raziskava pokazala, da so izdelki v hoferju in lidlu bolj kvalitetni
ste videli včeraj po dnevniku rezultate preiskave kvalitete krem za sončenje?
moram reči, da so me zelo presenetili. in sicer da so se lidlove in hoferjeve kreme izkazale za najbolj kvalitetne, kvalitetnejše celo od tistih, ki se kupijo v dm-u.
mislim, katastrofa. jaz sem se pa vedno skeširala v dm-u.
ste kupile kdaj tam sočno kremo (lidel ali hofer)? kakšne so vaše izkušnje?
sprašujem, ker me mika, da jo bi kupila in sprobala…
No, roko na srce, se izdelki iz DM ne smatrajo za drage, a ne? Veliko veliko dražjih je, se tudi tisti iz DM smatrajo za poceni, cenene. Je pa dejansko zanimivo, da so se tisti najcenejši izkazali za veliko bolj kvalitetnih od tistih dražjih, to pa je zanimivo in vredno razmisleka. Plačamo več, da bi dobili več, dobimo pa veliko manj.
Jaz že vsa leta kupujem Lidlovo sončno kozmetiko in je res super, je ne zamenjam za nobeno drugo, pa še draga ni.
Jo pa zelo hitro zmanjka in potem je konec, ne nabavijo jo več, čeprav sredi poletja. Zato sem letos kupila vse v zadostnih količinah takoj, ko je prišlo na police, ker vidim, da nekaterih izdelkov že sedaj ni več.
Hofrovih reči ne poznam, mi njihova kozmetika nekako ni, ne verjamem, da je kvalitetna, ker vse kar sem do zdaj kupila, je bilo zanič, pa sicer dosti ostalih stvari kupujem v Hofru, ampak kozmetika me pa ne prepriča. So pa zelo dobre stvari še v italijanskem Evrospinu, pa zelo poceni so.
Jaz uporabljam hoferjeve kreme za sončenje in tudi tisto mleko za telo 24 ur (ali nekaj takega) in so super. Imam velike težave s kožo in sem zelo težko našla kremo za sončenje, da me ni po obrazu pekla. Hoferjeva me niti malo ne peče. Pa mleko za telo je tudi primerljivo z mlekom, ki sem ga kupovala v lekarni (26 EUR), hoferjevo 1,50 EUR.
To, da je lidlova med boljšimi, namreč po včerajšnji objavi raziskave ni res…. je bila bolj odzadaj, prva sicer res hoferjeva, dm-ova ne daleč za njo.
sama sicer v te raziskave ne verjamem…ker je so recimo upoštevane banalne stvari, recimo kako so navodila za uporabo razumljiva pa takšne stvari…raje bi se osredotočili na vsebino in sestavine! potem bi bila pesem čisto drugačna… sicer pa tudi vsako leto ene in iste kreme testirajo…naj raje vključijo VSE ki obstajajo na trgu al pa jih malo zamenjajo…
No, če se spomnim Hoferjeve izpred dveh let, ko se ja na naši koži vse svaljkalo, po dnevu smo bili pa v flekih na hrbtu vsi opečeni, ne moremo generalizirati na “hoferjeva” krema je pa super.
Tam lahko enkrat dobiš super stvar, potem pa 5x kupiš sranje.
Nemci so testirali Hofer oz. Aldi in ugotovili, da je ca. 35{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} nakupov res ugodnih, ostalo je pa po normalnih cenah oz. cena v razmerju s kvaliteto v 65{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} (za malo denarja-malo muzike, za več denarja pa dobiš kvaliteto).
Če hočeš kupiti dobro, je ponavadi povsod treba seči v žep.
Natanko tako tudi je, testirajo se nekatere pomemebne lastnosti kreme, toda še več nepomembnih. Vse ocene imajo isto težo pri končni oceni. Torej prisotnost dokazano škodljivih sestavin lahko v končni oceni kompenzira dejstvo, da je občutek na koži po uporabi kreme prijeten :).
Nihče pa v testih ne omeni, daje marsikatera od teh krem vsebuje filtre, ki so na soncu neobstojni, ima sestavine ki zamašijo pore in ne vsebujejo niti kančka antioksidantov, ki lahko vsaj deloma omejijo poškodbe kože zaradi sončenja.
Tudi seicer praktično nihče ne poglede natančno kaj se testira in kako je ocenjena posamezna lastnost; je pač veliko lažje pogledati samo končno oceno,