Najdi forum

Imam en problem.
Z interneta sem snel en avdio posnetek , ki pa ima končnico ram. Problem je v tem , ker je posnetek dolg natanko 90 minut.Ta posnetek bi rad zapekel na CD – v wav formatu. Torej dva problema sta tukaj.

1. Nero mi ne pusti, da bi ta posnetek dal na playlisto za peko cd- ja. ( Nero cannot read this file, tako nekako napiše.)

2. Posnetek sam po sebi je predolg, ker imam cd- je z max. 80 minutno dolžino =700MB.

Vprašanji:
1. Kako spremeniti ram format v wav ( s katerim programom) ?

2. Kako razrezati ta posnetek , tako da bo šel na 2 CD- ja ( po 45 minut)?

Še tole : Na pc- ju ga lahko poslušam z real playerjem.

Prosim za pomoč !!!!

Bogdan

Najprej se vprašaj, če je tvoje početje sploh smiselno.
Ram datoteke niso niti blizu cd kvaliteti, zato ne vem, koliko je smiselno to hreščanje posneti na cd.

No če si se vseeno odločil, da bi imel zadevo na cdju, potem imaš le eno možnost.
Ram format so si izmislili pri Real Networks in so na vse skupaj tako ponosni (bwahahaha), da ne pustijo nikomur karkoli prčkati z ram datotekami. Zato je edina šansa. da datoteko zaženeš v Real One Playerju in vse skupaj snemaš z kakim programom za snemanje (Total Recorder, windowsov Sound Recorder ali pa kar eden izmed programov, ki ti jih bom kasneje povedal). Pri takem opravilu boš izgubil še malo kvalitete in moral boš 90 minut snemat, medtem, ko ti no player igral.

Ko imaš wav, ga lahko obdelaš z enim od nešteto programov za obdelavo zvoka (malo pokukaj na ), med boljšimi je Cool Edit (s katerim lahko opraviš tudi zgornji postopek snemanja).

p.s. Če že snemaš med tem, ko ti Real Player igra, bi bilo verjetno še najbolje, da po 45 minutah snemanje prekineš in nato od tam naprej snemaš v drug wav in ti rezanje sploh odpade.

Sem že uredil stvar. Ker gre za neko versko stvar in, ker posnetek ni zame, niti ni tako važna kvaliteta zvoka :-))) . Kakorkoli že, v wav format sem ga spravil z Wisecroft ripperjem, razrezal pa s programom Goldwave. Tako , da mi je ratalo.
Da pa posnetek ni nevem kako kvaliteten, se pa strinjam, čeprav ni nobenega hreščanja.

Vseeno hvala za odgovor.

Posavec

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close