RAM
Pozdravljeni!
Imam 192 MB SDRAM-a, 133 MHz. Sedaj si želim dokupiti, pa ne vem kaj bi bilo bolj pametno…da si dokupim 256 MB ali 512 MB. Čim več ga je, tem boljše je in vse hitreje dela? Se igre in programi hitreje zaženejo? Ali pa med 448 MB in 704 MB ne bi bilo kakšne večje razlike, razen $ 🙂
Hvala za odgovor in lp
v vsakem primeru bo boljš,če kupiš 256mb
Zakaj pa? Mi lahko prosim poveš? Samo ena reža mi je še fraj…
cau
Koliko rama potrebuješ je odvisno od tega kaj delaš na računalniku, kakšen sistem furaš, in kakšen je sploh tvoj računalnik. Za kakrkoli normalnega počet bi blo 512 MB rama čez glavo zadosti. S tem, da lahko računaš na korist tega rama samo v igrah (WIN98, ME). Za ostale aplikacije moraš pa imeti inštaliran WIN 2000 ali pa XP. Poleg vsega pa kot vidim imaš osnovno ploščo z že integrirano grafično kartico. Le te pa so že v osnovi počasne in ti veliko rama ne bo kaj dosti prispevalo k hitrosti.
Če te še kaj zanima se obrni direktno na moj E-mail [email protected]
Ciao..
Zakaj ti pa v programih nič ne pomaga, razen če maš 2K ali XP windowse? Je pa res, da ti v Win98 več kot 512 Mb RAMa sploh ne zazna, tako da pazi. Pa raje vse tvoje module prodaj, pa kupi samo enega 512 MB 133Mhz, ker je veliko bolje imeti samo 1 modul, kot pa 2 ali 3. Pa samo RAM se ti res ne pozna, ker rabiš še druge komponente ki bi to najbolje izkoristile (ne pomaga če imaš samo eno komponento dobro, druge pa so zanič).
Forum je zaprt za komentiranje.