Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Razgledana mlada zenska si zeli spoznati nekoga za resno zvezo

Razgledana mlada zenska si zeli spoznati nekoga za resno zvezo

Zelo korekten odgovor. Pohvala

Slabo sem označila. Za jkos

Veliko večino moških tu je lahko konkretno sram za oddane komentarje…

Status moškemu poveča potencialno število partnerk, ženskam pa zmanjša. Pa ne zdaj srati s klasičnim plehkim materializmom kot razlogom za takšno odločitev žensk. Ne pravim, da ga ni, predstavlja pa majhen delež vsega in še takšne ženske so pogosto produkt nizkega standarda v večini ex komunističnih državah (del bivše Juge in v grobem vzhodne Evropa klasična primera), kjer je število ločitev dosti večje, brez očeta in pravega vzora/role modela, se pogosto ne znajo cenit in tako pristanejo na marsikaj, tudi v partnerskih odnosih.

V enem izmed preizkusov so dali ženskam na voljo 4 možnosti: 1) brez službe in statusa
2) s statusom in odgovornim delom, tu seveda ni dvoma kaj so ženske izbrale…ključ je v 3. in 4. opciji. Dosti več je izbralo 4., ki je imel odgovorno službo in majhno premoženje kot 3. ki je imel mesečno doto, recimo oddajal v najem poslovne prostore. In na vseh slikah je bil isti moški, le lastnosti so mu spremenili, torej videz ni bil faktor, ženske so rekle dosti večkrat DA nekomu z odgovorno službo kot sedenju doma na kupu denarja in po svoje garancijo, da bo tako naprej.

Torej sposobnost, kompetenca je ključ, premoženje dojemajo le kot posledico omenjenih lastnosti. Kar je tudi logično. Če vsaka rodi recimo 2x bo nekaj let odvisna od moža, tako finančno kot čustveno in še kako. Iščejo varnost, povečini 3-5 let starejšega in s boljšim ali podobnim statusom kot one. Zato je ogromno atraktivnih in uspešnih žensk samskih….Če zraven dodamo, da moški lahko kaj spacamo skupaj teoretično do 80-ega, v praksi do recimo 50-ega, imajo ženske čas do 35., 40 je praktično max. Poleg vsega, ko so ženske okrog 30 bi imele pogosto otroka takoj, zato mnogi raje izberejo tiste 22-26 let, ki bi imele otroka enkrat v prihodnosti… In mnogi moški ne marajo tega pritiska, da bi one takoj.

Nekdaj je bilo težje preživeti in so se poročali z bolj praktičnih razlogov kot je ljubezen (tudi ostajali skupaj), danes uspešna ženska materialno gladko poskrbi zase in otroka.

Saj pa to je eden glavnih razlogov (vsaj sam kupim to teorijo), zakaj je človeška rasa tako uspela, z izjemo nekaj simetričnih vrst ptičev (ki s petjem osvojijo bodočo partnerko) in mogoče še koga, ki sem ga po krivici izpustil, je moškim kot način, da dobijo partnerko in potomce, bilo najlažje izkoristiti položaj v družbi, ki so ga povečini, predvsem pa danes, dobili s kompetenco in posledično položajem na družbeni lestvici. Angleška beseda “power” je pri ljudeh pomenila skoraj vedno nekaj drugega kot golo silo v večini živalskih krogov. In z razvojem kultur je bilo vedno več možnosti/področij, kjer je človek lahko bil zaradi kompetence na položaju/vpliven.

Seveda to ni ultimativna formula, eni položaji so bili dedni (kar ne pomeni, da zato osebek ni bil kompetenten, je bil pa prehod med družbenemi razredi dosti težji), nekateri premožni so socialni hlodi, nesposobni dvoriti, čeprav so na visokem položaju in lahko nekdo s čisto vsakdanjo službo dobi lastnico velikega podjetja, a izjeme so redke in še redkeje se obdržijo za vedno, vsekakor pa pogostejše kot skozi evolucijo, predvsem na Zahodu, verjetno zaradi vseh presežkov, ki jih ustvarimo. Materialnega je dovolj s povprečno plačo in, če je ženska recimo umetnica/boem, bo zavestno izbirala nekoga, po parametru, ki se ji zdi pomembnejši od gole kompetence na določenem področju.

