Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Razdružitev

Razdružitev

Pozdravljeni,
prosim če mi svetujete ali vsaj daste kakšen komentar.
Smo v postopku razdružitve nepremičnine. Trenutni lastnik jaz 3/4 in 1/4 pe nekdo. Ker je razdružitev mogoča z nepremičnino tako, da jaz ostanem v hiši kjer prebivam že 50 in več let nekdo pa dobi nepremičnino, ki je na isti parceli in koristi garažo, je pa to nepremičnina velika tako, da so spodaj garaže za 4 avtomobile in nadzidek, kot hiša s tem, da ni čisto vzdrževana, tudi tu sem 3/4 lastnik jaz, 1/4 nekdo. In zdaj opišem kakšne ideje imajo nekateri. Zdaj bi si zadevo razdružili tako, da bi oni pač vzeli garaže z nadgradnjo z pogojem (vrednost garaže presega vrednost, ki jo imajo v nepremičnini, katere bi se odpovedali ),
da jaz sofinanciram stroške rušenja te nepremičnine in da se jim obnovi le ena garaža za njihove potrebe.
Komentarji????
Če ni kaj jasno pa bom seveda še pojasnila!
Hvala, pričakujem vaše mnenje, kaj bi vi recimo naredili v podobni situaciji.

Pišeš zelo nejasno, vendar siutacija je v teoriji taka – če se uspete dogovoriti kako fizično razdružiti je največja težava rešena. Glede vrednosti pa pokličite cenilca, ki potem oceni ter se razlika glede na lastniške deleže poračuna.

Problem je v tem:
In zdaj opišem kakšne ideje imajo nekateri. Zdaj bi si zadevo razdružili tako, da bi oni pač vzeli garaže z nadgradnjo z pogojem (vrednost garaže presega vrednost, ki jo imajo v nepremičnini, katere bi se odpovedali ),
da jaz sofinanciram stroške rušenja te nepremičnine in da se jim obnovi le ena garaža za njihove potrebe.

Napisano je povsem nejasno : je težava finančne ali fizične narave? Se vi strinjate da oni prevzamejo garažo? Oni želijo prevzeti garažo? Če je odgovor DA, potem pojdite k cenilcu, ki naj oceni kdo bo moral komu koliko plačati.

Hvala.
Vendar oččitno ne razumete. Oni bi imeli nepremičnino po razdelilni – razdružitvi pogodbi. Ker pa v celoti ne potrebujejo (za njih je mrtev kapital celotna stavba) in bi zdaj radi, da jaz sofinanciram, prispevam, da poderejo-razderejo dobljeno nepremičnino stavbo- razen ene garaže, katero bi si renovirali popravili izboljšali. Radi bi, da sofinanciram k tistemu, kar bodo dobili. To je pogoj, da do razdružitve pride.
Hvala, bi vi sofinancirali? Ocenitev je že narejena.

Stvar je matematično izračunljiva, v kolikor ste se dogovorili okoli nepričinn. Če dogovora ne bo in ga tudi sodišče ne bo mogo narediti, se bo lastnike izplačalo v denarju, ki se ga bo dobilo pri prodaji.

Hvala vam za vaš trud in pomoč.
Vendar očitno ne razumete (saj jo jaz v bistvu tudi ne, ideje, ki jo imajo).
Ja zadevo bomo že rešili nekako preko sodišča. Vendar je problem v tem, da bo dolgo trajalo. Jaz bi jih izplačala v celoti, seveda če bi želeli. Ampak to ne želijo, imajo pa interes za eno garažo. Garaža pa je sestavni del ostale stavbe, se pravi še ene garaže in nadzidanega dela obeh garaž, kar je v naravi cca 6x12m z nadzidavo. Stavba ima zgornji del z 4 prostori.
No in kje je zdaj problem, ki ga jaz vidim.
Oni bi vzeli celo stavbo – ok. Ampak zdaj bi pa radi, da jaz sofinanciram, da podre cela stavba in obnovi ena garaža.
Ne vem sicer če razumete v čem je bistvo.

Ne mešajte razdružitve s finančnim delom. Sta sicer odvbisna drug od drugega, vendar se o vsakem odloči posebej.

Ko ja razdružitev dogovorjena potem cenilec oceni koliko bo kdo mora doplačati. Tega ne boste naredili vi niti ostali solastniki, seveda pa lahko vsak izrazi želje, ki jih druga stran lahko sprejme.

Torej : kaj in koliko boste vi plačali ali pa oni, je stvar dogovora, v kolikor do tega ne pride o tem odloči sodišče.

Hvala, lep pozdrav!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close