Rajši imam ženo kot otroka
Prosim za vaša mnenja, da vidim kako drugi vidite najino situacijo. Kako vi vidite vse kar vam bom napisal? Ne bi bil rad sebičen, vendar mi žena in njeno zdravje pomenita več, kot to, da bi imela otroka.
Kot povedano, sva še brez otrok. Ravno sva se pripravljala, da greva čez zdravniške preglede, da ugotovimo kje tiči problem, so se pri ženi začele kazati zdravstvene težave. Potem pa so se ji še sesedla pjuča. Nekaj mesecev kasneje so ji diagnosticirali zelo redko bolezen in ji odsvetovali zanositev. Od takrat je ona prav obsedena z zanositvijo. Prav izogibam se najinih odhodov v posteljo. Ne morem je spametovati. Meni je njeno zdravje važnejše kot imeti otroka. Njo lahko celo stane življenja. Ona mi zameri, da je ne razumem. Očita mi, da ne razumem kaj je to nagon. Mojega zornega kota noče videti. Na skrivaj razmišljam celo o vazektomija. Prosim ljudje, za vaš vpogled.
Sama bolečina, 07.11.2022 ob 21:36
Prosim za vaša mnenja, da vidim kako drugi vidite najino situacijo. Kako vi vidite vse kar vam bom napisal? Ne bi bil rad sebičen, vendar mi žena in njeno zdravje pomenita več, kot to, da bi imela otroka.
Kot povedano, sva še brez otrok. Ravno sva se pripravljala, da greva čez zdravniške preglede, da ugotovimo kje tiči problem, so se pri ženi začele kazati zdravstvene težave. Potem pa so se ji še sesedla pjuča. Nekaj mesecev kasneje so ji diagnosticirali zelo redko bolezen in ji odsvetovali zanositev. Od takrat je ona prav obsedena z zanositvijo. Prav izogibam se najinih odhodov v posteljo. Ne morem je spametovati. Meni je njeno zdravje važnejše kot imeti otroka. Njo lahko celo stane življenja. Ona mi zameri, da je ne razumem. Očita mi, da ne razumem kaj je to nagon. Mojega zornega kota noče videti. Na skrivaj razmišljam celo o vazektomija. Prosim ljudje, za vaš vpogled.
ti ne moreš odločati o tujem življenju, da bi ji prepovedal ti otroka zaradi njenega zdravja. Ti ji lahko poveš tvoje mnenje, odločitev je pa njena, če si tako želi otroka bi jo lahko, oz. menim ,da bi jo moral tudi razumeti in jo v tem podpreti, da ji boš čimbolj pomagal skozi to in spoštoval njeno odločitev.
Se mi zdi,da je bolj vse tvoje izgovarjanje,keer nočeš otroka in hočcš raje milijon bolezni žene, zato da bi imel izgovor da ne bi bilo otroka. kar pa je gnusno in je dejansko nasprotno od tega kar pišeš – se zdi,da ji želiš čimveč bolezni,s amo zato, da bi imel izgovor,da je ona nezmožna otroka donosit in da ti potlej ne rabiš imet otroka. tako jaz berem med vrsticami tvoj zapis.
ker sicer bi ženo razumel in jo podpiral v njeni želji, če ji toliko pomeni.
To je težka situacija. Odločitev proti zanositvi se zdi najbolj razumska, glede na to, da je nosečnost lahko v tem primeru smrtonosna. Predstavljam si, da je bila za ženo, ki si je tako želela otroka, velik šok, ko je izvedela, da je nosečnost odsvetovana. S tem se ne more (še) sprijazniti in ni še pripravljena sprejeti tega dejstva, ravno zato sedaj tako trmasto vztraja pri zanositvi za vsako ceno. V bistvu bo morala odžalovati to izgubo možnosti, da bi postala mati. Dodaten stres je seveda še nenadna diagnoza. Ampak ni še vse izgubljeno. Željo po otroku lahko še vedno izpolnita tudi s posvojitvijo, morda tudi z nadomestnim materinstvom (??). Morda rejništvom? Mogoče ne bi bilo slabo, če bi žena dobila ustrezno strokovno pomoč (terapevt, psiholog), da bi lažje predelala dogodke in vse skupaj odžalovala.
Če nočeš imeti otroka, potem ti nadomesti to izgubo, ne da jo težko gledaš in si cel jokav zraven. Bodi srečen in osreči jo toliko, da bo pozabila, da nimata otroka. Ker če si se že odločil za njo potem naredi vse, da sta srečna skupaj do starosti. Ker je zelo težko gledati osebo, ki je živa, a izgublja življenje v sebi,.
kkk169, 08.11.2022 ob 07:57
Mogoče pa ima ona raje otroka,kot tebe. Morda si ji, na žalost,le primeren subjekt za uresničitev njene želje, nič več.
Ona si želi otroka in mogoče ima otroka raje kot sebe, nikakor ne kot partnerja. On se nič ne izpostavlja, če bi ugodil njeni želji po otroku, a strah ga je za njeno zdravje, da je ne izgubi. Gotovo bi mu bilo težko samemu z otrokom, brez nje, sploh, če jo ima rad in mu veliko pomeni, ne samo kot nekdo, ki mu rodi potomca.
čekdisout, 08.11.2022 ob 08:28
poglejta v tujini opcije za surogatno materinstvo. vajin genetski material, nadomestna mati.
izrael, amerika… opcije so.
IN kako potem tega otroka pripeljati sem kot svojega? Bo ona celo nosecnost ostala tam in potem prisla sem z otrokom? Mal prevec filmov gledate.
1.Imeti otroka, zaradi nagona.. (meni) popolnoma zgrešen razlog zakaj biti starš. Pa ne zgrešen, bolj absurden, beden, smešen in hkrati primitiven. Zveni, kot slabša verzija “želim otroka, ker ga ima kolegica”.
2. Obstajajo nadomestne matere, posvojitev (nekomu zna zveneti ta predlog grozen – je tudi meni. Ampak je vse prej, kot pa to)
3. Če je to nekaj, kar ona lahko leta in leta “pogreva”, si predstavljaj kako te to leta in leta razžira. Če je slabo zdaj, kako bo čez par let? -Ločitev
4. Če sta skupaj ker ljubita skupni čas (predvidevam, da sta ga vsaj do zdaj) v duetu, ga nadaljujta. Ampak s pomočjo terapij za pare/res temeljitih pogovorov v razumevanju, občutenju in dojemanju drug drugega.
Veliko sreče🌻
…te razumem ….in si med redkimi,da ti je zdravje in zivljenje zene prioriteta…mwni je bivsi moz zameril,ker sem izbrala zdravje in zivljenje zase in otroka…in fora je,ker enega imava skupnega…in se za tega se ni zmenil ne prej in ne zdaj…
Vprasaj zeno,ce si zeli,da druga zenska skrbi in vzgaja njenega otroka…ce bo prenesla,da otrik med nosecnostjo umre…se vedno ga lahko posvojita…ce imata denar..nadomestno mamico…biolisko bo vajin…ampak zal tega v sloveniji ni…ne gremo s casom