Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Razkoščičevanje sadja in obarvani prsti.

Razkoščičevanje sadja in obarvani prsti.

Nujno prosim za nasvet. Včeraj zvečer in danes zgodaj zjutraj sem razkoščičevala slive, sedaj imam prste in okrog nohtov temu primerno obarvane. Drgam dol, z limono in ostalimi zadevami, pa ne gre. Predvsem me moti in se mi mudi, ker grem “kmalu”, ko še skuham marmelado direkt delat in s takimi prsti mi je ogabno. Grrr.
Kako naj spravim dol? Hvala. 🙂

Tudi sama sem imela take težave…

Nič ne pomaga, razen da tako delo opravljaš v tistih tankih medicinskih rokavicah. Kaj pa vem, mene sicer rokavice pri delu motijo, ampak, če hočeš imeti čiste roke, jih moraš uporabljati pri tovrstnih opravilih.

poskusi še s sodo in toplo vodo

Jaz si vmes veckrat umijem roke, potem je obarvanost minimalna ali pa je sploh ni.

žposkusite s Stelexom, za slive ne vem, za večino drugih stvari, ki ne grejo z ničemer drugem, pa gre.

Hvala. Vse kar imam pri roki sem poskusila. Rezultat je oguljeni prsti ;). A še vedno obarvani.
Od limone, sode, mleka, čistila za steklo, gel za kopalnico -še najbolj je ta pomagal…vse z krtačko.
Ponavadi gre dol po treh dneh, meni rabi danes prej do 10h. Če ne si bom polakirala z lakom takim da bo manj opazno.
Me pa moti! Grrrrr.

To vedno, pa mi ne pomaga, žal.

Mene motijo, ne uporabljam.

Nekaj malega je šlo dol še zmočnim detergentom za posode-svelto, kis, čistilo za steklo -diplo. Ter šnopcem, alkoholom.
Lak za nohte, odtenek pastelno roza, umazano roza, rahlo povleče na rjavo je zadevo precej prekril.
Škoda da nimam laka v slivovi barvi ali slivov motiv. 😉

Poleg tega me je skrbelo, če bom do 11h v službi(zaradi marmelade) in sem že. Prej še pod tuš. nekaj malega pojest in od doma.
Nohti so lepi :))

Cedevita. Za cistit obarvane roke meni najboljse sredstvo. Ali pa citronka. Kolikor ne gre dol, pa na roke oprat par kosov perila, npr kake zokne. To je pa od kolega metoda :))) in tudi ni slaba.

Vidim, da sem prepozna, pa vseeno. Pomaga citronka. Žličko citronke v dlan, malo vode drgneš in mencaš, nato uporabiš še krtačko za nohte in spereš. Problem zna biti kaka manjša ranica, ker zelo peče,

Mene motijo, ne uporabljam.
[/quote]

tanke rokavice iz nitrila tiste, posebne za kuharje, nikoli ne motijo – mene že ne.

Si jih vedno dam gor, ko imam opravka s perutnino, mastnim, živili, ki obarvajo kožo…..

Hvala, glede cedevite/ citronke ne poznam, pa tudi je doma nimam.
Ta drugi nasvet sem tudi, praškast detergent(prah), pa tekoči pa na roke grobe brisače oprala 😉

Bom pa sprobala :))

Hvala 🙂

New Report

Close