Razgledanost
Ne vem kam bi uvrstila to temo, se mi zdi da je vseeno kam. Kakšna se vam zdi splošna razgledanost Slovencev? Sama sem včasih prav presenečena, kako nerazgledani so nekateri ljudje. Pa govorim nasplošno, o nekem osnovnem znanju, ki bi ga vsaka odrasla oseba morala pridobit skoz šolo življenja.
‘Zdrava kmečka pamet lahko nadomesti skoraj vsak nivo izobrazbe, vendar noben nivo izobrazbe ne more nadomesti zdrave kmečke pameti.’ Arthur Schopenhauer
jaz ne bi govoril na spošno o slovencih, pač o posameznikih. Gledal sem pa včadih kviz dva na dva, kjer je znanje in logika…ampak sem ga nehal. Nekateri ljudje si res pridejo sramoti delat. Sploh pa če gledamo današnjo mladino. Katastrofa. Ne vedo niti kdo je Elvis. to je njihova splošnha razgledanost.
Vsi se ne rodimo z enakimi sposobnostmi. Morda tisti ki zate ni tako razgledan je zelo dober na enem, dveh podrocjih. Vse pac ne zanimajo vse stvari. Naprimer jaz o zgodovini nimam pojma. Verjetno bi se tudi kdaj osmesila ce bi me kdo kaj vprasal… me pac nikoli ni zanimala in nikoli me verjetno ne bo. In ker ni bilo interesa, si tudi iz osnovne sole, faksa nisem zapomnila nicesar. Se enkrat, ni vsak za vse. Rodili smo se razlicni. Lahko si je norca delat iz drugega ko kaj ne ve ali pa rect kaki butl je, ampak ne pozabi jutri si lahko ti na njegovem mest 😉
Ja, res je sramotno, da me ne poznajo 😂
Forum je zaprt za komentiranje.