Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Razlika med kozmetičarkami?

Razlika med kozmetičarkami?

Pozdravljeni!
Imam problem-prosim da mi pomagate. Nameravam se odpravit h kozmetičarki,da bi mi očistila ogrce z nosu in rada bi jo še vprašala kateri so načini odstranjevanja dlačic nad zgornjo ustnico. Torej razložila bom.

Imam probleme z dlakami na celotnem telesu,najbolj pa me psihično ubijajo dlačice na obrazu,natančneje nad zgornjo ustnico. Nameravam pogumno stopit h kozmetičarki in ji povedat za ta problem,ki me ubija. Volja me je že minila,da si dlačice vedno in vedno belim z belilno kremo in da po 15 minut posedam v kopalnici,da se mi pobelijo….vendar to ni rešitev,saj se vseeno vidijo. Zelo mi je nerodno,ko se pogovarjam z katero koli osebo(ki mi ni zelo blizu) saj se te dlake vidijo. Veliko sem brala o tem po internetu,govorila z zdravnico,vendar vse kaže na lasersko odstranjevanje,a žal sem še premlada za katere koli take posege. Pri meni gre najverjetneje za hormonsko ne ravnovesje,ampak kot prej sem že omenila,da sem premlada in da sem še v fazi razvijanja. Če kdo pozna kakršen koli način odstranjevanja doma, naj prosim napiše svoje izkušnje z tem.
Poskusila sem z pinceto-to strašno boli,vendar to je največji problem pri meni,da nimam dlak samo eno ali dve,ampak jih je na stotine. Po pravici povedano me je malo strah,da si to ven populim,kaj pa če mi bodo bolj črne ter trde zrasle? Potem nisem nič rešila,sem si pa naredila problem do konca življenja.
Brala ter se posvetovala z farmacevtko o serumu BIOXET-u,vendar se mi znova pojavi strah o trdih in še bolj gostih,črnih dlačicah. PROSIM pomagajte pri tej odločitvi,kaj naj storim,če pa je že kdo poskusil kaj ne bolečega in učinkovitega doma,je pa nasvet itak da dobrodošel.

Imam še en problem,ogrci na nosu. Malo po malo sem si sama ven tiskala,vendar ni pomagalo,znova so se pojavili. Obraz sem si prala z takšnimi in drugačnimi kremami…tudi od Garnier-ja za globinsko čiščenje obraza. Ne morem reči da ni pomagalo…pomagalo je toliko,da na dotik,je bil moj nos gladek in ne hrapav,kot kakršen šmirgli papir. Mazala sem si z BIO OIL-om, vendar mi po 2 tednih uporabe ni pomagalo. Moj nos je čisto poln tega, in že meni je zelooo grdo. Puder mi tudi noče najboljše prekrit,ampak želim si da bi se tega znebila.

Torej moji problemi so taki,vendar me še otežuje eno vprašanje. Veliko ljudi govori,da je ta kozmetičarka boljša od druge. Mene pa zanima KAJ JE RAZLIKA MED KOZMETIČARJI? In še,po kolikšnem času izgine rdečica?

Prosim pomagajte mi čim prej,saj sem že obupana,in to vse bi opravila čim prej. Upam da je razumljivo napisano.
LP

Živjo!

Koliko pa si stara?
Verjetno bi bilo v redu, če bi te zdravnica poslala na hormonske teste, da vidijo, če je vzrok v tem. Če je, začneš z zdravniško terapijo, če ne pa pojdi res h kozmetičarki. Razlike v kozmetičarkah so verjetno samo v preparatih in napravah, ki jih uporabljajo. Tako, da pač izberi eno in pojdi. Ogrce ti bo stisnila in dlake ti bo lasersko odstranila pa je. Te laserske postopke je treba ponavljati na vsaka 2 ali tri tedne (vse skupaj 6x) če se ne motim – odvisno od laserja, verjetno, glede ogrcev pa je verjetno najbolje, da greš spet na stiskanje ko se vrnejo. Jih bo pa po vsej verjetnosti vse manj večkrat kot boš ponovila “vajo”. Aha, pa še to – laser je uporaben, če so tvoje nezaželene dlačice temne, sicer ne deluje prav dobro. Vsekakor se pojdi pokazat kozmetičarki, pa ti bo ona znala najbolje svetovati.

