Razlogi zakaj nočem rodit
Daj no daj, zaradi drugih ne želiš izpolniti svojega življenja?
Če si otročička resnično želiš nimaš nobene poporodne depresije, to imajo ženske, ki si v resnici otroka ne želijo in jih okoliščine v to nekako “prisilijo”. Ne odpovej se temu zaradi izkušenj drugih. Vsak človek je individuum, čeprav v teh instant časih izgleda, da je večina samo sledilcev.
Edino kar bo ostalo za tabo (če nisi Prešeren ali Einstein) je glih potomstvo.
Pa dajte že enkrat začet gledati na svoje želje, ne kaj bodo drugi rekli…
Vrtnica, mogoče je pa težava drugje:
Ljudje so totalno zoprni in ženski tam okrog 30 na polno težijo kdaj bo zibala, zakaj še ne. Težijo na polno, da ti gre na kozlanje. Ja, vem, ker sem dala to skoz.
Ne daj bože, da komu zabrusiš, da naj ti da mir, da nočeš otrok. Na glas tega ne smeš povedat, ker potem bo še večje šikaniranje.
Torej lahko pa na monu anonimno napišeš, da si malce olajšaš dušo.
Mene so v službi sodelavke tako morile s tem, da ni bilo za prenašat. Za kozlat. Pa mi rinile svoje froce v naročje, težili s fotkami svojih dojenčkov… zagravžalo se mi je vse.
Tako, da ja, na monu pa napišeš in to je to.
Mene ni, 21.10.2023 ob 22:55
Daj no daj, zaradi drugih ne želiš izpolniti svojega življenja?
Če si otročička resnično želiš nimaš nobene poporodne depresije, to imajo ženske, ki si v resnici otroka ne želijo in jih okoliščine v to nekako “prisilijo”. Ne odpovej se temu zaradi izkušenj drugih. Vsak človek je individuum, čeprav v teh instant časih izgleda, da je večina samo sledilcev.
Edino kar bo ostalo za tabo (če nisi Prešeren ali Einstein) je glih potomstvo.
Pa dajte že enkrat začet gledati na svoje želje, ne kaj bodo drugi rekli…
Ojoj, to si pa malo zgrešila. Poporodna depresija sicer res rada prizadene take, kot jih opisuješ, a nikakor ne samo njih. Odvisna je od mnogih dejavnikov, doleti tudi ženske, ki so otroka načrtovale in si ga želele. V večini primerov hitro mine, sploh če je ženska o njej dobro informirana, ter jo zato prepozna in si zna pomagati, zato se tudi meni zdi trapasto, da zaradi možnosti depresije ne bi imela otrok, sploh če je to edini razlog.
Z drugimi razlogi:
1. Nova generacija bo neizogibno živela slabše kot mi.
2. Ne bi prenesla nesrečnega življenja svojih otrok.
3. Vsako življenje prinese več trpljenja kot sreče, samo se je zaradi vzgoje, vere (eno glavnih slrpil) in omejitev lastnega spomina ne zavedamo.
Življenje pomeni neizogibno trpljenje.
Smrt je neizogibna.
Ljudje (in vse oblike življenja) se rodijo brez njihovega soglasja — nihče ne izbere, ali bodo nastali ali ne.
Čeprav se lahko nekateri izkažejo za srečne, to ni zagotovljeno, zato je treba znova ustvariti igro s trpljenjem druge osebe.
Med dobrimi in slabimi stvarmi v življenju obstaja aksiološka asimetrija, tako da je obstoj vedno škoda.
Moč družine, 22.10.2023 ob 18:37
Ja kdo bo pa skrbel zate na stara leta?
Torej je imeti otroke večji egoizem kot ne? In kje je dokaz, da bodo oni (niso dolžni) skrbeti za svoje starše.
Morda bodo živeli kot sin Saše Kveder. Droge in propad ali pa bodo zaradi stalnega gledanja v ekrane postali invalidni čudaki?
To sem se že mlada odločila. Iz ljubezni do otrok jih raje ne spravim na ta svet. Bi rodila in vse, ampak ne ta planet. Moje življenje je polno in naredim ogromno dobrega ker imam čas. Ko bi vsi najorej razmislili da je imeti otroka odgovornost in ne pravica sam zato lajko, bi bilo veliko malim lepše.
Otrok ni dolžen skrbeti za starše. Tak starš, ki tako razmišlja, je totalni egoist in veliko pove taki osebi. Imam 2 otroka in mi na kraj pameti ne pride, da ko bom stara, ostanem njima na grbi. Bosta imela s svojo družino ali čemerkoli dovolj dela. Meni pa naj rit brišejo tisti, ki jih plačujem vsa leta s svojim delom v zdravstveno blagajno!!
Cist razumem da morda ne zelis imet otrok, vendar naj bo razlog osebni in ne ker drugi tko bla bla bla… pa se neki..veliko je takih ki si jih zelijo pa jih ne morejo met. Si kdaj razmišljala o darovanju zenskih celic? Bi morda glede na neskoncne cakalne vrste v Sloveniji kateri pomagala? Sam kot razmislek…srecno.
Vse to, kar opisujete, je zgolj in le strah pred nepoznanim. Brez veze je postavljati neke meje, ker roko na srce, na otroka nisi “nikoli povsem pripravljen”. Zagotovo pa je rojstvo otroka nekaj najlepšega. Kar pogumno. Mlada ste še. Življenje bo že samo prineslo tisto, kar vam je namenjeno. Predvsem pa poslušajte svoj notranji glas in ne dajte preveč na mnenja drugih.
Vse dobro 🙂