Razlika med tistimi, ki živijo v Ljubljani in med tistimi,
Razlika med tistimi, ki živijo v Ljubljani in med tistimi, ki živijo v vukojebinah.
V Ljubljani plačaš 4/5 plače za najemnino, in životariš.
V vukojebini plačaš 1/5 plače za najemnino in životariš.
Zakaj životariš v vukojebini? Zato, ker se tam nič ne dogaja, v trgovino ne moreš peš, do zdravnika ne moreš peš, kulture in zabave pa v vukojebinah itak ni.
kar nekaj 😀
v vukojebinah imajo štacune, ki so na vedno za ovinkom, pa tudi svoje gasilne domove, vrtce, pošto, pa še kaj.
Kaj pa spada pod “kulturo in zabavo”? Če misliš gledališče, opero, galerijo in koncert – za take stvari se gre v mesto, nobenega ne bo pobralo, če se bo pol ure vozil v gledališče enkrat na pol leta.
Zabava je..kaj točno? a ljubljanski kafiči? ker to je tudi v vukojebinah. Imajo tudi vaške žurke, ki so vedno res kul. Če misliš diskače – kdo sploh še hodi tja?
V vukojebinah imajo pa: mir, tisočkrat manj prometa, vonj po pokošeni travi, živali, vedno plac za parkirat, nobenih prometnih zamaškov..no, tega pač tisti, ki živijo v vukojeinah, ne zamenjajo za noben ljubljanski koncert:)
Razlika
še ena večno samska, lezbika, feministka, umetnica, ki ne zmore sama plačevat stroškov initi zase z svojo smrdljivo ničvredno družboslvno diplomico. na socijalni res ne moreš. ha ha ha ha poglej umska revica. ti ja. pa tebi se sanja ne kaj pomeni vukojebina. kaj pa te lj je. sem bil 15 let v lj bežigrad doma. kaj je tam tako posebnega? mal obolje kot mb ko je pač greznica pozabljen 30 let od komunsitov. kaj pa je lj? vse črno kot v gracu. kaj pa imaš od kolture v lj. levičarsko propagando. dojenej cucka in lizanej pizde od pesa. saj to je za takele izmečke babje kot si pa ti , prava umetnost. ti si zadrogirana luzerka. nič druzga. jaz poznam slovenijo, dost dobro. povsod že imajo vse. mogoče če si kej recimo vmes, bolj ven od nekega mesta , dobro recimo. imaš pa druge prednosti, ki jih takele zmazek od babe kot si ti ne razume. ker ti potrebuješ externo potrditev, kako si superirona in neki kaj te zamoti, da nerabiš mislit na to kakše woke luzer babji si. brez moža, brez otrok. kužekai maš. neamarnica. poglej se v špegl. gnojilo rdeče. driska si, nič druzga. zuanj na vasi je mir. posebej mir pred takimi luzerkami kern lezbačikami kot si pa ti. in tako jim paše. da tekaih kot si ti, ni bliz. ker te nihče ne prenese. ti se še sama ne presneš. na koliko tabletah si. si že na 2 zjturaj dve zvečer. že fotkaš z gsmom, štedilnik preden greš od doma?
V vukojebinah se kar dovolj dogaja: imamo stalne cirkuse z brazilci, ki kradejo, grozijo, maltretirajo naše otroke, norijo z neregistriranimi avti … Potem imamo mestjane, ki jih podimo s svojih dvorišč, ko hočejo parkirat, jih ženemo iz svojih sadovnjakov, njiv, host, ko pridejo robutat. Vsakih toliko imamo kakšno družinsko tragedijo, ko kateri pijani vaški posebnež obračuna s celo familijo, si sodi sam in poskrbi, da vsi medijo to razglašajo. Na gasilskih veselicah se tudi dogaja … Drugače je pa mir, ja.
Dejstvo je, da je v Ljubljani stanovanjsko pomanjkanje in draginja, ker je tolikšno povpraševanje po življenju v mestu. Preprosta logika. In glede na to, da Ljubljančani v povprečju nimajo več kot enega otroka, tiste vaše FDV lezbače in feministke pa sploh nobenega, je jasno, da to povpraševanje po stanovanju v Ljubljani pride iz raznih vukojebin. Domačih in tujih. Tako je, pa si vi lahko še tako lažete, kako čudovito je življenje na podeželju.
