razlaga zakona
Pozdravljeni,
še vedno ne dobim ustrezne razlage glede dodatka 9. člena, 2.točka Zakon o plačah delavcev v javnih vzgonjo-izobraževalnih zavodih. Na pristojnem ministrstvu so mi odgovorili, da se omenjena točka nanaša na delavce, ki delajo le v šolah in zavodih, namenjenim izobraževanju otrok s posebnimi potrebami, v katerih poteka izobraževanje po prilagojenih V-I programih in posebnih programin in ne velja za strokovne delavce v rednih osnovnih šolah. Kje lahko preverim na koga se določilo 2. točke nanaša, saj člen ne določa konkretno vrsto zavoda. Dodatek sem prijemal in tudi na ministrstvu imajo najverjetneje vpogled v strukturo mojega količnika (saj ja nakazujejo denar), pa ni bilo nobene informacije, da kaj ne bi bilo v redu.
Hvala za pomoč.
Ne vem, kje bi lahko dobili informacijo, s katero bi bili zadovoljni. Avtentično razlago zakona daje samo državni zbor, ostalo so mnenja. Če sam izplačevalec določenega dodatka po eni strani pravi, da do njega niste upravičeni, po drugi strani pa vam ga izplačuje, potem ne vem več naprej. Očitno torej tudi njim ni čisto jasno, kdo je do tega dodatka dejansko upravičen.
Lep pozdrav,
Katarina
Forum je zaprt za komentiranje.