Različni nazori
Malce sem preletel teme o problematiki družinskega zakonika in vaše ZA ali PROTI družinskemu zakoniku.
Ste imeli zelo zanimivo debato. Sicer bo po mojem mnenju še kakšen dan trajalo tole prepričevanje prepričanih, potem pa bo počasi utonilo v pozabo. Do naslednje runde, ko bo zopet politika zakuhala kaj na tem področju in se bomo zopet delili na takšne in drugačne. :-))
Med tem pa morda malce razmišljanja in lahkotnejša tema.
Zanima me, ali je možna dolgotrajna in uspešna zveza dveh (pa naj bo to moškega in ženske, ali pa dveh oseb istega spola, da ne bomo diskriminatorni), ki imata recimo po vprašanjih osebnostne svobode diametralno nasprotno prepričanje. (za tiste malce bolj razgledane… to ni delitev levo in desno, ot nam jo servira naša politika)
Skratka… ali mislite, da je možna kvalitetna in dolgotrajna zveza, kjer je nekdo konzervativen, drugi pa liberalen?
Je to med njima nepremostljiva razlika, za uspešno skupno sobivanje?
Po moje je razlika nepremostljiva in dobre zveze ne more bit, razen, če en ves čas nojevsko tišči glavo v pesek.
To je povsem individualno vprašanje oz. se tiče izključno dveh, ki sta ali mislita da sta v zvezi. Nekateri tudi zmorejo hudo resne zveze na daljavo, torej je vse mogoče.
Ma daj smrklja nehaj nam že težit s svojimi otročjimi pogledi. resna zveza na daljavo, svašta. resna zveza je, ko dva skupaj živita, delita življenje, ne pa to, da se ti z enim enkrat na teden vidiš. dajte si mulci že poglede razjasnit tam na facebooku, ker takole malo butasto izpadete.
Človek pajek…da razčistima – nisem šmrklja.
Napisala sem, da ljudje tolmačijo najrazličnejše kombinacije kot vrhunske in uspešne. Moje osebno mnenje pri tej temi je, da ne gre skupaj to, po čemer sprašuje watamaro.
Watamaro, Watamaro kaj si ti to spet ujagal? 😉 :))
Menim zelo podobno. To je skoraj nekako tako kot če bi v zvezo dal swingerko in skrajno vernega konzervativca 🙂 Pač se ne izide, v nekih odtenkih morda ob določenih lastnostih ampak v večini pač ne, sploh pa ne dolgo.
Nekaterim lahko narišeš, pa bodo trdili drugače. Za nekoga jing jang, za drugega drvenje v prepad. To je tako kot če bi trdili, da istospolno usmerjeni ne morejo se.xat. Očitno lahko:)).
Ja lahko, ampak dolgoročno? Jing Jang običajno (v večini) deluje pač nekaj let 🙂 Jing Jang razmerja običajno ravno propadejo tam ob tistih ”magičnih” cifrah, okrog 5-7 let…… ko so napake očitne pa ekstra moteče za vsakega, sploh ker so totalno kontra osebnosti…..
Hja, spet različno in odvisno od tega, kaj je za koga dolgi rok. Se najdejo ljudje, ki je vse kar seže dlje od treh let, dolgo rok. Ne razmišljajo vsi do groba:).
Vse je odvisno od tega, kako drug drugega doživljata.
Ali se dopolnjujeta ali pa ovirata s svojimi prepričanji.
da bi zveza trajala več kot 16 let je tako ali tako brezveze – mulc lahko pri 15-ih že dela in se na 3/4 sam preživlja, torej ni več razlogov, da bi ga več obravnavali kot mladiča, ki potrebuje nego obeh staršev.
Jasno, da 2 z zelo različnimi prepričanji in nazori ne moreta dolgotrajno bivati skupaj. Glede osnovnih življenjskih načel morata biti povezovalno sklepčna.
Če najdeta nek skupni interes, potem morda gre. Tu dam lahko za primer Oneta. Čeprav je zase izjavil, da je drugačnih nazorov mislim, da bi se Primcem kar lepo ujela.
Seveda je. V primeru, ko bi vsak od njiju volil nasprotno, jima sploh ni potrebno iti zapravljat časa na volišče, ker bi se njuna glasova medsebojno izničila. Tako gresta lahko namesto tega na večerjo, ali na celodneven izlet, ali kam drugam se lepo imet 🙂 Tako moja dva starša že 50 let.
Če prav razumem, ne govoriš o svetovno političnem nazoru (čeprav gredo vsi odgovori bolj v to smer), ampak dejansko o osebnih prepričanjih, torej večji ali manjši zategnjenosti?
Poznam take pare in očitno se da preživet. Bi pa rekla, vsaj kolikor jaz poznam takih primerov, da kombinacija liberalen mož, kons. žena deluje, obratno pa ne, razen če ni tip copata.
Če pa govorimo o svetovnem nazoru, se mi pa zdi nemogoče.
Ne glede na to kar govorimo je takšna zveza zelo težavna… Ker nekdo mora popustit, pogoltnit totalno kontraprepričanje partnerja…. Običajno liberalec pade na konzervativni nivo (pri tradicijah kot je praznovanje božiča, novega leta, 1. november ipd.) zavoljo mira pri sorodnikih in družini, konzervativec pa pri kakšnih majnših zadevah (če sploh)
V večini primerov je liberalno prepričanje višje od konzervativnega, tu predvsem merim če nekdo ne želi praznovati božiča ker se mu zdi to butast make up ”praznik” ali pa ne želi praznovati oz. iti na grob kot črede ovčk za 1. november ker si je nekdo tako izmislil. Se pravi pri primerih ”tradicije” običajno pade liberalec napram konzervativcu in je nesrečen.
