rak-kosti
Pojdi na rentgen! Nocem te strasiti in verjetno ni nic ampak vseeno pojdi. Koliko si star-a?
Jaz sem imela kostnega raka, bolecina je bila mocna, ponoci najmocnejsa. Se je pa bolecina sirila po nogi.
Vseeno pa se mi zdi, da ce bi bilo kaj narobe bi videli ze na ultrazvoku in te poslali naprej na rentgen. No, vsaj mislim tako.
Je pa malce cudno, da v pol leta bolecina ne pojenja.
Se nekaj, ali imas kaj oteceno in ali te ob dotiku (pritisku) boli. Sama sem imela rahlo oteceno (proti koncu), ob dotiku ni bolelo.
V bustvu postane bolece sele, ko rak pritiska na kaksen del noge, v kosti, ko raste in dela luknjo, to ne boli.
Se enkrat, nocem te strasiti, tak rak niti ni pogost, je pa bolj pogost pri mladih ljudeh in otrocih.
od bolečine mi je slabo pri srcu, občutek imam-sploh ko grem po stopnicah v službo, da mi bodo odpovedale noge in bom padla skup. Jemljem ketonal 100 – pa nekega učinka ni.
Splošna zdravnica ni vedela kaj bi to bilo – tako da imam naslednji teden tudi pregled pri plastičnem kirurgu.
Zanima me, ali si ti ozdravljena sedaj?
Hvala.
Ti kopiram svoje simptome, ki sem jih v obliki vprasanja takrat poslala na forum, odgovora sicer nisem dobila.
Morda ti pomaga glede tvojih “simptomov”.
Lepo pozdravljeni!
Ze en mesec (od poroda naprej) imam mocne bolecine v desni nogi. Bom kar nastela “simptome”:
– oteklo koleno (predvsem desna stran kolena -tik pod in nad kolenom), na otip prakticno ne boli
– nogo lahko iztegnem ali pokrcim le do neke mere (50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}) tako, da je normalna hoja po stopnicah nemogoca, nasploh z obolelo nogo sepam kot, da bi bila krajsa , hoja pa je boleca
– prstov na nogi ne morem razsiriti, lahko pa jih premikam gor in dol, vendar zacutim rahlo bolecino v spodnjem delu noge od kolena navzdol
– imam vcasih blage, velikokrat pa zelo, zelo hude bolecine (najhuje zvecer) v celi nogi, ki se selijo po nogi – najbolj me boli za kolenom (v pregibu), potem se bolecina seli v stegno, drugic v spodnji del noge, tudi v gleznje in prste; v prstih vcasih zacutim blage mravljince
– bolecina v nogi je kot v valovih, ne bi mogla reci, da so krci…, tezko jo opisem, vcasih (redko) tudi malce pekoca
– ko lezim cutim potrebo, da nogo premaknem
– na zacetku mi je noga dostikrat klecnila, sedaj ne vec
Naj omenim, da imam skoliozo, vendar mislim, da v tem primeru ta ni razlog moje bolecine. Prav tako ne vem ali je obolelo koleno povezano z bolecino v preostali nogi…
Prosim Vas za vase mnenje, za katerega se Vam iskreno zahvaljujem!
Lp.
Hm, naceloma sem ozdravljena ampak nikoli ne ves, ce ne butne spet ven, kot pri vseh rakih. Hodim na redne preglede in za enkrat, hvala Bogu, kaze, da je vse ok. Me je pa zdravnik opozoril, da moram hoditi na redne preglede tudi k ginekologu, ker lahko kemoterapija (moja je bila izredno mocna) poskoduje zdravo celico, ki se spremeni v rakovo.
Mislim, da pri tebi ne gre za raka, ker bolecina se stopnjuje do te mere, da ti gre dejansko na bruhane. Me pa moti to, da ne pojenja in je mocnejsa ponoci. Ampak vseeno pojdi k zdravniku, magari na urgenco, ce je tako bolece. tam ti bojo naredili rentgen.
Ampak ne psiheraj se sedaj, ker je to bolj redek rak, ki obicajno prizadane ljudi do 30-ega leta, predvsem pa otroke. Pa doba pol leta je tudi malo dolgo, verjetno bi v tem casu nastopile se kaksni resnejsi oz dodatni simptomi.
Sele sedaj sem videla, da pises, da imas podobne simptome.
Poglej, pojdi na urgenco, povej, da imas zelo mocne bolecine, da ti gre na bruhanje in da ne vzdrzis vec. Ker kot slisim je cakanje na rentgen v Slo kar dolgo.
Vseeno ostani mirna, ker ni receno, da je sploh rak.
Zelim ti vse dobro in upam, da ni nic resnejsega.