Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev razgovori za delo, “potrebe ” delodajalcev

razgovori za delo, “potrebe ” delodajalcev

Gnusi se mi, ko ti na razgovoru za delo ” šef” reče, da četudi boš dober prodajalec, prodajalka, če ne bo kemije v kolektivu, nimaš šans pri njih, se pravi, TUDI, ČE DELO ODLIČNO OPRAVIŠ, oni iščejo osebo, ki bo ” eno” z kolektivom. TO JE BOLANO “POSILJEVANJE” , NE PA ISKANJE DELAVCA, KI IMA SVOJO LASTNO OSEBNOST IN PAČ HOČE DELATI!!!

Oprosti, ampak dokler ti ne bo jasno, da je delodajalcu pomembno tudi to, da neka kokoš ali petelin ne vnaša slabe volje in razdora v kolektiv bosta ti in tvoja “lastna osebnost” ostala kjer sta. Ker si lahko super-in-najbolj-kul in prodaš pol več kot naslednji v vrsti – ampak če zaradi tega trpi ostalih XY ljudi v ekipi se je takega pac treba znebiti po kratkem postopku.

--- I swear, by my life and my love of it, that I will never live for the sake of another man, nor ask another man to live for mine.

Iz tvojega posta je razvidno da iščeš na delu prodajalca/ke. V tem primeru je tudi prodaja, ne samo tvoja ampak šteje prodaja celotnega kolektiva, veliko odvisna od tega kao se kolektiv razume. In če si individualist in se ne razumeš z ostalim kolektivom bo pametn šef neredil konec. Ker on mora gledati na vse. To je enako kot kolektivni sport kej ti pomaga posameznik če dela razdor v ekipi?
Če si individualist potem moraš v panogo kjer potrebujejo individualiste.
Kar predstavlaj se da prides kot stranka v trgovino kjer se trgovke vse gledajo postran in ena drugi ne pomaga. Negativna energija te odbije in vprašanje kdaj še prideš

ne razumeš
imaš ljudi, ki delajo sam razdor po firmi
mi smo imeli dva zaposlena, ki sta non stop delala zdrahe, prepir med ljudmi, non stop neka kregarija in delo v takem primeru trpi.

in ja, takih delavcev se je za izogibat in to je mišljeno pod kemija…
ne pa to, ali ste non stop na “mi se imamo radi, radi radi radi”

v takih kolektivih, kjer se začne tisto “mi se imamo raaaaadi” hitro pride do tega, da se mi, ki se imamo tako radi, tudi obupno skregamo…..

Oprosti, ampak dokler ti ne bo jasno, da je delodajalcu pomembno tudi to, da neka kokoš ali petelin ne vnaša slabe volje in razdora v kolektiv bosta ti in tvoja “lastna osebnost” ostala kjer sta. Ker si lahko super-in-najbolj-kul in prodaš pol več kot naslednji v vrsti – ampak če zaradi tega trpi ostalih XY ljudi v ekipi se je takega pac treba znebiti po kratkem postopku.[/quote]

Kokoši in petelini so ponavadi ŽE v kolektivu in bog ne daj, da pride kdo, bolj sposoben od njih, ker bodo zafrustrirani in sledilo bo veliko sranje.

BRAVO ZA ZADNJI KOMENTAR.

Jaz sem imela tako izkušnjo. Prišla sem v firmo, kjer me je ožji kolektiv od prvega dneva grdo gledal, ta glavna me pa ni sprejela in je toliko časa nergala, da so me ven vrgli. Težka izkušnja za mene.Sedaj mii je jasno zakaj so ves čas razgovora govorili, da bi najraje zaposlili fanta (a nobenga niso našli in so potem mene vzeli). Odgovornost in slaba odločitev predvsem z njihove strani, saj si jaz lulčka ne morem narisati, da bi me sodelavka sprejela . Delati s sami mi babnicami je tudi težko, sploh v majhni firmi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close