In lahko zdaj napišete 200 objav, me lovite za besedo tu in tam, sestavljate veleteorije zakaj nič od tega ne drži. Ko neznancu na splet napišeš tako patetiko kot sem jo tu bral, je jasno, da ste predvsem obupani slabiči, ciniki in za vaš samski status in bedo so itak krive edino kao glupe ženske. Če ti nekje konstantno ne gre, valda niso vedno nesposobni in neumni vsi drugi.
In nihče ne mara družbo takih za kaj več kot “dober dan”, ker je življenje težko, tako kot vzdrževati odnos dovolj dolgo, da otroci odrastejo v koliko toliko normalnih okoliščinah
Otrok in samski stan pri 32-ih ni v nobenem primeru nepremagljiva ovira, da ne bi mlada dama spoznala nekoga za kaj dolgoročnega in iz srca ji privoščim, kot vsem ostalim, ki to berete, ne glede na spol.

Meni so pa vsi napisani odgovori ok.
Nekateri vidijo prednost v tem, da ima ženska otroka, drugi pa slabost.
Tako kot ona ve, kakšna je, tako spodaj napisani vedo kakšno žensko želijo.

Po drugi strani sem pa prijetno presenečena, da se jih je največ obregnilo ob otroka in ne ob svojem opisu iz katerega je razvidno, da je samozavestna oseba, ki ima nekaj pameti v glavi (lahko je tudi lažna samozavest ampak pustimo to, recimo da ni). Veliko moškim je odbijajoče ali pa jim ni prijetno ob upravičeno samozavestni ženski, ki se pozna, ve kaj želi in vsemu temu tudi sledi. Moški, ki pa uspe ”sprejeti” tako žensko- to je zame pravi moški.

Upam, da vsi najdemo, kar iščemo;)

Tudi mene je minilo ko sem prebral, da ima otroka. Kot so predhodniki napisali me je zmotilo, ker to v večini primerov pomeni kup problemov, v prvi vrsti ta da bo ob prvi krizi na prvem mestu otrok in ne partner. Osebno poznam kar nekaj samohranilk in z vsemi je križ. Že to da jih oče otroka ni hotel, pove dovolj.

Ah. Debata je o samozavestni mamici.
Reala je da vas resni on dobri nočejo in potem ste vse bolj zafustrirane in se vrtite v začaranem krogu nekih vez ki temeljijo samo na postelji telovadbi.

Posvetuite se otrokom če ste se na sodišču tako borile za njih.

Žalostno je tole brati, ko nekateri same napake iščete v ženski in jo obsojate za otroka.
Jaz bi se vprašala, kakšna pa je vaša osebnostna zrelost in logika, da bi pa nsj samski moški, brez resnih zvez za seboj, brez otrok, pa bil nek hud dobitek… pa po možnosti še pri mamici živi????!!!

Mislim, da samskim brez otrok je prioriteta poiskati samske brez otrok in si ustvariti družino. Tistim pa, ki že imajo otroke, pa jim verjetno tudi otroci od parnerja niso ovira. Seveda si pa vsi zaslužijo ljubezen, spoštovanje, iskrenost in zrel odnos, če si to želijo.

Zanimivo je brati vse komentarje. Bom iskren, vsaj s svojega stališča in upam, da se kdo obregne na moj komentar. Sem poročen moški sredi 40-h. Z zakonsko partnerico imava otroke. Glede na to kar bom povedal v nadaljevanju, ne morem napisat, da ljubim svojo partnerko, lahko pa napišem, da jo imam zelo rad.
Najprej, Tu na tem portalu iščem, ljubico. Vem da to izgleda skrajno čudno, ampak tako je. Kljub stalnemu “osvajanju” v smislu komplimentov in sexa, je tega bore malo. Nekateri boste rekli da ima parterka ljubimca, ja morda ga ima res, vendar sem prepričan, da v nejenem primeru to ne pije vode, ker je preveč direktna in iskrena, da bi se občasno crkljala pri meni. Meni pa dejansko manjka sex, in to ne tisto golo nabijanje ampak sex v pravem pomenu besede, zato iščem ljubico. No tu bom prešel na bistvo. Z veseljem bi šel vsaj “najmanj” na pijačo z mamico samohranilko, to pa zato ker sem prepričan, da ženska, ki z vso odgovornostjo preživlja sebe in otroka je ženska ki ve kaj hoče, tudi v sexu. Niti na kraj pameti mi ne pride, da bi jo obsojal ali analiziral zakaj tu išče partnerja, ampak bi jo želel spoznati in si šele nato poskušal ustvariti realno sliko “mamice”
SPOZNATISE kapo dolo, vsaka čast ženski, ki je tako pogumna.

Di zafel bistvo. Ti bi k mamici hodil jajčka praznit za drugo je žena.
To neko nabijane kako se žrtvujejo…otrok oma očeta in ne potrebuje očima. Tega potrebuja samo mamica-kar je egoistično on nič kaj vredu za otroka.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close