Razlika garsonjera in enosobnim stanovanjem
Pozdravljeni,
ali mi lahko prosim nekdo razloži razliko med enosobnim stanovanjem in garsonjero.
Po moji definiciji bi moglo biti enosobno stanovanje kuhinja+dnevni prostor in posebej ena soba. Garsonjera pa večji prostor kuhinja in dnevni prostor s spalnico, vse v enem prostoru.
Hvala in lep pozdrav
Enosobno stanovanje ima eno sobo. Torej hodnik, kopalnica, kuhinja, soba. Če je dnevno bivalni prostor združen, torej dnevna in kuhinja v enem, spalnica pa posebej, je to enoinpolsobno stanovanje, nekateri ga označujejo tudi za dvosobno.
Garsonjera ima pa poleg hodnika in kopalnice samo en prostor, v katerem je vse. V nekaterih garsonjerah imaš celo kuhinjsko nišo posebej, vendar tam ne moreš postaviti jedilne mize, npr.
Sicer pa, ni tako pomembna uradna oznaka kot funkcionalnost.
Hm… Pri naju je bila kuhinja posebej z jedilnico, dnevna in spalnica pa skupaj – pa je to bilo enosobno.
V bloku, kjer smo živeli že dolgo nazaj: je bila kuhinja z jedilnico, pa posebej dnevna, ki je bila hkrati spalnica in tudi dokaj velika, potem je bila pa še ena mini soba, moja otroška – pa je bilo eno in pol sobno, ker je bila tista soba tako manjhna.
Pri tašči je skupaj dnevna s kuhinjo in jedilnico – vse skupaj malo večje, pa ena velika spalnica – se pravi celo manj prostorov kot tam kjer smo prej živeli, pa naj bi bilo dvosobno stanovanje. Vsekakor tudi po kvadratih večje od najinega stanovanja (prvi odstavek).
Garsonjera – če je kuhinja v dnevni s spalnico.
Forum je zaprt za komentiranje.