razcepljeni lasje
To s strižnikom je kot bi zlival na ogenj po malo vode, za trenutek pogasil, a potem bi se spet razplamtel in ti spet kozarček vode gor vržeš in spet jovo na novo.
Edina rešitev je konkretno striženje, da se odstriže vsaj 2cm nad razcepljenim delom, da ostane res zdrav las, potem pa redna nega in redno striženje.
Ko se meni razcepijo konic, pa je to komaj začetek, max cm konic, si dam postiči 5cm, ker da nosim na glavi fecljajoče razceljene konice, mi ne pade na pamet!
To s strižnikom je kot bi zlival na ogenj po malo vode, za trenutek pogasil, a potem bi se spet razplamtel in ti spet kozarček vode gor vržeš in spet jovo na novo.
Edina rešitev je konkretno striženje, da se odstriže vsaj 2cm nad razcepljenim delom, da ostane res zdrav las, potem pa redna nega in redno striženje.
Ko se meni razcepijo konic, pa je to komaj začetek, max cm konic, si dam postiči 5cm, ker da nosim na glavi fecljajoče razceljene konice, mi ne pade na pamet!
[/quote]
Vem vse to.. imam pač take lase, da se mi hitro razcepijo, kljub negi.. Si jih pogosto umivam (plavanje…), in se mi kljub negi hitro razcepijo, pri frizerju sem 3-4 letno, da mi postriže konice in tako imam vedno enako dolžino, če ne še malo krajše (postriže me ok. 5 cm, ker niso vsi lasje enako dolgi, pa še takrat kakšen razcepljen ostane..).. Bi si pa rada pustila dolge lase in tisti strižnik po celotni dolžini las odstriže samo konice za 2 cm..
Vem vse to.. imam pač take lase, da se mi hitro razcepijo, kljub negi.. Si jih pogosto umivam (plavanje…), in se mi kljub negi hitro razcepijo, pri frizerju sem 3-4 letno, da mi postriže konice in tako imam vedno enako dolžino, če ne še malo krajše (postriže me ok. 5 cm, ker niso vsi lasje enako dolgi, pa še takrat kakšen razcepljen ostane..).. Bi si pa rada pustila dolge lase in tisti strižnik po celotni dolžini las odstriže samo konice za 2 cm..
[/quote]
Ti se greš postrižt, ko se tiže cepijo, moraš prej. Jaz grem k frizerju takoj, ko vidim, da so se pojavili prvi scepljeni laski.
Nehite zategovat lase v čope (elastika ni važna). Lahna figa ali kita.
Največ se cepijo lasje dolžine do ramen, ker se stalno drgnejo ob ramena: pusti daljše ali postrizi na krajše.
Prenehaj sušiti s fenom in ne uporabljaj krtač za oblikovanje. Če že rabiš fen, kupi kakovostnega in suši lase iz dolžine vsaj 30cm in to na nizki ali srednji jakosti.
Suši vedno od zgoraj dol.
Ne češi mokrih las.
[/quote]
Verjetno se ti pogosteje cepijo ravno zaradi plavanja(klor) in posledično še pogostega umivanja s šamponi, balzami.. če lahko rešiš nekako prvoten problem, bi rekla, da boš z rednim striženjem postopoma dosegla zdrav las, ki ga potem vzdržuješ s striženjem na 3 mesece. Pač samo konice.
In ja- hodim k frizerki z namenom- sama sebi nočem špilat frizerke, vrsto let sem pa zadovoljna z izbrano frizerko.