Raje imam živali kot ljudi
Resnično. Ljudem se dobesedno izogibam, samo družinski člani zame obstajajo in moji 4 živalski prijatelji. Z drugimi ljudmi se ne ukvarjam. Stiki omejeni na minimalno kolikor moram, drugače pa nimam nobene empatije do ljudi.. kdor crkne pač crkne nič hudega, že mora bit tako. Živali so nekaj drugega, imajo čisto dušo in so nekaj najlepšega kar obstaja. Imam 1 pasjega prijatelja in 3 mačje prijateljice. Brezpogojna ljubezen.
Posvojenčki, 11.12.2023 ob 09:28
Resnično. Ljudem se dobesedno izogibam, samo družinski člani zame obstajajo in moji 4 živalski prijatelji. Z drugimi ljudmi se ne ukvarjam. Stiki omejeni na minimalno kolikor moram, drugače pa nimam nobene empatije do ljudi.. kdor crkne pač crkne nič hudega, že mora bit tako. Živali so nekaj drugega, imajo čisto dušo in so nekaj najlepšega kar obstaja. Imam 1 pasjega prijatelja in 3 mačje prijateljice. Brezpogojna ljubezen.
Jaz imam tudi rada živali ampak poleg njih pa tudi ljudi.
Tudi jaz imam raje živali kot ljudi…živalska pripadnost ( če si jo uspeš pridobiti ) je čista, nepreračunljiva, nesebična in večna…pri ljudeh je to samo začasno in še to z nekimi predpogoji…imam psa in mačko…do lanskega avgusta še enega 12 letnega ljubečega mačka…ko se je revček bolani poslavljal, me je objel in se stiskal k meni do zadnje sekunde…sem mislila, da mi bo počilo srce od žalosti…še dandanes obiskujem njegov grobek in mu prižgem svečko…
Očitno so izjave: “kdor ne mara živali, ne mara ljudi”, le čisto sprenevedanje, ‘ljubiteljev živali’ ki dejansko v svojem bistvu ne marajo ljudi.
Tovrstna svojat vse povprek obtožuje ljudi, da ne marajo živali, pod krinko pretirane skrbi za živali in s počlovečenjem živalskih ljubljenčkov le potrjujejo, da so dejansko navadne zgage, ki v družbi uničujejo odnose.
V tvojem izogibanju ljudem in navezanosti na živali čutim nežno, a globoko ranjenost. Morda so bile tvoje izkušnje z ljudmi v otroštvu boleče, kar je pustilo globok odtis v tvojem srcu. Živali se predajo brezbogojno, kar je lahko zdravilno, a tudi varno zavetje, kjer ni strahu pred zavrnitvijo ali bolečino.
Tvoja izjava, da “kdor crkne, pač crkne”, se mi zdi kot močan obrambni mehanizem, ki ni odraz tvoje siceršnje odraslosti. Verjetno se še vedno bojiš, da te bo navezanost na sočloveka bolela, zato si ustvariš te vrste zaščitni zid in zagotoviš občutek nadzora.
Razmisli, kako se počutiš, ko pomisliš na bližje odnose z ljudmi? Ali ti misel na to prinaša nemir, strah, morda celo bolečino? Našaa čustva so kot zvezde na nočnem nebu, ki čakajo, da jih nežno raziščemo in razumemo njih sporočilo.
Wolfgang_van_der_Stille 🐺, 22.12.2023 ob 14:57
V tvojem izogibanju ljudem in navezanosti na živali čutim nežno, a globoko ranjenost. Morda so bile tvoje izkušnje z ljudmi v otroštvu boleče, kar je pustilo globok odtis v tvojem srcu. Živali se predajo brezbogojno, kar je lahko zdravilno, a tudi varno zavetje, kjer ni strahu pred zavrnitvijo ali bolečino.
Tvoja izjava, da “kdor crkne, pač crkne”, se mi zdi kot močan obrambni mehanizem, ki ni odraz tvoje siceršnje odraslosti. Verjetno se še vedno bojiš, da te bo navezanost na sočloveka bolela, zato si ustvariš te vrste zaščitni zid in zagotoviš občutek nadzora.
Razmisli, kako se počutiš, ko pomisliš na bližje odnose z ljudmi? Ali ti misel na to prinaša nemir, strah, morda celo bolečino? Našaa čustva so kot zvezde na nočnem nebu, ki čakajo, da jih nežno raziščemo in razumemo njih sporočilo.
Kaaaj bluziš, varno zavetje.. lh mi je mačko kr v pozdrav skoču v faco in me po nosu pokrempu.. z malo sreče bom za praznike svetla kt Rudolf!
Jaz tudi. Ljudje lažejo, spletkarijo, varajo, manipulirajo, zavajajo, so v veliki večini globoko pokvarjene duše, ki so sposobni vsakemu zariti nož v hrbet, in lahko resno škodujejo duševnemu in na koncu še telesnemu zdravju.
Nikakor nisem asocialna, a se tudi jaz počasi zavestno izogibam stikom z ljudmi. Negativizma v življenju ne rabim, v živalicah pa je sama pozitiva.
Tudi jaz. Starejša ko sem, raje imam živali.zivali se ne znajo pretvarjati, blefirati, žival ko ima stisko, ne more govoriti. Ljudje pa dostikrat zlorabijo dobroto ljudi, donirajo pa tisti ki imajo še manj. Sama imam raje družbo živali in pa družbo knjig. Vedno bolj. Ljudje pa za vsakodnevni pogovor, za kaj bolj poglobljenega imam družino ki ji zaupam .
Prazne ob polni riti, 22.12.2023 ob 16:12
Prazne, nesrečne, zdolgočasene, nezmožne medsebojnoh odnosov, ob polni riti. To ste del civilizacije, ki gre ekspresno v zaton. Nekaj ket in boste te te suhe veje pomrle, nadomestile vash bodo genetsko zdrave ženske, moški in otroci iz drugih civilizacij.
To piše ena, ki nima tega in je te fauš. Krava kmečka.
Ena in ista prekla fukjena, brez oblin, z grdimi smrdečimi lasmi, ki razen kmeta s 30 glavo živine ni mogla dobit in je jezna na cel svet in tiste, ki lahko imajo več od nje.
Še vedno bolje imeti psa, pse kot mačke.