Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Rast brade po obrazu

Rast brade po obrazu

Lp

Star sem 18 let pa me zanima kako je z rastjo brade. Pod nosom, pri ušesih dol in pod usti mi že kar dobro poganja. Na licu pa vidim tam pa kje kakšno kocino al kako se naj izrazim (črne barve) . Lica sicer nimam gladkega, mi poganja nekaj ven (polno takšnih brezbarvnih kocinic). Kaj mislite da se bodo te kocinice čez čas utrdile in obarvale na črno, ker drugače imam temno brado.

http://med.over.net/forum5/read.php?151,9237449

daj prosim vse pod isti naslov….

Kaj ma veze s tisto temo?

Stil pisanja……

In kakšen naj bi bil?

Spadaš v skupino žensk, kjer so izrazitejši moški spolni hormoni, zato ti tudi bolj poganjajo dlake ( sekundarni spolni znaki).

Če ješ oralno kontracepcijo, zna bit tudi to razlog.

Žal je tukaj tako: če ne boš posegala s hormonsko terapijo v naravni cikel izločanja hormonov, potem ti ostane mehansko, lasersko odstranjevanje.

Si v fazi, ko prehajaš v vrhunec fertilne dobo za naslednjih 12-15 let, tukaj bo rast dlak kar močna, po 40-em se pa bo zadeva počasi lahko začela umirjat zaradi upadca hormonov, zaključevanja plodne dobe in prehajanja počasi v menopavzo. Lahko pa tudi ne.

Z mehanskim puljenjem dlak se z leti zredčijo predeli izrasta, drugače pa zbiraj sredstva in na laser poseg ( primeren, ker praviš, da so dlake črne, ne deluje na prozornih, belih dlakah), bo za nekaj let mir, potem pa spet ponoviš. Edino estetsko upanje.

Pozor: tisti “puh” brezbarvni pa pusti pri miru -kolikor za boš odbrila, pulila, se bodo dlake odebelile in ja lahko se spremenijo v temnejše. Enako, kot pri fantih, ko si obrijejo puh,pa potem brada postane vidna.

Pa če jst sem moški, ne punca

😀 sorry :DD

Pri teh letih (18) si na začetku spolne zrelosti in si tisti puh lahko obriješ in bo postal po nekaj mesecih izraščanja in britja moška brada, seveda še si to čimprej želiš. Nekateri fantje ne želijo še imet pri tvojih letih močne brade, ker si jo morajo potem briti, kar se jim pa dostikrat ne ljubi- zato raje pustijo tiste “mehke” kocine še kakšno leto. vse pa je stvar osebnega okusa in zadovoljstva, oziroma da si ti zadovoljen. Ženske in dekleta imamo rade urejene fante in moške, pa naj bodo bolj poraščene sorte ali pa ne. Torej tudi če je brada, mora bit urejena ( pristrižena tam kjer mora bit), ne pa npr. 5 dni stara zanemarjena. Je en ali dva dni stara močn moška brada lepa zapogledat samo od daleč, ke na blizu je pa ko šmirgl papir in te fejst ošmirgla.

Moj sin je precej mlajši od tebe, praktično še ni zmutiral, je prej deček kot fant, pa ima že izjemno močno poraščenost, tudi brkci mu že poganjajo, po licih sicer še ne, tako da se bo verjetno že kmalu obril, ker pravi, da mu puh ni všeč in želi imet čimprej moško brado – je tudi temna -je pač podedoval take prave moške gene 🙂

Jaz ne poznam nobenega, da bi imel pravo brado že pred vsaj 18. letom. Počaki tam nekje do 20.leta, takrat pred letom sem jaz dobil ornk brado, zdej se brijem vsak dan, da sem cel sivkast.

Ni nujno, jst sm star 29 let in komaj puhek imam na licih 😅

Držte se 1 teme, gaddemit.

Weird flex but ok

New Report

Close