Raje imam živali kot ljudi
Ahaha, kako se eni ljudomrzneži sprenevedate. Žival je žival, ki jo vodi nagon. Zato tudi odvrže onemoglega mladiča. Zato tudi nažene (če ne že fenta) staro, obnemoglo žival. Nobene ljubezni, samo nagon, egoizem.
Saj ok, ste pač čudaki, nesposobni normalne interakcije z ljudmi. Samo zato živali niso nič boljše. Ob vas so, ker jim dajete hrano, zavetje. Čisti egoizem in nič drugega. Samo živali vas, za razliko od ljudi, imajo za nadrejene. Ljudje pa pač vedo, koliko je ura.😃
Vse več je fuknjenih bab na temu planetu 😒
Wolfgang_van_der_Stille 🐺, 22.12.2023 ob 16:02
CrazY FroG 🍀, 22.12.2023 ob 15:02
Wolfgang_van_der_Stille 🐺, 22.12.2023 ob 14:57
V tvojem izogibanju ljudem in navezanosti na živali čutim nežno, a globoko ranjenost. Morda so bile tvoje izkušnje z ljudmi v otroštvu boleče, kar je pustilo globok odtis v tvojem srcu. Živali se predajo brezbogojno, kar je lahko zdravilno, a tudi varno zavetje, kjer ni strahu pred zavrnitvijo ali bolečino.
Tvoja izjava, da “kdor crkne, pač crkne”, se mi zdi kot močan obrambni mehanizem, ki ni odraz tvoje siceršnje odraslosti. Verjetno se še vedno bojiš, da te bo navezanost na sočloveka bolela, zato si ustvariš te vrste zaščitni zid in zagotoviš občutek nadzora.
Razmisli, kako se počutiš, ko pomisliš na bližje odnose z ljudmi? Ali ti misel na to prinaša nemir, strah, morda celo bolečino? Našaa čustva so kot zvezde na nočnem nebu, ki čakajo, da jih nežno raziščemo in razumemo njih sporočilo.
Kaaaj bluziš, varno zavetje.. lh mi je mačko kr v pozdrav skoču v faco in me po nosu pokrempu.. z malo sreče bom za praznike svetla kt Rudolf!
Tudi mačku zna biti v nekem trenutku dovolj. 🤣
Česa že?
- jaz imam tudi najrajsi svoje male kosmate letece medvedke. nic na tem svetu mi ne prinese toliko ljubezni miline in srece kot moja dva mucka. z ljudmi imam malo opravka razwn tistih par ki jih imam okoli sebe. jaz sem ze celo zivljenje nagnjena k samoti.v mojem svetu ni drame ni zlobarjenja in rabim veliko miru in casa zase. tudi hobiji so taksni da delam v miru. mojadva mucka to zelo cenita tudi onadvaa sta psihicno uravnovesena mirna in ljubeca.
Posvojenčki, 11.12.2023 ob 09:28
Resnično. Ljudem se dobesedno izogibam, samo družinski člani zame obstajajo in moji 4 živalski prijatelji. Z drugimi ljudmi se ne ukvarjam. Stiki omejeni na minimalno kolikor moram, drugače pa nimam nobene empatije do ljudi.. kdor crkne pač crkne nič hudega, že mora bit tako. Živali so nekaj drugega, imajo čisto dušo in so nekaj najlepšega kar obstaja. Imam 1 pasjega prijatelja in 3 mačje prijateljice. Brezpogojna ljubezen.
Hahaha, pasja in macja ljubezen je dalec od brezpogojne 😂😂
Oba te ljubita, dokler jima serviras hrano, prvinski nagon, sicer vsak na svoj nacin, a tako je.
Tole sem pa z veseljem prebral. Dobil sem namreč občutek, da nas ni tako malo, ki smo “tako” naravnani.
In v teh, do konca zmešanih časih, je ugotovit kaj takega človeku res v veselje.
Star sem 70+, v tem času sem pokopal tri pse, ter tri činčile.
Edini prijatelj v živlejnju mi je – žena (pač stara šola).
Trenutno tu, kjer sem sedaj, skrbim za tri potepuške mačke. Raje dam mačkam dobro hrano, kot sebi pršut za 50€ kg, štiri kuhančke na večer, ali buteljko za 8 evrov.
Ali vsako leto nov mobitel…
Vau, koliko ljubezni do živali, torej moški, počutimo se ljubljeni, saj-PRASEC, KRAVA PIJANA , TELE ZARUKANO, SVINJA KURBIRSKA, ipd, so potem ljubkovalni vzdevki za moške, to pa ni kar tako, ampak brez skrbi, tudi mi imamo radi- PRASICE, ki dajo brez dolgega osvajanja, KUZLE, ki jim je nebrzdana strast vse na tem svetu,pa prav posebno mačke, ki znajo zapresti v našem naročju, seveda po predhodnem cartanju posebne vrste, ki jo ljubiteljice štirinožnih ljubljenčkov pač ne marajo, da,da, butasta vprašanja pač zahtevajo temu primerne odgovore, pa brez zamere, HOV, HOV, miiiijjjjavvvvv…..
Ne vem, no. Imam macko, ki mi ta trenutek spi na kolenih. Ne bi rekla, da je moja prijateljica, ker me samo izkorisca za hrano, udobno posteljo, toploto, za igranje in za krtacenje in kadar je zunaj, za zascito. Jaz od tega nimam nic, torej ni prijateljstvo, ker prijateljstvo gre v obe smeri.
Vest mi ni dala, da ne bi dopolnila. Nekajkrat sem bila odsotna po par dni ali cel teden. Ko sem se vrnila, se ji je dobesedno strgalo in je letala okoli kot zmesana, vec kot ocitno zaradi veselja. Torej me je zares pogresala. In ce me je pogresala, me mora imeti vsaj malcek rada.
Dom brez kužija,ali mucija NI pravi dom,pa konec!Mi smo dve leti potrebovali,da smo dokončno iz src spustili našega 14 let starega mucija.Zarad bolezni smo ga morali uspavati,saj mu zdravila niso pomagala.2 leti smo bili brez,žalost v naših srcih je bila neskončna.Letos smo se opogumili,in kupili ragdollko.Čudovito mačjo punco,katero imamo radi in jo dobesedno nosimo po rokah.Jaz osebno sem raje z njo doma,kot pa da se družim zunaj.Sorodniki in znanci,pa tudi sodelavci….povsod je distanca.Res se mi ne da čas in energijo zgubljati na ljudeh.Sploh pa je moja intuicija neverjetno močna,prepoznam laži in hinavščino kot za šalo.Tako da ja,še ena,ki obožuje živali in se odmakne ljudem.
Rada imam vse srčne ljudi, rada imam vse živali, rada imam tudi naravo in vse kar nas lepega obdaja. Izogibam pa se slabim ljudem in takim z različnimi osebnostnimi motnjami, je škoda moje čiste energije zanje, raje jo razdajam med srčne ljudi in živali. Vendar pa nikogar ne sovražim, niti ne zaničujem, ker vsakdo je odgovoren za svoja lastna dejanja, v bistvu se mi smilijo vsi tisti, ki ne najdejo resničnega smisla življenja in jim želim, da ga najdejo….še v tem življenju.
Druženje s srčnimi in odgovornimi ljudmi mi je čudovito, skrbeti za živali, delati dobro vedno in povsod-življenje je lepo.