Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Rak pljuč?

Rak pljuč?

Spoštovani!
Pred kakim 2 tedni sem ponoči ko sem šel v posteljo začutil rahlo topo bolečino v prsih kot bi mi nekdo z roko lažje pritisnil na prsi. Bilo je v soboto 2 tedna nazaj. Bolečina ni bila stalna-izginila je po kakih 30 sekundah in kot sem že omenil ni bila zelo intenzivna-skorajda nič čisto blaga je bila v glavnem. Pojavila se je večinoma ko sem vdihnil in trajala še kakih par sekund po izdihu. Kasneje se je prejšnji teden nato pojavila še bolečina v levi rami in v ledvenem predelu hrbta. Te dve bolečine so bile nekoliko intenzivnejše od tiste v prsih pa ne zelo skorajda iste. Ta teden pa me je bolelo v kolku spet bolečine niso bile precej intezivne in vse dozdaj navedene bolečine so bile nestalne. Zdaj pa me zadnje dni boli v prsih-ne zelo blage bolečine občasno na robu reber leve in desne potem so tu še bolečine ki se pojavljajo na vsaki strani prsi posebej izmenično in so ostre in ne tope-prve omenjene bolečine povezane s prsmi so ob vdihu in nekaj sekund po izdihu in se pojavijo naenkrat čez cela prsa ter so tope te pa so drugačne na primer: boli me na levi in izključno na levi strani prsi in ne tudi na desni in bolečine so ostre potem pa ta bolečina izgine in se enaka pojavi čez nekaj časa na drugi prsni strani. In niso kajprida intenzivne. Tudi prve omenjene bolečine v prsih se še pojavljajo vsak dan. Boli pa me tudi pri levi lopatici zgoraj in od včeraj še v spodnjem delu križa. Včeraj pa sem opazil še da ne morem vsakič zadihati na vsa pljuča. Vse navedene bolečine so nestalne in ne zelo hude-dokaj blage. Sem kadilec kake 3 mesece in star 18 let. Zelo me skrbi da ni to morda pljučni rak? Prosim svetujte mi!

Hvala in lep pozdrav

ni rak …. ampak za vsak slučaj takoj nehaj kadit, v ponedeljek se spravi k zdravniku na pregled …. če ni rak, lahko v torek spet prižgeš … enkrat ga boš že dobil

Rak pljuč sigurno ni, lahko pa je kakšen prehlad, ali enostavno “trganje po kosteh”. Za začetek nehaj kaditi, v kolikor pa se boš še slabo počutil obišči zdravnika,, da ti bo naredil vse preiskave, tako da boš brez skrbi. Srečno.

nova
Uredništvo priporoča

Kakšni bedneži ste, da težite s starimi posti….. Zeh zeh

Tole ti povem iz druge roke, iskreno in resnično.

Ko boš imel diagnosticiran rak na pljučih bo že vse prepozno. Takrat je že konec s tabo. V tistem trenutku imaš v povprečju še 2 leti življenja, samo 1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} jih doživi 5 let.

Rak na pljučih je neozdravljiv, nobena kemoterapija in obsevanje ga več ne ustavi. Lahko ga samo upočasni, pridobiš pa kot že rečeno v povprečju dve leti življenja.

Ponavadi pa se rak odkrije šele ko je že razširjen na bezgavke, kosti ali možgane. Takrat opaziš druge simptome in je bolečina v pljučih zadnja zaradi katere boš šel k zdravniku.

Rak na pljučih je zeloooo težko zaznan, težko se ga odkrije, na koncu ti pa zdravnik pulmolog hladno reče, da so neučinkoviti proti tej vrsti raka. Lahko ga samo blažijo.

Pa srečno.

p.s.: in ja, jaz se ne bi zajebaval s kajenjem. Pojdi na onkološki oddelek KC in ti bo jasno zakaj ti to govorim.
In še ena stvar. Rak ne prizadane samo tebe. Življenje obrne na glavo tudi tvojim bližnjim in ne-bližnjim sorodnikom, prijateljem itd.

EMŠO, EMŠO …

Prenehaj kaditi takoj !! V mladosti to gre , ni problem. Ta nastane po 50-em. Takrat pa se šele po mučnem kašljanju , težki sapi vprašamo ?? lahko prepozno. Saj ni tako težko, res ne prenehat. Posluži se nicorette tbl 4mg , nato 2mg in niti pomislil več ne boš na kajenje. Celo zavohal boš, kako nekateri smrdijo po čiku.

ps. Kadila sem 40let , ampak enkrat prideš do konca do KOPB, emfizema in bog ne daj …raka….
Pogumno prenehaj !

Baje na cigaretih piše KAJENJE UBIJA, na veliko, odebeljeno. Pa da povzroča pljučnega raka, impotenco, neplodnost, srčno-žilne bolezni,..skratka, škoduje vsaki celici telesa. Zakaj kupujete nekaj, na čemer piše, da vas bo ubilo? In še plačujete za to? Največ raka (in tudi ostalih bolezni) je zaradi cigaretov in alkohola. Ampak, važno da se proda in nekdo služi na vaši bolezni. Srečno.

Resničnim genijem najbolj zagrizeno nasprotujejo povprečneži (Albert Einstein)

Ni res,rak na pljučih ni neozdravljiv in ne pride samo od čikov,poglej malo kakšen zrak imamo.

New Report

Close