Anonimno136, 13.03.2025 ob 12:08
V Ljubljani se nič ne dogaja. Po centru se dotehodis v 10ih minutah, sobote zvečer in nedelja popoldne so porazno puste. Se Čopova ni osvetljena ponoči
Kaj točno pa bi ti rad da se dogaja? Ker se dnevno več stvari dogaja, samo tebe očitno ne zanimajo. Dolgočasnim ljudem je povsod dolgčas.
https://dogodki.kulturnik.si/?where=ljubljana
https://ljubljanainfo.com/dogodki
https://www.visitljubljana.com/sl/obiskovalci/prireditve/
Mah, nehajte že enkrat s to primerjavo Ljubljana in vukojebina…povsod so prednosti in slabosti. Penzijo sem zaslužila v Ljubljani , tam tudi živela deset let. Res imaš vse na dosegu rok ima pa življenje tudi veliko slabosti. Se spomnim, ko sem se preselila v flet sem se zaletavala v stranice postelje…cm v flatu je meter v hiši…odvisno od posameznikovih prioritet….pa da prodam hišo na podeželju za luknjo v Ljubljani..ni šans.
brina940, 13.03.2025 ob 12:01
kar nekaj 😀
v vukojebinah imajo štacune, ki so na vedno za ovinkom, pa tudi svoje gasilne domove, vrtce, pošto, pa še kaj.
Kaj pa spada pod “kulturo in zabavo”? Če misliš gledališče, opero, galerijo in koncert – za take stvari se gre v mesto, nobenega ne bo pobralo, če se bo pol ure vozil v gledališče enkrat na pol leta.
Zabava je..kaj točno? a ljubljanski kafiči? ker to je tudi v vukojebinah. Imajo tudi vaške žurke, ki so vedno res kul. Če misliš diskače – kdo sploh še hodi tja?
V vukojebinah imajo pa: mir, tisočkrat manj prometa, vonj po pokošeni travi, živali, vedno plac za parkirat, nobenih prometnih zamaškov..no, tega pač tisti, ki živijo v vukojeinah, ne zamenjajo za noben ljubljanski koncert:)
Brina, ti živiš na podeželju? Ali ni vonj po pokošeni travi grozen? Tebi je všeč? V Ljubljani imamo polno tega, ker imamo veliko zelenega, ogromno travnikov in celo vasi ujete znotraj Ljubljane. Kjerkoli v Ljubljani si, imaš samo nekaj minut do kakega gozdička, divje živali se pa kar ponoči sprehajajo po Ljubljani. Žal celo medvedi. Je pa res, da veliko pogosteje srečaš v mestu šakale. Kune pa skoraj vsako noč vidiš, če greš na daljši sprehod in si pozoren. Celo na Prešercu.
Torej zakaj bi nekdo zamenjal Ljubljano za vukojobino, če pa imaš v Ljubljani vse? Imaš mesto, imaš podeželje, vas, naravo, gozd, hribe, divjino… V Savi se še utopiš ob vseh vrtincih.
Pa še mir imaš, da nimaš občutka, da si pod stalnim nadzorom in da vsi vse vejo. Zakaj bi se hotela samska ženska spogledovati s tipi na vaški veselici in biti drzna, če jo označijo za kurbo potem? Zakaj bi gej hotel razkriti na vaški veselici, da je gej? Ker vaški pubec pa misliš, da bo hotel plesati z njim? Ljudje imajo radi svobodo Brina in ostali, ki mislite podobno. Če si mlad in nisi dolgočasnež, rabiš svobodo. Le kakšne so prednosti življenja v vukojebini? Pa daj no, saj lahko živiš na vasi tudi v Ljubljani in imaš krave. Nekdo je nedaleč od mene imel veliko čredo ovc, pa živim v zelo urbanem okolju, a malo naprej je že narava. Ljudje imajo kurnike na vrtu. Vsepovsod se zjutraj sliši prepevanje petelinov.
Daj poglejte si kaj je Ljubljana. Koliko pa jevsploh mesta, urbanega? 20%? 30? Ostalo je narava, podeželje. Daj si poglejte malo kaj vse obsega mestna občina Ljubljanska.
Pa kaj še nikdar niste bili v Ljubljani, da mislite, da je tu samo cement? Malo ste se zapeljali v center in to je to? 😀
Joj kako ste nevedni. Žalostno.
Mi je žal da sem se moral preselit iz LJ nazaj v vukojebino. Katastrofa. Sami SDSovci pa faršk folk, bruh res. Puno so pametni o Ljubljani, a grejo tja 1x na leto. Ljubljana je kr ok, ravno prav velika in ravno prav majhna… Sem za mesta, ampak v enem New Yorku en bi nikol živel, je zbrendan samo da je zbrendan… JE Evropa lepša, škoda le da LJ nima tramvaja…. Dejte no zlo hitr si povsod… Pa nehejte že s temi migranti. SKoz so bili, v LJ sem se preselil 2002, takrat se je dogajalo….v decembru sem ga skoz neki sral po LJ, ma men deluje prazna.. ni več tisto, kar je bilo, sej pri nas v KR je isto, tema, dolgčas, nič za mlade, za zabave… bog ne daj, tastare tud vse moti, mulci pa itak non stop telefoni in se jim ne da, res škoda…imeli smo top mladost…uf kaj sem ga prežural v Emonski, K4, Metelkovi in tako dalje…Bachusu, Globalu…
crna_vrtnica_neprij, 13.03.2025 ob 12:29
🙂 V naši vukojebini imamo več trgovin, zdravstveni dom, fizioterapijo, zobarja, knjižnico, večjo športno dvorano in več športnih igrišč, drsališče..