Pri političnih prepričanjih je pa itak načeloma vseeno sploh v Sloveniji…. jaz marsikdaj volim levico zato ker ne prenesem Janše, ker mi je tip pač res zdrahar na kubik.
Jing Jang resne zveze so vse neresne. Zakaj bi se sploh skušal prilagodit človeku, ki ni na tvoji valovni dolžini ? Pa kako te bo taka partnerka dopolnjevala ? Če že bo zavirala tvoj razvoj, z luzersko mentaliteto, brez entuziazma, ciljev v lajfu, to potem prenašala še nate.
Jaz mislim, da brez težav, če gre za dve dovolj odrasli (spet ta beseda) osebi. Moja je na primer volila za eno stran, jaz bi skoraj volil kontra od nje, ampak na koncu sploh nisem volil, ker mi je bilo vseeno.
Tudi, če bi bil povsem kontra njej, to ne bi vplivalo na najin odnos. Vsak bi povedal svoje argumente in ne bi bilo nobenih zamer ne pri njej, ne pri meni. Šlo bi le za eno malo bolj dramatično razpravo in to je to. Marsikje imava kontra stališča. Uspešno sprejemava drugačnost drug drugega.
Iz prve roke. Taka kombinacija na dolgi rok no go. Nasprotja se sicer privlačijo, ko pa gre za recimo za take diametralne primere pa nikakor ne. Kot je napisal Matkic, se vecinoma liberalec prilagaja in enkrat mora pocit.
Kaj je pri nas politično levo in kaj desno, je vprašanje. Če govorimo samo o političnih strankah, in ne konkretnih politikih, sta za moje pojme naslednji stranki izrazito profilirani: SD na levici in NSi na desnici. Vse drugo je ali stokrat prebarvana LDS (ZAAB, Zares, SMC), ali pa SDS, v kateri je kljub temu, da naj bi šlo za desno stranko, cel kup bivših zagrizenih komunistov. ZL je muha enodnevnica, ki bo propadla po tem mandatu državnega zbora, ker so izrazito radikalni. V Sloveniji ni takšno okolje kot v Grčiji (mi imamo boljše delovne navade), zato taka stranka ne more preživeti na dolgi rok. Naši levičarji in levičarji v ZDA niso enaki, tam demokrati nimajo povezave z bivšo komunistično partijo. Pri nas pa vse stranke na levici črpajo iz te osnove. Desnica pa je preveč obremenjena z domobranci in povojnimi poboji. V ZDA bo demokrat kot levičar šel v cerkev, pri nas se levičarji čudijo vernikom in jih obtožujejo, da verjamejo v pravljice.
Torej, če se dva resnično ljubita in vidita več kot nam ponujajo te naše stranke in RKC, potem njuna veza lahko obstane. Le nasedat ne smeta medijem in okolici. Predvsem morata biti pripravljena sklepati kompromise. To pa včasih počnemo tudi nevede in se desničar začne pomikati proti sredini, levičar pa tudi. :))) Sicer pa poznam nekaj parov v kombinaciji levičar in desničarka in nobenega para v obratni kombinaciji: desničar in levičarka.
A samski so pa neopredeljeni al so preveč skrajno, da ostajajo samski?
A samski so pa neopredeljeni al so preveč skrajno, da ostajajo samski?[/quote]
Te zanima moja opredelitev? O nekaterih stvareh imam konzervativno stališče, o drugih pa liberalno. Nisem ubogljiva volivka, ki bi glasovala za vse, kar predlaga določena politična opcija, četudi ni v redu.
Tisti posamezniki, ki so izrazito politično opredeljeni, pa najprej dobijo partnerje, ker se motovilijo na sestankih, dogodkih in shodih stranke, ali v cerkvi. :)) In tam veselo ugotavljajo, kako so “duše dvojčice”…v resnici pa že dobro “oprani”.
A samski so pa neopredeljeni al so preveč skrajno, da ostajajo samski?[/quote]
Te zanima moja opredelitev? O nekaterih stvareh imam konzervativno stališče, o drugih pa liberalno. Nisem ubogljiva volivka, ki bi glasovala za vse, kar predlaga določena politična opcija, četudi ni v redu.
Tisti posamezniki, ki so izrazito politično opredeljeni, pa najprej dobijo partnerje, ker se motovilijo na sestankih, dogodkih in shodih stranke, ali v cerkvi. :)) In tam veselo ugotavljajo, kako so “duše dvojčice”…v resnici pa že dobro “oprani”.[/quote]
🙂
Hočeš povedat, da si ti “nečista”? 😉
Tisti posamezniki, ki so izrazito politično opredeljeni, pa najprej dobijo partnerje, ker se motovilijo na sestankih, dogodkih in shodih stranke, ali v cerkvi. :)) In tam veselo ugotavljajo, kako so “duše dvojčice”…v resnici pa že dobro “oprani”.[/quote]
🙂
Hočeš povedat, da si ti “nečista”? ;)[/quote]
Ja. 😉
Forum je zaprt za komentiranje.