Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek razlika med albancom in šiptarjem?

razlika med albancom in šiptarjem?

sošolka mi je zamerila, ker sem ji rekel, da so šiptarji isto kot albanci.

Albanc je z albanije. Šiptar pa iz šiptarije :)))

ista g..na

Sqipe pomeni sin orlov.

Šipci so iz kosova.

Zdaj še manj razumem.
Zakaj mi je zamerila?

Ja, pa eni imajo belo kapco, samo ne vem, kateri:-))))))))))))))))

isti šit

Pri kalimerotih je ista fora kot pri črncih – med seboj se v enem stavku 15x pokličejo nigger in nikomu ništa, če pa to stori belec pa ga zaprejo za 10 let zaradi rasizma. Isto šiptarji. Nekaj se hočejo preseravati pa biti zajebani, to je vse kar je na tem.

Ahaaaa, to zato ker imajo tiste kljune kljukaste. 😀

Pošlji jo nekam, ker je zabita kokoš. Vsaj ti bodi razgledana kokoš. V albanščini se Albanija imenuje Shqipëria, v prevodu “dežela orlov” in Albanci se med sabo s ponosom imenujejo Shqipoj ali Shqiptoj. Mi jim ljibkovalno rečemo Šiptarji ali Šipci ali Vaterpoljisti (zaradi vaterpolo kapic najbrž?!) in pol so vsi užaljeni. Ma kdo jih bo zastopil…

1. Ne sklanja se z Albancom, ampak Albancem; podobno kot s stricem in ne stricom.

2. Uradno poimenovanje omenjenega naroda je pač Albanci. Kako se kličejo med sabo, je njihova stvar (kot se, zelo banalen primer, partnerja lahko pokličeta dragi/draga, pa to še ni razlog, da ju boš tudi ti tako klicala). Seveda ne bi bilo nič narobe, če nekoga imenuješ tako (saj gre konec koncev le za besede, skupke glasov, ki imajo dogovorjen pomen), če se tvoj sogovornik s tem seveda strinja. Šiptar je med Nealbanci načeloma uporabljen slabšalno, zaničevalno, zato razumem, da marsikateri Albanec pač ne mara tega poimenovanja. Zakaj bi vztrajal pri svojem? Saj človek menda le ni tako zelo hudoben, zafrustriran? Tudi če ti nekdo reče, da ga kliči Mare in ne Marko, verjetno ne boš trmasto vztrajala pri svojem, razen če bi mu rada nagajala, ga prizadela, kajne? Poimenovanje je na koncu še vedno le poimenovanje (pa naj gre za osebno ime, narodnost itd.). Človek pa je človek, vsak zase svet. Raje se ukvarjaj s posameznikom.

Republika e Shqipërisë – Republika Albanija

Geslo: Ti Shqipëri më jep nder, më jep emrin shqipëtar (Ti, Albanija, mi daš ponos, ti mi daš ime Albanec.)

To najdemo v Wikipediji. V real lajfu slišimo pa “o brat Šiptar” (med sabo), za nas pa je, seveda, Albanec ali Kosovar (novodobno ime). Enako je s črnci (nigger), kot je nekdo zgoraj navedel, ali pri Romih, ki se imenujejo “brat Cigan”, ko pa mi civili (po romsko) rečemo Cigan, pa … žaljivka?!

A si Nemci med sabo rečejo “Nemec?” Ti si pa tudi brihten … 😉 Še vedno ne razumem, zakaj bi nekoga imenoval z besedo, za katero ti je jasno, da je noče slišati s tvoje strani. Človeška hudobija, neumnost?

Če v isti debati omenjaš Nemce in Albance je več, kot očitno, da še vedno ne razumeš in nikoli tudi ne boš razumela. O brihtnosti pa ne bi. Razen, če tudi ti nisi živela skoraj 15 let z Albanci (Kosovarji) in imela številne prijatelje med njimi. In jih imaš tudi danes.

Ne gre za primerjavo med Nemci in Albanci, lahko bi karkoli drugega vstavila. Gre samo za to, da je konec koncev to samo beseda. In če je nekdo noče, zakaj bi jo uporabljal? Če se nekdo strinja, potem pa ni problema. Ja, tako enostavno je vse skupaj.

ja :((((

Zoti për t’ju ndihmuar

Gospod, ki vam pomaga?

:)))) ne, Bog naj ti pomaga

V redu. To si bom razlagala tako, da ti je pač zmanjkalo argumentov oziroma si dojel, da je to, kar sem zapisala, edino logično. 🙂 Pa lahko noč.

🙂 lahko noč

Ne vem zakaj sprašujete določene stvari, če potem niste zadovoljni z razlago…

v JNA so se povohal med seboj inse med seboj klical al sporazumel z OJ ŠIPTOR

Mogoče pozna odgovor na to vprašanje kdo iz vlade?

slovencem se tudi reče butalci, to je eno in isto, pa se RS še vedno ne reče republika butale. :)))
butalci si lahko rečejo med sabo, če jim pa čefur reče da so butalci so pa užaljeni. pa razumi če lahko.

New Report

Close