Zakaj potem kar naprej cvilite o centralizaciji, ki da zavira razvoj podeželja, in da je vse samo v Ljubljani, drugje pa nič?
Kakšna je torej razlika med vami, ki živite v Ljubljani, in nami, ki živimo v Berlinu?
Taka, da je Ljubljana zaspana. Nimaš se kam dati. Po 22. uri zvečer je šlus. Niti na pivo nimaš kam.
Ljubljana je zaspano in nezanimivo mikro mestece.
Tudi po tem se vidi, da kdor obišče Slovenijo, ne obišče samo Ljubljane, saj tam več kot 1 dan nimaš kaj.
Pravih mest turist ne obdela niti v celem tednu.
Pametnemu dovolj, 13.03.2025 ob 13:16
Zakaj potem kar naprej cvilite o centralizaciji, ki da zavira razvoj podeželja, in da je vse samo v Ljubljani, drugje pa nič?
Ljubljana mora imeti vse faxe, vse srednje šole in vse tasprvialisticne bolnice, pa se dela guzva tam in nabija ceno nepremičnin, parkirišč in še kaj. Pa ljubljanski folk bi se manj pritozeval, da jim povsod pri blokih parkirajo! A je res tezko dat kako srednjo solo na obrobje lj ali pa v vrhniko medvode moravče grosuplje skofljica logatec, kjer ni niti ene sredjne šole???? Bi bilo lepo ce bi se razmišljalo malo v tej smeri za začetek no
Anonimno 6273, 13.03.2025 ob 12:49
Mah, nehajte že enkrat s to primerjavo Ljubljana in vukojebina…povsod so prednosti in slabosti. Penzijo sem zaslužila v Ljubljani , tam tudi živela deset let. Res imaš vse na dosegu rok ima pa življenje tudi veliko slabosti. Se spomnim, ko sem se preselila v flet sem se zaletavala v stranice postelje…cm v flatu je meter v hiši…odvisno od posameznikovih prioritet….pa da prodam hišo na podeželju za luknjo v Ljubljani..ni šans.
Tole s centimetri je čista resnica. Iz hiše v blok je katastrofa, poleg tankih sten in nemogočega parkiranja in smrada sosedov kadilcev.
jap242, 13.03.2025 ob 14:00
Ljubljana mora imeti vse faxe, vse srednje šole in vse tasprvialisticne bolnice, pa se dela guzva tam in nabija ceno nepremičnin, parkirišč in še kaj. Pa ljubljanski folk bi se manj pritozeval, da jim povsod pri blokih parkirajo! A je res tezko dat kako srednjo solo na obrobje lj ali pa v vrhniko medvode moravče grosuplje skofljica logatec, kjer ni niti ene sredjne šole???? Bi bilo lepo ce bi se razmišljalo malo v tej smeri za začetek no
Daj, poglej si na internetu, koliko srednjih šol, fakultet in bolnic je vsepovsod po Sloveniji. Najprej se prepričaj, preden na pamet klofaš neke teorije.
Sicer pa na periferiji menda najbolj cenite mir. A zdaj bi pa spet naenkrat radi gužvo ali kaj?
Razlika, 13.03.2025 ob 10:14
Razlika med tistimi, ki živijo v Ljubljani in med tistimi, ki živijo v vukojebinah.
V Ljubljani plačaš 4/5 plače za najemnino, in životariš.
V vukojebini plačaš 1/5 plače za najemnino in životariš.
Zakaj životariš v vukojebini? Zato, ker se tam nič ne dogaja, v trgovino ne moreš peš, do zdravnika ne moreš peš, kulture in zabave pa v vukojebinah itak ni.
In tako bo še 10let dokler otroka ne doštudirata, nima smisla, da bi zdaj postala vozača. Meni bi verjetno vukojebina kar ustrezala. Sem introvert in bi uživala posedati v miru in tišini, brat knjigo, it na kak sprehod v naravi. Vsako leto bolj me motijo primitivci, hrupni, puhli..najlepš je imeti mir. Že v bloku ga ni, na ulici pa še manj. Vsi podivjani in neotesani. Od zd.delavcev, šolnikov do trg.osebja. Skoraj brez osnovnih manir. Tega res res res ne rabim.