Tako se je moja slavnostna ježa začela in končala! Ima živ dokaz za to – SLIKO ! Ti jo že pokažem ob priliki !
Pestro dekleta , pestro. Zajček je tudi enkrat jahal konja, hah policijskega . Na enem pikniku s firmo. Prvič , zadnjič in nikoli več .
Če me vprašate ali bi spet ? Ne vem , zdej se bi pa bala da me ne poči dol in si zlomim že tako al drugače od življenja ukrivljeno hrbtenico . Torej ne bo zajček jahal , no vsaj konja ne. :)))))
Hay, Niobči moja, noč je v čakanju minila,
a tokrat ne kobile, temveč ………….. in ob
šesti uri zjutraj je bil žurajoči preutrujen in
je poklical čakajočega! Ja, so leta minila,
resda!
Heh, točno ob šestih sem štartala od doma,
pa sem dobila vmesni klic, da je še malo
prezgodaj, da fantje še rajajo, jaz pa nazaj: ej,
fantje lahko, možje pa bi naj bili ob tej uri v
topli postelji, ob toplem telesu, in ker moje telo
ni toplo, sem v avtu in na tretjini poti. In ostalo ni
drugega, kot ………… ja, pošteno priti domov, četudi
je bilo še vedno malo mračno!
Ja, ko sem ga zagledala, sem pomislila na
ajdove žgance ali koruzne, še bolje! Se si mislila,
fante, težko boš danes kosil. Pa me je tako milo
in nežno pogledal, da sem si takoj premislila in
bo ……. juhica ….. dobra stara preizkušena in dolgo
celo dopoldne kuhajoča se……. juhica!
Muca , zdejle me boli srček . Ker greš po mojih stopinjah, ker misliš po mojih nekdanjih mislih , ker vem točno kako dihaš…
in ti bo zajček vse povedu, kot sem ti reku kasneje..
Vseskozi sem mislila, da je tisto kar počnem in delam edino prav. Zatajevala sem svoje želje, samo da bi drugim bilo lepo . Ne glede na to , kako težko mi je včasih bilo . Pa sem si vedno rekla tako pač mora biti. Pa ni res !!! Vedno in zmeraj moraš najprej misliti na sebe. Če pričakuješ hvaležnost kasneje, je ne boš dobila . Sploh ne , če nekdo nima čustev in razuma . Zapomni si, ti še imaš čas . Najprej si vedno in edino ti !
Naprej ne morem pesnit tukaj , se bi razkrila sama preveč . Ti bom povedala potem , kot sem rekla . Seveda pa nekaj dobro veš, da sploh nisem noben pesimist, samo nekaj izkušenj sem si pa le nabrala …