Lp

Stara sem komaj 16,če grem na hormonske teste,se bojim da bom na vsake 2-3 mesce hodila na kontrolo,brez potrebe,da me bodo tam samo gledali pomagali pa ne. Z osebno zdravnico sem govorila in rekla mi je,da se malo boji,da bi jemala tablete ali kaj podobnega,saj sem še v fazi razvijanja.
Najverjetneje pa se bom mogla z tem sprijaznit,da sem poraščena-tako ali drugače(saj tu ne govorimo le o obrazu ampak celotnem telesu,stegna imam tudi poraščena,tako da ko si želim oblečt krilo,grem najprej pod tuš za 30 min da si obrijem vse dol,na bazen se ne hodim kopat,saj me je sram,ker imam tudi pod popkom zeloooo temne in goste dlake…me je že volja minila vsega tega britja in mazanja ter čakanja v nič). Psihično sem že proti koncu. Najbolj pa me še to jezi,ko mi ljudje,prijatelji,sorodniki rečejo,da se nič ne vidi in da bo minilo,še hujše pa je da ti nekdo reče DO POROKE ŽE BO. Ajja? In kako naj fantu v oči pogledam,ko mu bo pa to takoj v oko padlo? Zamislite si,da se obriti fant obljublja z kosmato žensko? To me v jok spravlja.
Nimam ne vem koliko denarja na razpolago,da bi v vsake bedarije šla in poskusila. Vem tudi da kozmetičarji niso poceni,ampak vseeno,gre za MENE. Upam,da me kdo razume!! 🙁

Saj veš, da je preko foruma nemogoče povedati vzroke poraščenosti.
Če je zdravnica dala mnenje, da se ji ne zdi pametno delati hormonskih testov jo pač poslušaj. Lepo, da si se najprej obrnila k njej.
Ko greš naslednjič k njej jo povprašaj še o njenem mnenju glede laserja.
Sicer pa smo vse punce “preklete” s trendi depiliranja in nimaš kaj – če se kosmata ne počutiš v redu, se boš pač morala depilirat. Če si lahko privoščiš, poišči eno kozmetičarko in pojdi k njej enkrat na mesec na depilacijo – vse, noge, ustnica, bikini – kar te pač moti. In naj te ne bo nič sram iti – saj so vajene že vsega hudega :).
Drugače pa lahko opraviš tudi sama doma. Bo pa verjetno trajalo dlje.

Lp

Imam takšen in drugačne razloge zakaj si ne morem privoščit,zakaj je ena stvar taka in drugačna. Vem,da je to noro kaj bom napisala ampak vseeno,če nekomu poveš,je lažje v srcu.
Starosti kakršne sem jaz,lahko ta test opravim le v Ljubljani,ker pa sem pač zelo daleč od nje je bolj težko vse,ampak vseeno. Kot sem že prej napisala da mi ni vredno,da bi šla,da bi me gledali. Kot druga stvar pa je ta,da me muči najbolj to, da ko bom imela fanta kaj bo takrat? Potem sem POGORELA. Obstaja teorija,da bom kdaj v življenju imela moža in da se bova odločila za družino-kaj bom takrat delala ko sem pa(grdo/čudno se sliši)poraščena povsod(še v riti). To je to da me najbolj ubija,ZAKAJ SEM JAZ TA? En par punc se pritožuje, da imajo dlake tu in tam,da so kostame kot opice,ko pa ti kaj pokaže(naprimer stegna) pa vidiš da ima kakih 5 dlak. To mi je najhujše,da se ne morem hodit kopat na bazen.
Minka12 ali mogoče veš koliko približno stanejo kozmetičarji,za tak problem kot sem jaz?

