Razlika med morilci?
Mene je pri tem spisku zmotilo to, da navajaš kup IMEN in med njimi RKC (rimokatoliško cerkev) kot celoto. To se mi zdi licemersko in nepravično. Po eni strani so za tebe morilci točno določene osebe (po večini diktatorji) po drugi strani pa celotna cerkev. Ne zagovarjam “morilcev” v kateremkoli režimu ali ustanovi ampak takole posploševati je pa grdo.
Mene je pri tem spisku zmotilo to, da navajaš kup IMEN in med njimi RKC (rimokatoliško cerkev) kot celoto. To se mi zdi licemersko in nepravično. Po eni strani so za tebe morilci točno določene osebe (po večini diktatorji) po drugi strani pa celotna cerkev. Ne zagovarjam “morilcev” v kateremkoli režimu ali ustanovi ampak takole posploševati je pa grdo.[/quote]
RKC je morila mnogo let in še vedno koga spravi na beraško palico, tako da se ne da govoriti samo o enemu papežu recimo v celi zgodovini, ker bi moral po tem našteti veliko število le teh.
Ej, a ti kdaj prebereš kar napišeš preden pritisneš na gumb Oddaj? Kakšno “beraško palico”? A cerkev dandanes koga spravi na beraško palico? Koga? Zakaj? Kaj ima TO veze z “zgodovinskimi” morilci?
Aja, kljub temu, da so po tvoje obstajali “morilski papeži” to še zdaleč ne pomeni, da sem jaz, kot član rimokatoliške cerkve MORILEC!!! Ker če je celotna “RKC” med morilci, sem potemtakem tudi jaz. In ti, če si bil kdaj član KPJ…
Ej, a ti kdaj prebereš kar napišeš preden pritisneš na gumb Oddaj? Kakšno “beraško palico”? A cerkev dandanes koga spravi na beraško palico? Koga? Zakaj? Kaj ima TO veze z “zgodovinskimi” morilci?
Aja, kljub temu, da so po tvoje obstajali “morilski papeži” to še zdaleč ne pomeni, da sem jaz, kot član rimokatoliške cerkve MORILEC!!! Ker če je celotna “RKC” med morilci, sem potemtakem tudi jaz. In ti, če si bil kdaj član KPJ…[/quote]
Preberem seveda! Stare mamke si ne kupujejo nujnega za življenje, da lahko vržejo v pušco od kmečke pokojnine, za katero vemo, da je borna.
In ne nismo morilci vsi, samo namesto RKC bi moral tisti, ki je post začel napisati še DOLOČENE papeže.
Ne v KPJ pa ne nikoli, čeprav so bile zaradi nepristopa tudi velike, velike težave.
Ajajajaja… a dej no, a ti res verjameš tudi vsemu temu kar napišeš preden prebereš in pritisneš Oddaj? Uboge stare mamke, ki si s tresočo roko odtrgajo star košček kruha od ust in ga vržejo v naphano pušico pri nedeljski maši… Še Finžgar in Cankar skupaj nista znala tako patetično opisati “ubogih starih mamk”.
Ajajajaja… a dej no, a ti res verjameš tudi vsemu temu kar napišeš preden prebereš in pritisneš Oddaj? Uboge stare mamke, ki si s tresočo roko odtrgajo star košček kruha od ust in ga vržejo v naphano pušico pri nedeljski maši… Še Finžgar in Cankar skupaj nista znala tako patetično opisati “ubogih starih mamk”.[/quote]
Glede pokojnine in starih mamk se mi oglasi ko boš (če boš) v pokoju in prejemal pokojnino. Velika verjetnost je, da bo ravno tako borna kot jih imajo sedaj stare kmečke mamke. Seveda, če ne varčuješ, kar je pa tudi delno rizično.
p.s. sedaj sva zašla iz teme, ki je bila zastavljena in nima več smisla odgovarjati ti na vprašanje kdaj kaj stisnem in kdaj ne. Gremo nazaj na temo.
General_______ Slabo poznaš komunist-fašistične metode !!! Leta 1991 smo branili svoje domove, vendar nekaterim se to ni dopadlo in so hoteli kriminalizirati naš boj za svobodo od komunizma tako, da so hoteli prikazati osvoboditelje Slovenije kot zločince ( Holmec ) ! In kdo misliš, da je za tem stal , če na ravno komunisti !!!
*
milan kućan: “O odcepitvi Slovenije od Jugoslavije je težko celo misliti, ker to ni nikoli bila moja najintimnejša opcija. Z njo se ne morem sprijazniti.”