Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek rajska plaža-rab

rajska plaža-rab

letos gremo na rab v apartma ki je v bližini rajske plaže. zanima me ali se res ne da plavati(je baje skozi niska voda). z možem greva res na morje zaradi naše pupe ki bo stra 1,5 leta vendar se tudi midva rada osvežima in zaplavama, zato bi prosila tiste ki so bili tam ali mi lahko zaupajo izkkušnje in seveda priporočijo ali se splača tja ali ne?
vsem se zahvaljujem za pomoč!
lp

Meni ni bilo všeč niti pod razno. Voda je nizka, do koder ti seže pogled in temu primerno nečista oz. motna. Plaža je brez sence, povsod sama mivka. Zraven je nek gozdiček, kjer je nekaj sence, ampak je bila gužva, pa še veter je pihal, tako da…. Nam res ni bilo všeč in jaz naše res ne bi tja “vlekla”. Žal. Je pa to res stvar okusa.

Na rajski plaži je raj za otročke, vendar moraš sama poskrbeti za senco.
Gozdiček ob plaži je čisto majhen, tako da ne zadostuje za vse ki bi želeli senco.
Če boš hotela plavati, boš morala najprej 1/2 ure pešačiti.

Pa pazi na fotoaparate, kamere, ker če ti pride tista mivka v aparat boš imela cel kup komplikacij.

bili tam, ampak samo en dan. NORO zanič!!! Samo naše mnenje.
Mivka povsod, tudi v ušesih, piški…….da ne govorim koliko jo je bilo v apartmaju, kjer smo živeli.
Edino kar je OK je nizka voda, kar je pa povsod, saj vendar 1,5 let starega otoka ne boš pustila nekje brez nadzora.
Voda je motna zaradi mivke, ko hodiš po plaži se ti noga vgrezne do gležnja, mivka je blazno vroča, tako da brez obutve ne moreš hoditi po plaži. Otrok tvoje starosti, verjetno že na trdih tleh ni stabilen, kaj šele na takšni mehki in vroči podlagi.
Skratka jaz ti odsvetuje iz lastnih izkušenj. Mi smo bili sicer v Kamporju na Rabu in smo hoteli to znano plažo videti. Mi in še 3 družine z otroci od 1-5 let smo šli tja za cel dan, vendar smo zdržali le tri ure……UUU kako so možaki bentili na nas, ženske……..ni za povedat……

Mi smo pa hodili tja v camp, najprej s starši, kasneje tudi midva z otrokoma. Mi hodimo na plažo samo rito namočit, pa v senčko pred šotor, tako da nevšečnosti s senco in tovorjenjem na plažo ne poznamo. Ležanje na plaži nas tudi ne gane (ne na rabu in ne kje drugje).
Če se hočeš sama malo oddahnit je res fino, ker ni treba otroka čisto ves čas držat za roko, saj če pade, pade na mehko, voda je plitva ini zelo topla(kar je velik plus tudi pri ohladitvah, ker je zelo hitro topla). Svinjarija je povsod – na Rabu in kje drugje, če že je. Motnost daje mivka, ki jo dvigujejo valovi in plavalci.
Blizu vode je tudi pas mokre mivke, ki ni tako vroča in je zelo luštno tam parkirat otroka s kanglico in lopatko. Moja fanta sta bila tam “ko bubreg v loju”.
Mivka je res povsod – ene to blazno moti, druge spet ne. Vzameš v zakup.
Do primerno globoke vode za odrasle se res nahodiš. Mi smo hodili na desno stran zalivčka, če gledaš proti morju, tam se je dalo z enega pomola skakat.

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Moje mnenje je isto – ZANIČ!!! Toliko enega govorjenja o tej rajski plaži pa je nikakva. Vzemite si raje apartma nekje v Barbatu ali Banjolu, pa pazite, da bo ob morju, lepih kotičkov tudi za otroke je povsod za najti. En dan pa si vzemite čas in se peljite pogledat to Rajsko plažo nekje sredi dneva , katastrofa !

Tudi jaz sem bila zelo razočarana nad to opevano plažo in sem že mislila, da sem jaz čudna, pa vidim da nisem edina, ki ne maram te plaže.

Stvar okusa pač.

Bljak, povsod mivka, nobene sence, če hočeš plavat se že prej mal nahodiš, glede na to da mate malega otroka, bo mivka verjetno tud v ustih, ušesih, nosu itd., meni je enostavno svinjsko in tega ne maram, ko prideš z dopusta, tisto mivko še doma en mesec pospravljaš.

men in našim je blo pa krasno na tej plaži, tako, da bomo še šli. Všeč mi je, ker je mivka, ko greš z otrokom v vodo, se lahko vsedeš na tla, tud otrok, pa nobenega ne bode… ni treba gledat na ostre kamenčke, ne na kakšne ježke… Kar se pa sence tiče, pa vzameš s sabo doma narejeno stojalo za marelo – zapičiš v mivko in čao!

ja, mivka je vroča – ampak tam, kjer je suha.

Ja, mivka zleze povsod, res. Nas ne moti – ko se otrok igra doma v peskovniku ima tudi polne cevlje peska, ki je se bolj moteč! Greš pod tuš in je!

Res imamo različne okuse hehe!

gužva, gužva, gužva, gužva…………………..

Tam smo bili en dan in ne grem NIKOLI VEČ!!!!! Gužva, povsod mivka, največ v očeh, ker grozno piha, marelo nam je veter prvi dan polomil, voda taka, da ne vidiš nog niti ko si na globini 10 cm,…
Kasneje smo se kopali na Suhi punti, kjer je sicer zoprno za v vodo, še posebno za majhne otroke, je pa senca in kristalno čista voda.
Mi na Rab z majhnimi otroki sigurno ne gremo več!

To je res rajska plaža, ampak pod pogojem, da bi bil sam tam. :)))

Resničnost je pa na žalost taka, kot si ti jo že opisali mnogi, nepopisna gužva, brez sence, mivka povsod, umazanija, motna voda….skratka jaz nikoli več tja… kot pravijo osel gre samo enkrat na led.

Tudi jaz:

prvič
zadnjič
nikoli več

BLJAK!!!!

V kampu se še stuširati ne moreš, ker se mi zdi, da je mivka v vodovodnih ceveh ….

Nataša

rajska plaža je raj za otroke.
Potrebuješ pa svojo senco, ležalnik si sposodiš na plaži (plačilo, tudi ni tako visoko).
Po 1. juliju se začne kaos oz gneča, gneča.
Torej se splača pred tem datumom, če vam seveda velike površine mivke ustrezajo. Plavanje za odrasle. Jah, če se ti da en čas hoditi do globoke vode. Če pa računaš na to, da se z malčkom valjaš v nizki plitvi, polni mivke vodi, če kopljete tunele in gradite gradove, potičke…. raj.
Ne skrbiš na kateri skali se bo porezal, kje bo napičil na ježka, lahko teka, teka pa se ne utopi, če pade…
Nam bo še eno leto ZELO ustrezalo. Drugo leto bo pa mali že toliko večji, da bomo merila že malo spremenili.

New Report

Close