Najprej – glede hormonskih testov – ponavadi samo daš kri in urin in potem dobiš rezultate k tvoji osebni zdravnici, tako, da ni treba hoditi nikamor daleč zaradi tega, razen do najbližjega laboratorija.
Z depilacijo pa je tako, da je kozmetičark vse več in še boljše, če nisi iz Ljubljane, ker to pomeni, da so veliko cenejše.
Jaz osebno grem na vsaka 2 meseca na nego obraza – na stiskanje mozoljev in ogrcev in na vsake 3 tedne na depilacijo nog, pazduhe, na brazilsko depilacijo. Za vse to dam cca 30€, za nego obraza pa 22.
Če nimaš dovolj denarja opravi sama! Obstaja na kupe takšnih in drugačnih preparatov. Odločitev je tvoja.
In poznam tudi punco, ki je zelo poraščena – poraščen ima tudi hrbet – zato pač preprosto hodi na depilacijo in je zadovoljna.

Lp

Potem pa bi celo šlo prek. Saj me ne moti to,da imam poraščene spodnje dele nog,saj ima to vsaka ženska in se to doma lahko enostavno pobrije,depilira ipd. Moti le me vse okli drugod.
To bi pa še vprašala,hodiš h kozmetičarki da ti očisti celoten obraz, in ti ne ostanejo brazgotine od tiskanja?
Jaz sem pred 2 leti prebolela vodene koze,in moj obraz je postal zelo poln brazgotin,kljub temu,da nisem tiskala. Moja lica so rdečo-rozana in tam so pa res cele jame. Po obrazu mi pridejo takšni in drugačni mozolji,podkožni,krastavi,gnojni. Moj bratranec je hodil h kozmetičarki in ima zelo grd vrat(luknjica na luknjici) in mene je tega strah da bo meni to tudi nastalo.
A mi lahko bolj natančno opišeš kak pa kaj to gre in kako dolgo si rdeča ipd. (ko pa imaš že izkušnje z tem)
Hvala da mi svetuješ!!

Če si noge sama depiliraš, greš h kozmetičarki lahko preprosto samo na brazilko oz. bikini depilacijo ter obraza recimo. In tudi, če si kosmata kot medved te ne bo nič čudno gledala – tako, da kar brez strahu.
Pri negi obraza je tako, da ti najprej razkuži obraz, potem se loti stiskanja mozoljev – zna bit kar neprijetno, ampak zagotovo jih stisne kot je treba, saj tudi ve kako je pravilno. Sama si doma nikoli ne boš mogla prav stisniti.
Potem še enkrat razkuži, ti mogoče naredi kakšen piling, masko, vse odvisno od pripomočkov, ki jih ima. Moja uporablja še nekaj zadev, ki jih na žalost ne znam na pamet. Potem si seveda rdeča kakšen dan, naslednji dan se še malo pozna, potem pa je vse kot ponavadi. Odkar hodim k njej mi ni nastala še niti ena brazgotina – seveda pa so še vedno tukaj tiste, ki sem si jih prej naredila sama z neprimernim stiskanjem mozoljem. So pa postale manj opazne.

Upam, da sem ti pomagala vsaj malo. In ne sekiraj se preveč zaradi dlak, vse jih imamo, veš, ene več, druge manj, ampak tako je.

