Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek razlika med tel št 00385 in 00386

razlika med tel št 00385 in 00386

Vem da je 00385 za Hrvaško in 00386 za Slovenijo ampak kako to deluje v praksi?

Recimo da je moja tel št 040 777 888

in se jaz nahajam na Hrvaškem, a mora sedaj tisti ki me kliče vtipkati 0038540777888 ali 0038640777888?

Oziroma a sem jaz v tujini vedno dosegljiv na 0038640777888 kjerkoli že sem, tudi izven EU?

Pa še glede cene klica me zanima?

Imam predplačniški paket na kartico (5 eurov npr…) in me stane minuta klica v Sloveniji 15 centov, prav tako sms 15 centov,a je to v tujini dražja tarifa ali je vsepovsod enaka cena?

kliče, te kliče na 040xxx xxx…ne rabi spredaj nobenih številk…to je treba dat spredaj če ti kličeš v slo

tvoja telefonska je +38640777888, pa ne glede na to, ali si na hrvaškem, v sloveniji, v Zanzibarju ali pa mogoče celo na Luni, če bi signal segel do tja.

kaj misliš, da bi moral vsak, ki te pokliče, najprej preverit v kateri državi si in potem klicno kodo tiste države uporabit?

eni ste pametni, da glava peče…

za tarife si pa poglej fakin tvojo stran ponudnika. vsak ponudnik ima svojo tarifo.

Tisti, ki te kliče, uradno ne ve, kje si. Zato kliče na slovensko številko in plača za klic v Slovenijo (ali znotraj Slovenije), ostalo pa gre na tvoj račun.

Skratka, če je v slovenskem omrežju, lepo kliče 040 777 888 in te potem že tvoj operater najde po potrebi preusmeri klic na hrvaškega ali kateregakoli operaterja že. Če je v katerem drugem omrežju, pač kliče na +386 40 777 888. Mobilnik bo že razumel, kaj pomeni tisti plus, na stacionarcih pa namesto tega vtipka dvojno nulo ali karkoli že (je namreč odvisno od države, od koder kliče). Ni pa popolnoma nič narobe, če tudi iz Slovenije kliče na +386 …. in tudi ni napak imeti številk v imeniku v tej mednarodni obliki.

ja kaj pa če me nekdo kliče iz Francije v Avstrijo?
A mora tisti potem vtipkati 00386…..ali me lahko dobi tudi na 040777888.
Štekaš? Da sva oba dva v tujini, pa tisti ki me kliče je celo tuji državljan npr francoz in nima registriranega telefona v Sloveniji, ali pa je Kitajec in sploh nima telefona registriranega v EU,…tisti pa mora verjetno vtipkati 00386…..

nesi telefon nazaj, to ni zate

so mi ga otroci kupili za darilo

ja kaj pa če me nekdo kliče iz Francije v Avstrijo?
A mora tisti potem vtipkati 00386…..ali me lahko dobi tudi na 040777888.
Štekaš? Da sva oba dva v tujini, pa tisti ki me kliče je celo tuji državljan npr francoz in nima registriranega telefona v Sloveniji, ali pa je Kitajec in sploh nima telefona registriranega v EU,…tisti pa mora verjetno vtipkati 00386…..
[/quote]
v tujini vedno vtipkaš celo številko s klicno kodo. najbolje je, da imaš vse številke shranjene v obliki +386xxxxxx, ker sicer boš moral vsakič, ko boš v tujini, ročno popravljat številke, če boš s svojega telefona hotel koga poklicat.

samo v sloveniji lahko številke slovenskih operaterjev kličeš brez državne kode. kakor hitro greš v tujino, jo moraš uporabit. pa je čisto vseeno, kje je tisti, ki je klican.

aha, že razumem, hvala!

Bejž dol z MONa, to ni zate.

Sem te poklical, pa se ne oglasiš, je stalno zasedeno.

kaj pa če neuradno ne ve??

New Report

Close