RAZNE OMAKE




MeTKA ti pa lahko pripraviš kakšno gobovo omako, ki jo prav gotovo že poznaš, potem hrenovo omako, ki jo ponudiš h kuhani govedini in praženemu krompirju, korenčkovo ali zelenjavno omako, vinsko omako….
Hrenova se pripravi tako, da hren naribaš, ga zakuhaš v goveji juhi in pridodaš malo krušnih drobtin . Vse to pokuhaš in ponudiš.
Zelenjavno omako jaz pripravim tako, da zelenjavo pokuham jo prepražim na maslu in zalijem s smetano za kuhanje. Seveda vse začinim po okusu in navdihu tistega dne.
Za vinsko omako pa ne znam povedat na pamet, torej če te bo zanima ti pogledam doma in napišem.


Ne vidim tukaj nobene posebne agresije, sama pa pogosto svetujem uporabo iskalnika, saj se le tako NAJPREJ pride do informacij.
Saj vidite primer: Metka je zjutraj postavila vprašanje in koliko je dobila konkretnih odgovorov v nekaj urah, če pa bi uporabila iskalnik, bi imela takoj en kup receptov.
Tako da “Ana zelooooo huda”, bolje bi bilo da bi napisala kaj konkretnega, ne pa le kritike brez osnove.
In ne zahtevati ali pričakovati od Babi, da bo vse ure dneva prisotna za računalnikom in delila nasvete znova in znova – njenih nasvetov je v bazi že nešteto, le poiskati jih je treba, in hvaležni smo ji za vsako izkušnjo.
Ko bo utegnila, se bo gotovo rada oglasila.
Hecno se mi zdi, da nekdo prostovoljno ponudi pomoč, znanje, izkušnje, potem pa ljudje zahtevajo še in še več.