Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek razglednica v tujino, znamka C ali D?

razglednica v tujino, znamka C ali D?

mi ve kdo točno povedati, pod kaj spada razglednica (pravilno naslovljena v tujino)

– navadno pismo (D – 0,64€)
– standardno pismo (C – 0,60€)
– dopisnica (0,56€)
?

+ kaj pa ko je med tekstom majhna nalepka (nič debelejša od znamke)?

c nalepi, bo ok.

hvala, ja, to sem tudi nameravala, ko sem kupila nekaj razglednic in znamk, pa je poštna uslužbenka trdila, da za rabim D, da ne bodo naslovniki doplačali… :/ zdaj sem pa v dvomih, ker nikjer ne najdem nič črno na belem in ne vem kaj naj si mislim… a zanalašč hočejo iztržit več ali pa res vsak drugače interpretira stvari…

Pred kakim letom sem naokoli pošiljala ogromno razglednic. Vedno sem dala C znamko gor, nikoli D. Zakaj le? Pa so bile kdaj na razglednici tudi kake okrasne nalepkice. Praktično vse razglednice so srečno prispele na cilj.

D za ZDA, Azijo, Avstralijo itd!!! Imam prijatelja v ZDA. Če gre z znamko C, razglednice nikoli ne dobi.

Za Evropo je C dost.

v tem je pa še manj logike – Pošta Slovenije navadnih pisemskih pošiljk ne deli po regijah/celinah, itd. Izključno notranji in mednarodni promet… in ravno zato bi rada našla kak točno določen predpis/pravilnik, itd. ker po mojih izkušnjah ni razlike, prav tako pošiljam razglednice po celem svetu, včasih z C, včasih z D pa so do sedaj prispele vse, po Evropi, po ZDA, v Rusijo, Malezijo, Novo Zelandijo, Južno Afriko, itd. Zdaj pa ne vem ali so to na uradih do sedaj gledali skozi prste, pa imajo zdaj dovolj in jim je bilo naročeno, da striktno opozarjajo… ne vem

C je čisto dovolj razglednice se smatrajo kot da so dopisnice

New Report

Close