Pozdrav

Joj hvalaaa ti….ampak še nekaj 😉 Ne vem se odločit. Odločno bom prestopila prag in stopila h kozmetičarki. Naj ji omenim dlačice nad zgornjo ustnico ali ne? Ali pa preden grem,se naj še pogovorim z osebno zdravnico kaj ona reče?
…in jaz pridem h kozmetičarki,naj si očistim celoten obraz,ali pa samo ogrce(ali pa je najboljše da celotnega razkuži ipd.)??
Še enkrat hvala in upam da mi boš še odgovorila
LP

Zaradi depilacije pa ti res ni treba moriti zdravnice 🙂
Poišči kakšen kozmetični salon, pozanimaj se o storitvah in pojdi. Povej kaj bi rada, kaj te moti in tudi kozmetičarka ti bo predlagala kaj narediti. Verjetno ima tudi kakšen tretma za mladostniško kožo, tako, da to je to.
Če ima na voljo tudi laser, jo vprašaj tudi o tem, ona pa ti bo povedala, če je stanje res tako strašno, da ti svetuje lasersko odstranjevanje ali je dovolj navadna depilacija – predvsem za “brčice”. Ker je površina kože majhna, tudi tretma na koncu ni tako zelo drag.

Lp

Draga punca,
podobne probleme kot imaš ti rešujem dnevno. Poraščenost nad zgornjo ustnico odstranjujem z voskom za občutljiva področja. Ob redni depilaciji (približno 1x na mesec) se dlake razredčijo in stanjšajo). Isto po drugih delih telesa. Je škoda, da doživljaš take travme zaradi tega, ker je res razmeroma lahko rešljiv problem.

Jaz pri negi obraza ne stiskam mozoljev in ogrcev, ker se s tem poškoduje koža (nastanejo brazgotine, rdečica, koža postane še bolj občutljiva) in problem rešimo le za en teden, potem se ogrci pojavijo nazaj. To rešujem s posebnimi pilingi in maskami prilagojeni taki koži, ki je hkrati tudi občutljiva. Seveda je pomebna tudi primerna nega doma.

Upam, da sem kaj pomagala 🙂

LP, Alenka
http://www.studio-glamour.info

Pozdravljeni!
Spet se javljam…vaše poste sem že prej brala in se odločila,da bom šla h kozmetičarki. Šla sem ogrce mi je očistila vendar so se pojavili nazaj,spet bi jo morala obiskat,ampak ker okoliščine ne dovoljujejo,čakam na proste dneve. Bila sem in imam “srečo”, da sem jaz tista kateri rdečica(po tiskanju) izgine po dobrem tednu in zato ne morem spet k njej,ker taka ne morem v javnost,še manj pa v šolo.

Imam pa eno vprašanje glede dlačic nad zgornjo ustnico. Naj povem, da sem jo to tudi vprašala in rekla je da se odstrani z voskom,ko začnejo rasti dlačice,da jih večina uporabi belilno kremo in ko so prave dolžine spet na depilacijo. Povedala mi je, da po depilaciji se naj 2 dni ne bi izpostavljala soncu. Vse je lepo in prav, ampak me skrbi da bom tu tudi rdeča celi teden,da bi se mi pojavile pikice(kot po britju na nogah). Čakam proste dneve in bom videla kaj bo. Ampak moje vprašanje je naslednje:

Predvidevam da je alenkaglamour kozmetičarka, zato imam vprašanje. Ker sem do zdaj vedno in še vedno uporabljam belilno kremo(zadovoljna ali ne,to ne vem povedat,je pa to da dlačice niso črne,se pa vidijo na takšni ali drugačni svetlobi). Uporabljam od Andine, in zanima me,če si jaz dlačice belim vsak teden(npr. vsako nedeljo) bi z tem poškodovala dlačne čebulice in z tem povzročila njihovo izpadanje? Ali bi prekomerno beljenje škodovalo moji koži? Saj po beljenju ali pa ko imam še kremo gor,me peče in imam malo rdečo kožo. Če res lahko poškodujem dlačne čebulice je dovolj, da si belim 1x na teden,ali pa bi bilo potrebno večkrat? Predvidevam, da ima krema v sebi amoniak(po vonju). Pravim, da me je najbolj strah tega,da bi škodovala moji koži.

Prosim za nasvet in upam, da bo kdo videl moje sporočilo in upam da je razumljivo napisano.

LP

New Report

Close